Καλάθι

Μερική Έκλειψη στο Ζυγό

Διανύουμε το τελευταίο τέταρτο του φεγγαριού αναμένοντας τη Νέα Σελήνη των Εκλείψεων αφού ξεκινάει στις 14 Οκτωβρίου με την Ηλιακή Έκλειψη στο Ζυγό και την Σεληνιακή Έκλειψη στην Πανσέληνο του Ταύρου στις 28 Οκτωβρίου.

Οι Ηλιακές Εκελίψεις έχουν ενεργοποιηθεί από τον Άρη ο οποίος σύντομα πριν την έξοδό του από το Ζυγό -τις επόμενες ημέρες- θα ενεργοποιήσει ξανά και την Έκλειψη του Απριλίου στην αναιρετική μοίρα του Κριού.

Η εβδομάδα έχει αρκετό ενδιαφέρον αφού έχουμε δύο αλλαγές πλανητικών θέσεων. Η Αφροδίτη θα περάσει στην Παρθένο και ο Άρης στο Σκορπιό. Η Αφροδίτη παρέμεινε αρκετούς μήνες στο Λέοντα και κάποιοι θα δυσκολευτούν να δεχτούν την αλλαγή αυτή, ειδικά για τις γυναίκες και όσους αγαπούν τη λάμψη και την επίδειξη προσωπικότητας, αλλά και όσους θέλουν να παίρνουν το maximum των απολαβών. Αξιοσημείωτο γεγονός ο συγχρονισμός των θηλυκών αρχετύπων Αφροδίτης και Λίλιθ στην Παρθένο, εκεί στις πρώτες μοίρες βρίσκεται αρκετά χρόνια τώρα και η Δήμητρα σχηματίζοντας έτσι μια τριπλή σύνοδο θηλυκής φύσεως.

Αφροδίτη λοιπόν και Λίλιθ θα βεθούν στην Παρθένο, ένα ζώδιο που αγαπάει την μοναχικότητα και είναι κάπως στεγνό συναισθηματικά. Μάλιστα Αφροδίτη και Λίλιθ βρίσκονται σε αντίθεση με τον Κρόνο δημιουργώντας έναν συναισθηματικό κορεσμό και μια συναισθηματική εξάντληση. Υπάρχει διάθεση για προσφορά η οποία όμως ίσως δε βρίσκει την ανάλογη συναισθηματική ανταπόδοση.

Παράλληλα δεν θα λείψουν οι ενασχολήσεις με θέματα υγείας αλλά και κάποιες υποχόνδριες τάσεις. Τα υγειονομικά θέματα θα απασχολήσουν και πάλι, η Λίλιθ θα παρασύρει ως συνήθωα και αυτή σε παρεκλήσεις στο θέμα υγεία, υγιεινή, εργασία κτλ. Θέματα εργασίας και προσφοράς θα απασχολήσουν επίσης όπως το ωράριο και η σχέση εργοδοτών με υπαλλήλους. Μη ξεχνάμε πως οποιαδήποτε όψη εμπλέκει τον Κρόνο παραπέμπει αυτομάτων και στον Πλούτωνα που βρίσκεται στον Αιγόκερω (Κυβερνήτη του Κρόνου) οπότε το θεσμοθετημένο σύστημα που αφορά την εργασία εμπλέκεται και αυτό αναδεικνύοντας τις αδυναμίες του συστήματος.

Όσο ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες στον Αιγόκερω θα υπάρχει συνεχής ανάγκη επιδιορθώσεων των συστημάτων, σε αρκετές πςριπτώσεις όμως θα έρχεται η καταστροφή και η αχρηστία ολοσκερώς, χωρίς να επιδέχεται επαναφορά δομικών συστημάτων. Η δεύτερη σημαντική αλλαγή είναι αυτή του Άρη που θα περάσει στο Σκορπιό. Ο Άρης όπως είπαμε έχει ήδη ενεργοποιήσει την επερχόμενη Ηλιακή Έκλειψη αλλά και τις Εκλείψεις του 2023 και 2024 στον άξονα Κρού Ζυγού.

Ο Άρης προτού περάσει στο Σκορπιό πυροδοτεί το ισχυρό τετράγωνο με τον Πλούτωνα, ένα τετράγωνο που εκτός από σεισμούς και ηφαιστεια είναι επικίνδυνο και για ύπουλα χτυπήματα και επιθέσεις με υπόγειες πρακτικές, απελές και τρομοκρατία. Φυσικά τόσο η ζωδιακή που βρίσκεται ο Άρης όσο και η ζωδιακή που βρίσκεται ο Πλούτωνας- Ζυγός και Αιγόκερως αντίστοιχα- αφορούν θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτική ευθιξία και πολιτικές εξελίξεις.

Στο πέρασμά του Άρη στο Σκορπιό ενεργοποιείται το τρίγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθείς και προσθέτει πάθος και μια τάση επιβολής των προθέσεων. Και αυτή η όψη δημιουργεί πιέσεις κοινωνικής δράσης. Ο Άρης στο Σκορπιό είναι ισχυρός, παραδοσιακός Κυβερνήτης του Σκορπιού ο Άρης βγάζει τα δυναμικά του χαρακτηριστικά με τάσεις εκδικητικές και ικανότητα να προκαλέσει πλήγμα και αντίποινα. Ενώ παράλληλα θα δεγείρει και θέματα οικονομικής σταθερότήτάς, επάρκειας πόρων, τιμές καυσίμων, θέματα ορυκτού πλούτου.

Ο Άρης περνώντας στο Σκορπιό θα διεγείρει και το μεσοδιάστημα των δύο Εκλείψεων αλλά θα παίξει ενεργό ρόλο και στη Σεληνιακή Έκλειψη της 28ης Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της Ηλιακής Έκλειψη ο Άρης θα έχει περάσει ήδη στο Σκορπιό έχοντας πυροδοτήσει όμως πρώτα τον Πλούτωνα που μεσοβδόμαδα θα ορθοδρομήσει, όταν ορθοδρομεί ο Πλούτωνας τότε οι εξελίξεις γίνονται πιο ραγδαίες γεγονός που ενισχύεται από τη διέγερση του Άρη, αλλά και αυτή του Ορανού που όμως είναι πλέον σε απόκλιση 5 μοιρών στο τρίγωνο και είναι ακόμα ανάδρομος.

Έκλειψη στο Ζυγό και στον 5ο οίκο, το ζώδιο των σχέσεων και του γάμου στον οίκο των παιδιών της νεολαίας. Με την Κυβερνήτη του Ζυγού Αφροδίτη να βρίσκεται στον 4ο οίκο του σπιτιού, της οικογένειας, της πατρίδας. Η Έκλειψη στον 5ο οίκο επηρεάζει και πάλι θέματα ασφάλειας των παιδιών, λόγω της δύσκολου τετραγώνου με τον Πλούτωνα στον 9ο οίκο που βάζει στο τραπέζι είτε νόμους είτε δικαστικές εξελίξεις που σχετίζονται με γάμο και παιδιά. Ο 5ος οίκος όμως είναι οίκος που εκφράζει υψηλή δημιουργηκότητα, τεκνοποίηση, ανανέωση.

Στο ζυγό μπορεί να λειτουργίσει τελετουργικά και καλλιτεχνικά,να φέρει ομορφιά και κάλλος. Αυτό όμως για να συμβεί θα πρέπει να υπερβεί και το σκόπελο των 150° μοιρών ππυ προκαλέι ο Ουρανός από το 12ο οίκο και αυτό μπορεί να επηρεάζεται είτε από παγκόσμια θέματα είτε από δημοσίου ενδιαφέροντος σε σχέση με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή ακόμα και υγειονομικής φύσεως.

Οι όψεις λοιπόν που δέχεται Ήλιος, Σελήνη και Νότιος Δεσμός στο Ζυγό είναι έντονες και άπτονται σε θέματα του παρελθόντος, παράλληλα όμως εγκαινιάζουν καθεστώς νέων συμφωνιών, την υπογραφή κάποιου νέου συμφώνου, ακόμα και κάποιας παγκόσμιας συνθήκης ή και κάποιο ειρηνευτικό σύμφωνο, προσπάθεια ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Αν και ο Β.Δεσμός στον Κριό σε συνδυασμό με μια Έκλειψη στο Ζυγό δεν μπορεί να υποσχεθεί ηρεμία, παρά μόνο αν δεν

Επίσης επηρεάζονται και θέματα γάμου. Το γεγονός αυτό ενισχύεται και από την παρουσία του Ερμή στο Ζυγό ο οποίος αρέσκεται σε συμφωνίες, όμως θα βρίσκεται σε αντίθεση ακριβείας με το Χείρωνα στον Κριό που υπδηλώνει τραυματισμένη αυτο πεποίθηση και υποτίμηση του Εγώ. Πέραν των υπολοίπων η Έκλειψη στον 5ο οίκο σχετίζεται και με την ανάδειξη νέων ηγετών, νέων προσώπων σε ηγετικές θέσεις αλλά και την πτώση κάποιας ηγετικής φυσιογνωμίας.

Το συνολικό σκηνικό δείχνει ότι σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο υπάρχει επιβαρυμένο κλίμα και αμφίβολες συνθήκες που δημιουργούν ανησυχία και κάποιες φορές απογοήτευση. Η ανάγκη όμως για κάποια νέα συνθήκη είναι αισθητή και με αφορμή την Έκλειψη αυτή τα πιο δημιουργικά άτομα μπορούν να εστιάσουν σε νέους δημιουργικούς με τελετουργικά δημιουργίας για πιο ευτυχισμένες μέρες, μια νέα προοπτική στις σχέσεις και στους γάμους.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL