Καλάθι

                                                   Οι Όψεις της Εβδομάδας

Καθώς βρισκόμαστε στην έξοδο από το Σκορπιό έτοιμοι για το πέρασμά μας στον Τοξότη, συνεχίζει να χρωματίζεται το αστρολογικό τοπίο των επόμενων ημερών ακόμα με Σκορπιό λόγω της παρουσίας του Άρη και του Ερμή στο ζώδιο αυτό. Η είσοδος όμως του Ήλιου στον  Τοξότη θα αλλάξει σίγουρα την τονικότητα των όψεων και του συνολικού τοπίου. Ο Ερμής θα περάσει και αυτός  στον Τοξότη μέσα στην εβδομάδα, γεγονός που θα αλαφρύνει τη διάθεσή μας και ίσως μας κάνει πιο αυθόρμητους, όμως και απερίσκεπτους. Ο Άρης θα παραμείνει στο Σκορπιό αρκετά ισχυρός και με δυναμική όψη τριγώνου με το κυβερνήτη των Ιχθείων.

Σημαντικότερη στιγμή του περάσματος αυτού είναι η Έκλειψη Ηλίου στις 4 Δεκ αλλά και το μεσοδιάστημα μεταξύ της Σεληνιακής που έγινε στις 19 Νοε και της Ηλιακής που θα γίνει στις 4 Δεκ. δηλ περίπου στις 27 Νοεμβρίου. Επίσης πολύ σημαντική είναι η μέρα που ο Ήλιος θα περάσει επάνω από το Β.Δεμσό της Σελήνης που βρίσκεται στην 1η μέρα του Τοξότη, αυτό θα μας φέρει αντιμέτωπους με καρμικές συνθήκες προερχόμενες από το παρελθόν. Ίσως έρθουμε σε επαφή με τις ρίζες που προκάλεσαν τις τωρινές  συνέπειες, ίσως τις κατανοήσουμε έστω.

Να αναφερθούμε όμως λίγο στο τελευταίο διάστημα που πέρασε, κάθε φορά που περνάμε από το Σκορπιό διενεργείται μέσα μας μια μετάλλαξη, κυρίως ψυχική με σκοπό τη μετάβαση μας σε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμασταν πριν. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σκορπιός ονομάζεται το ζώδιο του θανάτου και της αναγέννησης, είναι η στιγμή που επερχόμαστε μέσα από μια μυητική διεργασία είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι είναι ένα γεγονός. Αυτό συμβαίνει μέσα από το φόβους μας και την υπέρβασή μας στο επικίνδυνο πέρασμα του ενός εικονικού θανάτου που όμως κατά βάθος είναι είναι άκρως αληθινός σε ένα βαθύτερο επίπεδο και όταν καταφέρνουμε να τον νικήσουμε και να διαχωριστούμε από αυτό που μας κρατούσε δέσμιους αυτού του φόβου, γινόμαστε Άλλοι, αναδύεται από μέσα μας ένα πολύ δυνατό κομμάτι του εαυτού μας, πολύ πιο ισχυρό και ανθεκτικό, έτοιμο να μας εμποτίσει με περισσότερη δύναμη και αυθεντικότητα για τη συνέχεια. Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε και ποινές, αλλά και αυτό είναι κομμάτι ενός ξεκαθαρίσματος του νοσηρού και του υγιούς κομμάτι του εαυτού μας που ζητάει να καθαρθεί για να συνεχίσει να ατενίζει με αισιοδοξία τον Τοξότη που έρχεται να μας απελευθερώσει.

Όπως είχαμε πει η εβδομάδα που πέρασε είχε αρκετές πιέσεις, όμως η κυριότερη δύσκολη όψη Άρη-Ουρανού σε αντίθεση αρχίζει να χαλαρώνει κάπως και όσο θα περνούν οι μέρες θα μειώνεται η επιρροή της. Ουσιαστικά ήταν μια θορυβώδης όψη η οποία δημιούργησε ρήξη και ανατροπή των δεδομένων στην καθημερινότητά μας. Ο Άρης στο Σκορπιό μπορεί να λειτουργήσει εκβιαστικά οδηγώντας τα πράγματα στα άκρα.

Ο Άρης σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα που ενισχύει την καλλιτεχνική μας δράση και  την έμπνευση, τις μεταφυσικές μας ανησυχίες,  τη θετική επενέργεια φαρμακευτικών αγωγών και της προσπάθειας ανάρρωσης. Επίσης μας ευαισθητοποιεί στη βοήθεια αδύναμων ατόμων και στη γενικότερα στη φιλανθρωπία. Αυτή η όψη ίσως γλυκάνει λίγο τη σκληρότητα μεταξύ των ανθρώπων.  Το εξάγωνο Άρη Αφροδίτη συνεχίζεται και μας βοηθάει στις γνωριμίες και τις ερωτικές συνευρέσεις μας. Το πάθος και η φαντασία του Άρη στο Σκορπιού η σοβαρότητα και η αποτελεσματικότητα της Αφροδίτης στον Αιγόκερω μπορούν να φέρουν υλικές απολαβές και πραγμάτωση υψηλών στόχων μέσα από το πεδίο των επαφών μας. Μπορούμε να έχουμε βοήθεια αν είμαστε οργανωμένοι. Εξάγωνο θα σχηματίσει και η Αφροδίτη με τον κυβερνήτη των Ιχθείων, επίσης βοηθητικό στοιχείο για αυτό το διάστημα.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *