Καλάθι

Οι όψεις της Εβδομάδας

                                                                  14 Νοε – 21  Νοε

Μια ιδιαίτερη εβδομάδα ξεκινάει με κορυφαίο γεγονός την Έκλειψη Σελήνης στις 19 Νοεμβρίου στο ζώδιο του Ταύρου, άξονας των οικονομικών. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης βρίσκεται αρκετά κοντά λίγο πριν περάσει από τους Διδύμους στον Ταύρο. Αυτό δείχνει ότι η Έκλειψη θα προλογίσει κάποιες οικονομικές εξελίξεις που θα ενεργοποιηθούν και στο μέλλον με διάφορες διεγέρσεις όπως για παράδειγμα αυτή του Άρη, λογικά όμως όταν ο Δεσμός φτάσει στις μοίρες της Έκλειψης θα σηματοδοτήσει κάποια είσοδό μας σε κάποια νέα οικονομική συνθήκη η οποία πιθανόν να αφορά και στις μεθόδους συναλλαγών και στη διαμόρφωση αξιών. Κάτι επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι στην όψη της Έκλειψης συμμετέχει ο Δίας σε Τ τετράγωνο με Ήλιο-Σελήνη και μεγεθύνει ακόμα περισσότερο την επιρροή του φαινομένου. Παράλληλα φαίνεται στο χάρτη της Πανσελήνου και της Εκλείψεως ότι θα υπάρξουν κάποιες οικονομικές διαρροές και απώλειες.

Η κοινωνική οργή και οι κοινωνικές αντιδράσεις θα χτυπήσουν κόκκινο, η δυσαρέσκεια θα εκφραστεί ανοικτά, η πλειοψηφία φαίνεται να δυσκολεύεται να συνηγορήσει στις συνεχείς κοινωνικές μεταλλάξεις. Αυτό σχετίζεται τοσο με τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας όσο και σε νέα προβλήματα που τυχόν προκύψουν. Θα υπάρξουν διαμαρτυρίες και μια σχετική ομοφωνία ως ένα βαθμό η οποία θα εκφραστεί με πάθος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ξεκινώντας από το δυναμικό ξεκίνημα της εβδομάδας με Σελήνη στον Κριό, μια Σελήνη που ενεργοποιεί νέα ξεκινήματα και αποφασιστική διάθεση που συνοδεύεται με δυναμισμό. Ο Ήλιος με το Δία έχει τετράγωνο που κορυφώνεται στις 16 του μηνός, όψη που δημιουργεί δυσκολίες και συνοδεύεται συνήθως από ένα δημιουργικό άγχος που δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε και να παροπλιστούμε και ακόμα και αν οι συνθήκες δεν ευνοούν η προσπάθεια μπορεί να μας ανταμείψει.

Ο Ερμής στο Σκορπιό ακολουθεί δημιουργώντας αρκετό πείσμα και κακεντρέχεια κάποιες φορές, ο γλυκός ο λόγος δε λέγεται εύκολα, όλοι κοιτούν με καχυποψία τις τρέχουσες εξελίξεις, πείσμα και ξεροκεφαλιά θα κυριαρχούν. Θα εκφραστεί έντονα η αγωνία για ένταξη όλων των κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων στα δρώμενα, άλλωστε φαίνεται ότι ο Ουρανός τον παρενοχλεί και δημιουργεί ανατροπές απέναντι από την περιοχή του Ταύρου, η όψη βρίσκεται σε αποκλίνουσα όψη αντίθεσης, έφερε αρκετά ατυχήματα όμως έρχεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση ο Άρης σε τετράγωνο με τον Ουρανό και τα τινάζει όλα στον αέρα φέρνοντας μεγάλες εκρήξεις και αναβρασμό με αποκορύφωμα την Πέμπτη στις 18 Νοεμβρίου που όμως λόγω και της Εκλείψεως στις 19 η όψη παραμένει ενεργή και ξεσηκώνει στην κυριολεξία ένα τσουνάμι αντιδράσεων. Θα έχουμε σίγουρα εξτρεμιστικές ενέργειες και συγκρούσεις, συγκρούσεις που μπορεί να φέρουν και ρήξεις σοβαρές ανάμεσα σε φίλους. Αντιπαραθέσεις που θα εκφραστούν με ακραίο τρόπο.

Τη σανίδα σωτηρίας την πετάει η Αφροδίτη στον Αιγόκερω γεφυροποιώντας την όψη Ερμή-Ουρανού και Άρh- Ουρανού δείχνοντας ότι με την κατάλληλη λογική προσέγγιση, την οργανωτικότητα, τη σωστή συνεργασία μπορούν να επικρατήσει μια πιο ψύχραιμη και αντικειμενική άποψη μέσα στο γενικότερο χαμό που θα επικρατεί. Επίσης είναι ευκαιρία για κάποιες νέες γνωριμίες με πρόσωπα που δεν είναι μέσα στα συνηθισμένα για εμάς πρότυπα και φέρουν κάτι νέο και διαφορετικό σε σχέση με τις εώς τώρα επαφές μας. Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη επίσης προσπαθεί να μαλακώσει το γενικότερο κλίμα έντασης και να φέρει μια λογική εκδήλωση στις δράσεις μας, ώστε να μην εκτραχυνθούν στο έπακρο οι καταστάσεις. Ευδοκιμούν και τα ερωτικά με αυτήν την όψη και διεγείρονται ευχάριστα.  Ευνοϊκές επίσης και οι επαφές κύρους. 

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *