Καλάθι

Τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, ενός Απριλίου που είχε μια ολική Ηλιακή Έκλειψη στο ζώδιο του Κριού και εξακολουθεί να έχει ανάδρομο Ερμή στον Κριό έως τις 25 του μηνός. Βεβαίως ορόσημο αποτελεί η πολύσυζητημένη σύνοδος Δία-Ουρανού για την οποία θα μιλήσουμε και σήμερα. Η είσοδός του Ήλιου στον Ταύρο έχει ήδη γίνει και στις 24 Απριλίου αναμένουμε την Πανσέληνο στον Σκορπιό, μια Πανσέληνος αρκετά έντονη για τα σταθερά ζώδια.

Ξεκινώντας την ανάλυση της εβδομάδας παρατηρούμε ότι ο Ερμής θα βρεθεί σχεδόν ακινητοποιημένος στην 17η μοίρα του Κριού δημιουργώντας έτσι μια επιμονή σε συγκεκριμένα θέματα. Το γεγονός ότι ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού δεν κάνει τόσο αισθητή τη στασιμότητα γιατί στον Κριό λειτουργεί ούτως ή άλλως με ταχύτητα, όμως όπως και να ‘χει η βιασύνη ενδέχεται να μην αποδόσει τα δέοντα. Αυτό συνεπάγεται σε θέματα αποφάσεων, οδήγησης επικοινωνίας γεγονόκοτερα. Ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με το Β.Δεσμό της Σελήνης και φέρνει φιλικά πρόσωπα στο προσκήνιο και νέες εμπορικές προοπτικές. Ο επιθετικός λόγος και οι ευθείες επιθετικές εκφράσεις δεν θα λείψουν, αν και η όψη του 30 μοιρών με τον Κρόνο στη διάρκεια όλης της εβδομάδας βοηθάει τη συγκράτηση και τη δομημένη σκέψη.

Η σύνοδος Δία-Ουρανού είναι η σύνοδος της χρονιάς, μετά από 84 έτη, μια σύνοδος που μπορεί να φέρει τα πάντα ,απροσδόκητα και ανέλπιστα, όμως όπως έχουμε πει η συμμετοχή του Ουρανού φέρνει στρεβλώσεις. Μια από τις στρεβλώσεις είναι ότι κανονικά σε μια τέτοια σύνοδο θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για υπερπαραγωγή και μεγάλη άνθιση στον πλούτο και τις οικονομικές συνθήκες.

Παρόλα αυτά λόγω Ουρανού δεν μπορεί με ασφάλεια κάποιος να προδικάσει κάτι γιατί ο Ουρανός στον Ταύρο δεν είναι σε αγαπημένη του θέση ισχύος και μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγική κρίση ή κρασάρισμα του συστήματος παραγωγής-κατανάλωσης. Η σύνοδος αυτή επίσης μπορεί να ανεβάσει τις αξίες με ξαφνικό και απότομο τρόπο γεγονός που προκαλεί σοκ στις αγορές και τα χρηματιστήρια. Οι ξαφνικόί άνοδοι στην οικονομία και τα οικονομικά.παιχνίδια είναι πάντα δίκοπο μαχαίρι και συνήθως προηγούνται κάποιου κραχ.

Για αυτόν το λόγο καλό είναι να υπάρχει καλή κριτική σκέψη εκμεταλλευόμενοι τη σύνοδο Ερμή-Χείρωνα που βοηθάει σε αυτό. Ιδεολογικά ρεύματα, πολιτικοί σχηματισμοί, οργανώσεις, ομάδες με μεγάλες φιλοδοξίες για επιτυχία είναι κάτι που το δίνει απλόχερα η σύνοδος Δία-Ουρανού, όπως επίσης και τη διαστημική τεχνολογία, τεχνολογικά μέσα παραγωγής, εναλλακτική διατροφή κτλ. Βλέποντας την Πανσέληνο με επίκεντρο τη χώρα μας και την οικοθεσια της Πανσέληνου είναι ξεκάθαρο ότι η σύνοδος αυτή στον 3ο οίκο δίνει έμφαση στις εμπορικές κινήσεις, τις μεταφορές αγαθών, συναλλαγές με εναλλακτκά μέσα, εναλλακτικό εμπόριο,τα μεγάλα ταξίδια.

Η Πανσέληνος βέβαια αυτή θεωρείται κρίσιμη γιατί γίνεται στις πρώτες μοίρες του Σκορπιού και εδώ συμμετέχει και ο Πλούτωνας με κίνδυνο να επιφέρει ραγδαίες συνέπειες στην οικονομία. Έχουμε πει στο παρελθόν ότι ο Πλούτωνας έχει έρθει για να διαταρράξει το σταθερό ζωδιακό σταυρό επηρεάζοντας την κοινωνία σε σχέση με την επάρκεια, την κοινωφέλεια, τις αξίες και τις αναλογίες καταμερισμού των κοινωνικών αγαθών.

Αυτό δεν είναι κάτι προσωρινό, θα μας απασχολήσει πολλά.χρόνια όμως τώρα με αφορμή τις τρέχουσες αστρολογικά όψεις και την Πανσέληνο έρχεται να υπερτονίσει αυτά τα θέματα αφού Σκορπιός και Ταύρος είναι ο άξονας της οικονομίας, των οικονομικών αντιστοιχειών, της επίδειξης ισχύος μέσω οικονομικών και ψυχικών πόρων. Στα οικονομικά παιχνίδια και τους οικονομικούς πολέμους συνηθίζονται τα εκβιαστικά τρικ και όχι μόνο.

Σε αυτή λοιπόν την Πανσέληνο οι οικονομικές μάχες επικρατήσης φαίνονται να είναι έντονες και δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και σκάνδαλα γύρω από οικονομικά θέματα. Αυτό όμως που κυρίως πραγματεύεται η όψη της Πανσελήνου είναι άλλη μια δοκιμασία επιβίωσης, ένα crash test που θα δείξει αν ο δείκτης ευμάρειας θα κινηθεί πτωτικά η ανοδικά. Στις πρώτες μοίρες του άξονα Ταύρου-Σκορπιού έχουν γίνει και Εκλείψεις στην προηγούμενη διετία οι οποίες έχουν θέσει το ζήτημα όμως τώρα έρχεται αυτό να περάσει και τη δοκιμασία του Πλούτωνα ο οποίος κινείται αργά στις πρώτες μοίρες του Υδροχόου.

Ζητήματα αντικειμενικότητας και υποκειμενικότητας τίθενται σε αυτήν την Πανσέληνο, μια Πανσέληνο στο Σκορπιό έχει πάντα εσωτερικούς βασανισμός, ψυχολογικές διακυμάνσεις. Τα πάθη, η κτητικότητα, η αγωνιστικότητα της Σελήνης στο Σκορπιό και η αγωνία της αποτελεσματικότητα πάρα τις προσπάθειες. Το μεσουράνημα στο Σκορπιό θέτει τη δοκιμασία τόσο σε επίπεδο συμφωνιών όσο και σε επίπεδο δημόσιας εικόνας, η οποία είναι εύκολο να στιγματιστεί και να απαιτήσει υπερπροσπάθεια για να διασωθεί η φήμη, εξού και τα σκάνδαλα που αναφέραμε παραπάνω, είτε σε νομικά, είτε σε κοσμικά-κοινωνικά ή πολιτικά θέματα. Το μεσουράνημα πάντως δείχνει ότι απαιτείται κάποιος κοινωνικός μετασχηματισμός.

Ο Άρης σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, η όψη της απόλυτης οικονομικής απάτης στο 2ο οίκο, της σκανδαλοθηρίας, της παραπλάνησης, τοξικών επιθέσεων. Υποθέσεις με ουσίες και ναρκωτικά, κατασπατάληση πόρων, ζητήματα υδάτινων πόρων και θαλασσών επίσης απασχολούν.

Ο 2ος οίκος είναι πολύ φορτωμένος με Ερμή, Χείρωνα. Β.Δεσμό της Σελήνης και Αφροδίτη στον Κριό. Περιβάλλον οικονομικής μάχης όμως και νέων εμπορικών ευκαριών. Βεβαίως σε αυτό το σημείο θα γίνει λόγος για δπάνες σε οπλικά συστήματα.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Χείρωνα έχει αρχίσει και διαλύεται, μια σύνοδος θεραπευτικική για τις σχέσεις που ανέδειξε και τα προβλήματα τους, ανάπτυξε απομονωτισμό, υποτίμηση και αυτουποτίμηση που όμως και αυτός είναι μέρος της θεραπείας.

Τώρα σταδιακά η Αφροδίτη ανακουφίζεται από αυτή την σύνοδο και μπορεί πλέον να ξεδιπλώσει περισσότερο το ταπεραμέντο της. Την επόμενη εβδομάδα θα πάει στο σπίτι της στις μοίρες του Ταύρου όμως η είσοδός της βρίσκει σε τετράγωνο τον Πλούτωνα.

Έτσι λοιπόν κλείνοντας θα πούμε ότι η εβδομάδα αυτή εστιάζει στην κορύφωση της Πανσελήνου, μιας Πανσελήνου που δείχνει τα δόντια της εκδικητικότητας, της διαβολής, της επιθετικότητας. Θα υπάρξει άλλη μια δοκιμασία σταθερότητας στην οικονομία και στις κοινωνικές ισορροπίες που αυτή επηρεάζει. Η άνθιση όμως και η ανάπτυξη όμως μπορούν να ευδοκιμήσουν αν και εφόσον δεν υποταχθιεί η ανθρωπότητα στα τρικ και τις δαμάχες της παγκόσμιας σκακιέρας. Μιας σκακιέρας που έχει πάρει φωτιά για τα καλά με τη διέγερση των Εκλείψεων στον άξονα Κριού-Ζυγού και αναμένεται να παραμείνει ενεργοποιημένη αφού σε λίγο καιρό από τώρα θα περάσει και ο Άρης στον Κριό διεγείροντας έντονα και πάλι τον άξονα αυτό.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL