Καλάθι

                                                Πανσέληνος 2-09-2020

                                             Πανσέληνος στους ιχθείς.

Ο μήνας ξεκινάει με την πανσέληνο στους Iχθείς. Μια πανσέληνος που όχι μόνο δίνει τα δικά της μηνύματα , μα  επαναλαμβάνει και τονίζει όσα έχουν χιλιοειπωθεί. Δεν αρκεί μόνο να μιλάμε για ασθένειες και θεραπείες μα και να αισθανόμαστε και να νιώθουμε υγιείς. Και τι έχουμε κάνει για αυτό. Τι έχουμε κάνει και τι θα κάνουμε για να λειτουργεί όλο αυτό για το καλό όλων. Σίγουρα η υγεία είναι και προσωπική υπόθεση του καθενός όμως η λειτουργικότητα της κοινωνίας και της κοινωνικής υγείας είναι κάτι που πρέπει να βοηθάται  έμπρακτα από τους πάντες. Ο Ερμής στη θέση της παρθένου καλό είναι να μας κάνει να αξιοποιήσουμε το διάλογο και όχι το δογματισμό και το μονόλογο.

Η πανσέληνος είναι τοποθετημένη αντίθετα, δηλ. η Σελήνη στους ιχθείς στον 6ο οίκο της παρθένου και ο ήλιος στην παρθένο στο 12ο οίκο των ιχθείων. Αυτό επιτάσσει να δούμε την άλλη όψη του νομίσματος, να μην προσεγγίζουμε με μονόπλευρη οπτική με τα σημαντικά θέματα της κοινωνίας. Αυτό δεν θα βοηθήσει γιατί όχι μόνο θα μας πολώσει αλλά θα μας παραπλανήσει κιόλας, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο γιατί θα υπάρξουν συνέπειες. Ο χώρος της υγείας, της παιδείας, της ενημέρωσης και πάλι στο προσκήνιο. Η οικογενειακή και η ενδοχώρια διαχείρηση των πόρων και της ασφάλειας είναι θέματα που θα συνεχίσουν να μας απασχολούν.

Τη λύση επιχειρεί να μας δώσει με αρκετή αποφασιστικότητα η ισχυρή θέση του Ερμή στην παρθένο επάνω  στον ωροσκόπο της πανσελήνου όπου προσπαθεί να παρατηρήσει με τον πλέον λογικό και καθοριστικό ρόλο τα σημεία εκείνα της λογικής τα οποία θα πρέπει να επιβληθούν του παραλογισμού και των συνεπειών του. Προσπαθεί να ισχυροποιήσει και να επιβάλει τα επιχειρήματα μιας διεξοδικής λογικής ανάλυσης αφού οι όψεις που κάνεις με Κρόνο και Πλούτωνα είναι βοηθητικές, όμως προσθέτουν αυστηρότητα και σκληρότητα  στην εκφορά λόγου και θέλει να υποστηρίξει με νόμιμο και ισχυρό τρόπο τις θέσεις του. Καθόλου αμελητέα και η όψη 150ο που δέχεται από τον ισχυρό Άρη στον κριό και τον 8ο οίκο που οξύνει τη βία και τη δράση, ακόμα και σε παρασκηνιακό επίπεδο.Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι υπάρχει το πολύ σκληρό τετράγωνο του Άρη στον Κριό με Κρόνο και Πλούτωνα οι οποίοι βρίσκονται σε σύνοδο. Όψη η οποία φέρνει έντονα γεγονότα, εχθροπραξίες, σεισμικές διεγέρσεις, ακόμα και κτηνωδίες. Προς το τέλος Σεπτεβρίου  το ισχυρό αυτό τετράγωνο θα επαναληφθεί με τον Άρη να βρίσκεται και αυτός σε ανάδρομη πορεία όπως γίνεται με τους Δια, Κρόνο, Πλούτωνα τώρα.

 Μπορεί λοιπόν η όψη του Ερμή  να δώσει σωστή κριτική μα πάνω από όλα και σωστή κρίση, όμως  από την άλλη υπάρχει ο αντίλογος του Ποσειδώνα και της διάλυσης που προκαλεί αυτός στην καθημερινότητα και τις εργασιακές ισορροπίες, και τις ουτοπιστικές και δήθεν ρεαλιστικές προοπτικές  του. Όμως θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσουμε τη λογική που επιδεικνύει ο Ερμής γιατί τα μονοπάτια του Ποσειδώνα δεν μπορούν να μας βγάλουν σε κάτι θετικό και ξεκάθαρο. Και ίσως απολέσουμε αρκετές δυνατότητες να μπούμε σε σωστούς ρυθμούς εργασίας. Η παρουσία βέβαια των ιχθείων εκεί δείχνει θέματα με ευρύ ενδιαφέρον για το κοινό. Στη συγκεκριμένη αντίθεση χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να υπάρξουν  λάθη στον εργασιακό χώρο. Χρειάζεται προσοχή και σχολαστικότητα γιατί εύκολα μπορεί κάποιος να μας εξαπατήσει ή να κάνει λάθος χρήση της δικής μας ανοχής.

Ένα ακόμα τρανταχτό μήνυμα της πανσελήνου είναι η διάθεσή μας για προσφορά, η οποία δεν πρέπει να μειωθεί απέναντι στον συνάνθρωπό μας. Πρέπει να νιώσουμε και να υπερασπιστούμε τις ανάγκες τους και να βρούμε το θάρρος και το σθένος να είμαστε αντικειμενικοί και όχι πολωμένοι, υποκινούμενοι από προσωπικές βλέψεις και προσωπικά αδιέξοδα. Καμία λύση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη και μακροπρόθεσμη αν δεν ικανοποιεί τον κοινωνικό ιστό. Η υγεία προέχει, όμως υγεία σημαίνει να βιώνουμε με υγιή τρόπο τη ζωή και να ενισχύουμε τη ζωτικότητά μας. Η πανσέληνος θέλει να μας δείξει ότι ψυχική και σωματική υγεία είναι αλληλένδετες και θα πρέπει να συνεκτιμηθούν δεόντως.

Ήλιος στην Παρθένο-Σελήνη στου Ιχθείς

Η σουρεαλιστική πραγματικότητα μπορεί να φέρει στο φως ακόμα και τα πιο αθέατα μυστικά, Η ανάλυση του ονειρικού κόσμου μπορεί να μας εξηγήσει τι συμβαίνει στο ασυνείδητό μας. Ειδικά όταν αυτό συχνοτίζεται με την παγκόσμια σφαίρα. Αυτό που σκεπτόμαστε, απεικονίζεται στον καθρέπτη μας.

Το τρίγωνο ήλιου ουρανού μας δείχνει ότι υπάρχει ένας πιο μεθοδικός και πιο ουσιαστικός τρόπος να οργανώσουμε και να μεθοδεύσουμε τη λειτουργικότητά μας, να αποφύγουμε τις τάσεις απομόνωσης, να βάλουμε σε τάξη τα πράγματα και να μην αφήσουμε το χάος να επικρατήσει. Η σελήνη στους Ιχθείς μας κάνει δεκτικούς και προσαρμοστικούς αλλά η Παρθένος σχολαστικούς και επικριτικούς. Αυτό μπορεί να φέρει ανατροπές και συγκρούσεις  και να αντιστρέψει το κλίμα. Οι ασθενείς θα δυσφορήσουν και θα αμφισβητήσουν  τις θεραπείες. Η κυκλοθυμική διάθεση της πανσελήνου θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα ακόμα και στου πιο καλόπιστους. Σε κάθε περίπτωση όμως η πανσέληνος μας καλεί να αναδείξουμε τις ιεραρχικές προτεραιότητες και τα ουσιαστικά καυτά σημεία που θα διαμορφώσουν το πιο υγιές τοπίο στη ζωή του συνόλου.

Σημαντική αναφορά θα κάνουμε και στην παρουσία του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης στο Mc μεσουράνημα. Δημοσιογραφία, ενημέρωση θεάματα στο επίκεντρο. Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται. Κάποιοι έχουν τη διάθεση να κάνουν βαθιά έρευνα στο ιστορικό παρελθόν (Νότιος Δεσμός Σελήνης Ic στον τοξότη)  και να φέρουν στο φως  απτά στοιχεία.

G.Christopoulos

Feng Shui Road


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL