Καλάθι

                                                       Οι όψεις της Εβδομάδας

                                                                7 Νοε- 15 Νοε

 Η νέα Σελήνη είχε εκρηκτική όψη αφού έγινε σε αντίθεση με τον Ουρανό, ενεργοποίησε  αρκετές αντιδράσεις και βαδίζοντας προς την πανσέληνο και μερική Έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου θα πρέπει σίγουρα να είμαστε σε επιφυλακή. Κι αυτό γιατί ο Άρης με τον Κρόνο βρίσκονται σε σφοδρό τετράγωνο ( με κορύφωση στις 10 Νοεμβρίου) και αμέσως μετά αρχίζει να σχηματίζει και έντονη αντίθεση με τον Ουρανό. Όψεις που δυναμώνουν τις αντιπαραθέσεις, τις εχθροπραξίες, τη βία, ακόμα και τρομοκρατικές ενέργειες, προπηλακισμούς. Αρκετά απρόοπτα περιστατικά.

Ο Ήλιος κάνει αρκετές όψεις, σε αποκλίνουσα όψη βρίσκεται με ον Ουρανό όμως σιγά σιγά σχηματίζει όψη τριγώνου με τον κυβερνήτη των Ιχθείων δημιουργώντας ευφάνταστη ατμόσφαιρα, ονειρική διάθεση και αρκετή δημιουργική φαντασία. Βέβαια αυτή η όψη μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές λόγω υπερβολικής ουτοπιστικής διάθεσης, μεγαλομανίας. Αυτό το τελευταίο διογκώνεται από την όψη  τετράγωνου με το Δία στον Υδροχόοο, ακόμα χρειάζεται προσοχή σε άσκοπες σπατάλες.

Παράλληλα η παρουσία του Ερμή επίσης στο Σκορπιό ακολουθώντας τον Άρη σχηματίζει κι αυτός τετράγωνο με τον Κρόνο  φέρνοντας αρκετή δυσπιστία, δυσκολία ενημέρωσης και σωστής πληροφόρησης, δυσκολία στις επικοινωνίες και τις συγκοινωνίες. Αυτό σημαίνει ότι ίσως έχουμε και κάποια δυσαρέσκεια στα κοινωνικά δίκτυα, τον έλεγχο και τη λογοκρισία. Μη ξεχνάμε ότι ο Β Δεσμός της Σελήνης βρίσκεται στη 1η μοίρα των Διδύμων πριν περάσει στον Ταύρο. Όμως η Λίλιθ βρίσκεται στα μισά των Διδύμων οπότε επηρεάζει με τον τρόπο της ακόμα τα θέματα έκφρασης και επικοινωνίας.

Η σύνοδος του Άρη με τον Ερμή θα οδηγήσει σε σκληρές και απότομες  συμπεριφορές( πολλές φορές χωρίς ιδιαίτερες εξηγήσεις) εκδικητικές δηλώσεις και πράξεις. Αμφιλεγόμενες απόψεις σε θέματα κοινωνικής κριτικής, και θέματα Νόμου και Τάξης αλλά και προβλήματα στην εκπαίδευση.

Αρκετά παρηγορητικό όμως είναι το γεγονός ότι ό Άρης και ο Ερμής σχηματίζουν ένα εξάγωνο με την  Αφροδίτη στον Αιγόκερω κι αυτό βοηθάει κάπως τις οικονομικές συναλλαγές, κάποιες φιλικές και ερωτικές επαφές, ερωτικές επιτυχίες, ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές γνωριμίες. Μέσα σε ένα αφιλόξενο αστρολογικό τοπίο είναι μια καλή διέξοδος αυτή η όψη και αν την εκμεταλλευτούμε καταλλήλως θα βγάλουμε αυτήν την περίοδο κάποιο κέρδος. Η όψη συνεχίζεται για ένα μήνα ακόμα με αμείωτη ένταση. Αυτό θα βοηθήσει και την αξιοπιστία  στο διαπροσωπικό κομμάτι.

Είναι σημαντικό και πρέπει να αναφερθεί ότι κατά κάποιο τρόπο η Έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου είναι κάπως ενεργοποιημένη από τη διέγερση του Δία ο οποίος θα βρίσκεται σε τετράγωνο εμ τις μοίρες της Έκλειψης, επίσης είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχουμε κάποια σφοδρή σύγκρουση ή επαναστατικές δράσεις γιατί ο Άρης με τον Ουρανό θα βρεθούν σε ισχυρή αντίθεση την ημερομηνία της Εκλείψεως. Η έκλειψη βέβαια δε γίνεται σε νυχτερινή ώρα Ελλάδος, είναι Μερική και θα είναι ορατή κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Εκεί ίσως δούμε πιο έντονα γεγονότα, όπως κάποια σεισμική διέγερση, εκρήξεις, ή αεροπορικά ατυχήματα κτλ.

Σε τελικό απολογισμό, θεωρείται ότι διανύουμε μια περίοδο όπου όλα τα γεγονότα λειτουργούν επάνω στον άξονα των κοινωνικών αγαθών και τώρα πλέον θα αρχίσουν να βαραίνουν  και τον άξονα οικονομίας και ενέργειας. Αν δείξουμε ψυχικό σθένος, πάθος και αγωνιστικότητα θα περάσουμε με επιτυχία τις εξετάσεις της περιόδου που περιέχει τις δύο Εκλείψεις. Τη Σεληνιακή στις 19 Νοεμβρίου και την Ηλιακή στις 4 Δεκεμβρίου. Σύμμαχός μας και ο Ήλιος που θα κάνει εξάγωνο από το τέλος της εβδομάδος και με τα με τον κυβερνήτη του Σκορπιού, κάτι που βοηθά να κλείσουμε όλες τις πληγές μας και να βρούμε το αντίδοτο της θεραπείας και του μετασχηματισμού μας επάνω στα πιο σημαντικά θέματα.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *