Καλάθι

Δύο σημαντικές αλλαγές πλανητικών θέσεων αναμένεται να σημειωθούν την εβδομάδα αυτή, με το καλημέρα της εισόδου μας στο Μάϊο. Άρης και Αφροδίτη συγχρονισμένα αλλάζουν ζωδιακές θέσεις και θα βρεθούν στα σπίτια τους, στα ζώδια που είναι κυβερνήτες. Αρης στον Κριό και Αφροδίτη στον Ταύρο, σε θέση ισχύος και με γωνιά 30° μεταξύ τους αλλάζουν τη χρειά τόσο στο διαπροσωπικό τομέα όσο και στην ποιότητα εκδήλωσης της δράσης για την επιδίωξη των στόχων.

Άρης στους Ιχθείς, ανάδρομος Ερμής και οι δύο Εκλείψεις θόλωσαν αρκετά το τοπίο. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό ήταν μια δύσκολη και σκοτεινή Πανσέληνος αν και για καλή μας τύχη απουσίαζε η επιρροή πλανητών διεγερτών όπως ο Άρης και ο Δίας ώστε να μην υπάρχει πιο τεταμένη ατμόσφαιρα. Παρόλα αυτά η σύγχυση υπήρξε καθώς και ένα κλίμα συγκαλύψεων και αποκαλύψεων, αφού ο Άρης με τις όψεις ανακάτεψε αρκετά το αστρικό πεδίο και επέφερε συγκεχυμένα συναισθήματα και μπερδέματα, κινήσεις αποπροσανατολισμού.

Αν και βγαίνουμε λοιπόν από την περίοδο των έντονων φαινομένων ο Άρης στον Κριό θα ενεργοποιήσει ξανά τις Εκλείψεις που προηγήθηκαν και μέσα στο Μάϊο θα φέρει ζητήματα στην επιφάνεια που σχετίζονται με όλες αυτές τις Εκλείψεις.

Την εβδομάδα λοιπόν που έρχεται Άρης και Αφροδίτη εισέρχονται στους Κριό και Ταύρο αντίστοιχα, μια συγκυρία που δίνει τη δυνατότητα να επιτευχθούν πράγματα και ξεκάθαροι στόχοι. Ο Άρης στον Κριό δίνει σαφείς κατευθύνσεις και δρα αστραπιαία και επιθετικά.

Ας δούμε όμως πως θα λειτουργήσουν συνδυαστικά αυτές οι όψεις και για ποιο λόγο είναι έντονες. Ο Άρης μπαίνοντας στον Κριό σχηματίζει άμεσα όψη εξαγώνου με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, μια όψη που ωθεί σε ισχυρές επεμβάσεις και παρεμβάσεις γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα. Εδώ δεν μπορούν να αποκλειστούν και στρατιωτικές επιχειρήσεις, άλλωστε βρισκόμαστε ακόμα στον απόηχο της εκδικητικής πανσελήνου στο Σκορπιό και με την επιρροή των εκλείψεων σε ισχύ. Στη συνθέτη όψη αυτή συμμετέχει η Αφροδίτη στον Ταύρο η οποία θα κάνει και αυτή όψη με τον Πλούτωνα. Όψη τετραγώνου αρκετά δύσκολη και ανταγωνιστική, θέματα Δικαίου και αδικίας, παράφορα συναισθηματικά πάθη, κίνδυνος οικονομικής ζημιάς.

Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση (της Αφροδίτης) υπάρχει ταυτόχρονα μια μαγική συγκυρία που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και αυτή είναι η ταυτόχρονη είσοδός του Δία στον Ταύρου στον αστρικό ζωδιακό. Ο Δίας στον Ταύρο θα βρεθεί στις 24°, ο αστρικό ζωδιακός βρίσκεται 24 μοίρες πίσω, έτσι λοιπόν θα έχουμε μια μαγική σύνοδο Δία(στη 1°του αστρικού ζωδιακού του Ταύρου) και Αφροδίτης στην 1° του τροπικού ζωδιακού. Μια όψη υπεραφθονίας και θαυμάτων, οι δύο αγαθοποιοί πλανήτες μπορούν να εξαλείψουν δυσάρεστα θέματα στην οικονομία και να φέρουν κάποια σημαντική εξέλιξη σε επίπεδο σχέσεων.

Ο Πλούτωνας ανάδρομος

Για άλλη μια φορά θα επιμείνουμε στην επιρροή του Πλούτωνα στον Υδροχόο, μια θέση που ζητάει με κάθε τρόπο να αποκατασταθεί η κοινωφέλεια και δεν διστάζει να γκρεμίζει οποιαδήποτε συνθήκη την εμποδίζει στο βωμό του ατομισμού και της απάτης εις βάρος του κοινωνικού όφελους, άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Πλούτωνας δουλεύει σε βάθος και μετασχηματίζει με καθε τίμημα.

Αυτήν την εβδομάδα ο Πλούτωνας θα περάσει σε ανάδρομη πορεία. Μια πορεία που για κάποιο διάστημα το Φθινόπωρο θα κάνει το τελευταίο πέρασμά της από τον Αιγόκερω, τον Οκτώβριο θα ορθοδροήσει και το Νοέμβριο πλέον, οριστικά θα επιστρέψει στον Υδροχόο. Η τελευταία του είσοδος στην αναιρετική μοίρα του Αιγόκερω θα δείξει τι τελικά θα μείνει ή όχι από το κοινωνικοπολιτικό καθεστώς και τις όποιες εγκαδιδρύσεις του. Η παρουσία του στον Υδροχόο έχει ήδη αρχίσει να δίνει το στίγμα της έτσι το τελευταίο αυτό πέρασμα στον Αιγόκερω πραγματευεται ταυτόχρονα ζητήματα του Υδροχόου.

Ο Δίας πλέον πέρασε μποροστά από τον Ουρανό και κατευθύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, μέσα στο Μάϊο θα εισέλθει και στο ζώδιο των Διδύμων, η γήγορη τροχιά του Δία δείχνει ότι η περίοδος αυτή απαιτεί ταχύτητα στην ανάπτυξη σχεδίων και κινήσεων. Το πέρασμά του στο ζώδιο των Διδύμων τέλος του μηνός θα είναι και η οριστική το αποχώρηση από το ζώδιο του Ταύρου.

Ο Ερμής στον Κριό έχει γίνει σχρδόν μόνιμο ντουέτο με το Χείρωνα γεγονός που αύξησε πολύ τη διάθεση για επίκριση, αναλύσεις, αν και ο Ερμής στον Κριό αρέσκεται στις γρήγορες αποφάσεις δοκιμάστηκε αρκετά από την ανάδρομη πορεία του και τη σύνοδο αυτή με τον Χείρωνα. Μια σύνοδο που ενεργοποιεί τις επισκευές και τις επιλύσεις βλαβών και παρεξηγήσεων. Ο Ερμής από αυτή την εβδομάδα θα είναι πιο λειτουργικός και πιο γρήγορος. Στις 12 Μαϊου θα επιστρέψει στις μοίρες που ξεκίνησε η ανάδρομη πορεία του.

Ο Κυβερνήτης των Ιχθείων περνάει στην τελευταία μοίρα τψν Ιχθείων, βρίσκεται στους Ιχθείς από το 2012 και βεβαίως αφού είναι αργός πλανήτης θα αργήσει να περάσει στον Κριό. Άλλωστε τέλος του μηνός θα περάσει και αυτός σε ανάδρομη πορεία. Εώς τότε όμως θα βρεθεί για πρώτη φορά στην τελυταία μοίρα την αναιρετική όπου θα είναι πολύ αποκαλυπτική και όσοι δεν πιστεύουν στα θαύματα μπορεί και να πιστέψουν. Αυτή η διαδικασία βέβαια θα έχει contrast συναισθημάτων και πολλοί θα νιώσουν και απόγνωση.

Ο Ποσειδώνας στα επόμενα χρόνια θα χρωματίσει την επόμενη 40ετία γιατί θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Κρόνο στον Κριό τον Μάϊο-Ιούνιο του 2025, μια σύνδος που θα αλλάξει τις συντεταγμένες της ανθρωπότητας που αφορά στον ατομικό προσδιορισμό και την προσπάθεια μιας νέας γραμμής πλεύσης. Η όψη αυτή θα δημιουργήσει μια μιλιταριστική μόδα, ένα μαχητικό προφίλ, οι ανθρωποι θα αισθάνονται την ανάγκη να ειδεικνύουν τη δύναμή τους, την πυγμή τους, τα ένστικτά τους. Κανείς δεν μπορεί να [ει ότι θα είναι μια εύκολη σύνοδος αυτή του Κρόνου-Ποσειδώνα στις πρώτες μοίρες του πρώτου ζωδίου της ζωδιακής.

Η Σελήνη αυτήν την εβδομάδα θα βρεθεί στο τελευταίο τέταρτο του κύκλου της πριν τη Νέα Σελήνη που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο ζώδιο του Ταύρου.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL