Καλάθι

Οι όψεις της Εβδομάδας

 Ο ερχομός του νέου έτους χρωματίζεται σε μεγάλο βαθμό από το πέρασμα του Δία στους Ιχθείς ύστερα από το πέρασμά του από τ0 ζώδιο του Υδροχόου. Έφυγες από ένα σταθερό ζώδιο και πέρασε σε ένα μεταβλητό σπάζοντας κάπως την έντονη παρουσία πλανητών στα σταθερά ζώδια και μαζί με αυτό και την απολυτότητα που επικράτησε τον τελευταίο χρόνο. Έτσι με αυτή τη μετάβαση θα υπάρξει μεγαλύτερη ρευστότητα και μεταβλητότητα στις απόψεις μας και στις θεωρήσεις μας.

Η ανιδιοτέλεια και η προσφορά θα είναι στην πρώτη γραμμή, θα υπάρξει έντονη ανάγκη να συνδράμουμε με ανθρωπιά και ελεημοσύνη στους συνανθρώπους μας. Θα αναπροσαρμοστούν οι ανάγκες μας, θα τονιστούν και άλλα ζητήματα και το σκηνικό θα αλλάζει συνεχώς. Η διάθεσή μας θα είναι περισσότερο ευμετάβλητη και θα παλαντζάρει ανάμεσα σε αισιοδοξία και απαισιοδοξία, θα είναι αρκετά αμφίθυμη. Οι αποκαλύψεις όμως θα γίνονται και ίσως δούμε τη γυμνή αλήθεια να μας αλλάζει την κοσμοαντίληψη. Πολλά από τα ζητήματα θα μεταλλαχτούν και θα αναδείξουν και άλλες πιο αθέατες όψεις. Η παρουσία του Δία στους Ιχθείς φέρνει εξάπλωση και διόγκωση, υπερβολές αφού είναι παραδοσιακός κυβερνήτης Ιχθείων, επίσης πολλές εξελίξεις γύρω από φαρμακευτικά θέματα και χημικές ενώσεις.

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω από σήμερα 2 Ιανουαρίου, η Νέα Σελήνη είναι κατάλληλη για να αναδιοργάνωση και προγραμματισμό στόχων, οργάνωση δράσης με σχέδιο και χρονοδιάγραμμα που να μπορεί να ανταποκρίνεται ρεαλιστικά, ο Άρης με τον Κρόνο σε αν και σε αποκλίνουσα όψη. Ο Άρης έκανε μια επικίνδυνη και ανατρεπτική όψη 150ο με τον Ουρανό, όψη εξαγώνου με τον Κρόνο και στα τέλη της εβδομάδας θα σχηματίσει και τετράγωνο με τον κυβερνήτη των Ιχθείων…γεγονός που θα επιφέρει σύγχυση και μπερδέματα, απόπειρα εξαπατήσεων και κλοπές.

Εν ολίγοις ο Άρης στον Τοξότη που κυβερνάει ο Δίας έχει ενεργοποιήσει πάμπολες και ριψοκίνδυνες καταστάσεις, έχει ενεργοποιήσει με ντόμινο όλες τις εκλείψεις των 2 τελευταίων ετών- φέρνοντάς τις στην επιφάνεια ταυτόχρονα- και τώρα με τον τετράγωνο της με τον Ποσειδώνα θα φέρει αρκετές απογοητεύσεις και αίσθημα απώλειας. Όψη αρνητική και για τους εμβολιασμούς αυτό το τετράγωνο. Αυτό συμπέφτει και με τη Σελήνη στους Ιχθείς που θα βρεθεί στο τέλος της εβδομάδας και θα συναντήσει συνοδικά τον Ποσειδώνα. Η όψη αυτή χρειάζεται προσοχή σε εξαπατήσεις και λανθασμένες απόπειρες επεκτάσεων, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά και δύσκολα να επιδιορθώνονται. Όμως αν λειτουργήσουμε συγκροτημένα μπορούμε να κάνουμε καλή σύνθεση  και φόρτιση των επιθυμιών μας. Επίσης περνάει από τις μοίρες του γενέθλιου ωροσκοπίου της χώρας και θα πυροδοτήσει τα γνωστά εθνικά θέματα.

Όπως είπαμε την περασμένη εβδομάδα το τετράγωνο Ουρανού – Κρόνου θα κορύφωνε το θέμα περιοριστικών συνθηκών, και πλέον εφόσον βρίσκεται σε απόκλιση θεωρητικά χαλαρώνει, όμως η δεσμευτική επίδραση του Πλούτωνα στην Αφροδίτη συνεχίζει να δεσμεύει τις επαφές, να δημιουργεί σκοτεινές ερωτικές σχέσεις, σκοτεινά εξουσιαστικά ένστικτα, Μοιραία πάθη. Κοντά στις μοίρες αυτής της συνόδου θα γίνει και η Πανσέληνος στις 17 Ιανουαρίου.με τη δύσκολη σύνοδο Ήλιου – Πλούτωνα. Η Αφροδίτη όμως λόγω ανάδρομης πορείας απομακρύνεται πλέον αισθητά από τον Πλούτωνα και σχηματίζει για όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εξάγωνο με τον Ποσειδώνα. Αυτή η όψη μπορεί να μας δώσει ρομαντισμό, έμπνευση και καλλιτεχνική διάθεση, όμως θέλει προσοχή σε ανικανοποίητα συναισθηματικά ζητήματα που πιθανώς να είναι κάπως ουτοπιστικά και δύσκολα πραγματοποιήσιμα. Στον ερωτικό τομέα όμως θα γίνουν μοιραίες συνταρακτικές ενώσεις τους επόμενους μήνες και μεγάλη καρμική απαλοιφή για την ανθρωπότητα για όσα πέρασε. Αυτό βέβαια δε γίνεται ποτέ χωρίς κόστος ειδικά όταν γίνεται σε βάθος.

Ο Ερμής βγαίνει από τον Αιγόκερω και μπαίνει στον Υδροχόο ( θα επιστρέψει όμως λόγω της ανάδρομης πορείας του 15 Ιαν- 4 Φεβ) )ανοίγοντας τη σκέψη μας και τη διάθεση να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε το μέλλον. Θα δώσει περισσότερη ελευθερία και θα αναζητήσει την απελευθέρωση των μουσικών εκδηλώσεων, ;άλλωστε και ο Δίας στους Ιχθείς δεν μπορεί να αντέξει χωρίς καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τις θεατρικές και χορευτικές. Ο Ερμής όμως έρχεται να μας δώσει νέες ιδέες, νέα δεδομένα, να σκεφτούμε καλύτερους πιο εναλλακτικούς τρόπους λειτουργίας, πιο ανοιχτόμυαλες σκέψεις, όμορφο προγραμματισμό. Αυτό θα επηρεάσει και τις γενικότερες αποφάσεις στα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL