Καλάθι

Ο Ήλιος μπήκε στο ζώδιο του Ζυγού , η Φθινοπωρινή Ισημερία όπως την ονομάζουμε όπου ξεκινά το δεύτερο μισό του ζωδιακού κύκλου. Τα ηλιοστάσια όπως και όλες οι φάσεις του Ήλιου που διατρέχουν το έτος είναι κομβικής σημασίας και έχουν πάντα μια επίδραση μέσα μας από αρχαιοτάτων χρόνων επηρεάζοντας την εσωτερική μας διαμόρφωση και την πορεία μας στο χρόνο μέα από την αλλαγή των εποχών.

Η Ισημερία στο Ζυγό συμβολίζει την ισορροπία μέσα και λεξω μας, τη στάση που συνδέει την ατομικό μας άξονα με το συλλογικό κοινωνικό ιστό και τις συμβάσεις που κάνουμε ώστε να εναρμονιστούμε με τους άλλους. Η αρμονία, η ομορφιά, οι διαπροσωπικές μας σχέσεις και βεβαίως το αίσθημα δικαίου. Παράλληλα μας εισάγει στην εσωτερική πορεία της ζωής μας, στο στάδιο εκείνο που αντιλαμβανόμαστε την υπαρξιακή μας αλληλεπίδραση, το αντίκτυπο των πράξεών μας.

Στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας κάναμε μια αναφορά στο χάρτη που σχηματίστηκε στη Φθινοπωρινή Ισημερία. Η πορεία του Ήλιου θα περάσει από το 12ο, τον 1ο και 2ο οίκο. Αυτό σημαίνει ότι στον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου θα μας απασχολησουν κυρίως πνευματικές αναζητήσεις, θέματα υγείας, θανάτων, δημοσίου ενδιαφέροντος, στο δεύτερο μήνα κυρίως θέματα επιβίωσης και δράσης, στον τρίτο μήνα θέματα οικονομικής επιβίωσης και ευημερίας.

δείτε το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας

Οι Όψεις της Εβδομάδας

Την εβδομάδα που διανύουμε ο Ζυγός και τα θέματα Αφροδίτης έχουν τη βαρύτητά τους, βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του αυτού του φεγγαριού αφού στις 30 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την πρώτη Πανσέληνο του Φθινοπώρου. Ο λόγος που το πλανητικό σκηνικό έχει έντονο χρώμα Αφροδίτης είναι γιατί τις μέρες αυτές έχουμε εξάγωνο Άρη και Αφροδίτη, ένα εξάγωνο που εναρμονίζει τις διαπροσωπικές και κοινωνικές σχέσεις, γεγονός που ενισχύεται με τον Άρη να βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού που κυβερνάει η Αφροδίτη που βρίσκεται εδώ και μήνες στον Λέοντα. Όψη που εξάπτει τη φαντασία και την ομορφιά, τη λάμψη, την ανάγκη για κάλλος, ερωτικές συνδέσεις.

Η όψη αυτή γίνεται ακόμα καλύτερη γιατί ο Ερμής θα είναι ανάμεσά τους σε απόσταση 30° εκατέρωθεν. Αυτή η διπλή όψη 30° βοηθάει πολύ την κατανόηση των συνομιλητών, την ορθή ανταλλαγή απόψεων και θέσεων, τις ρυθμίσεις μεταξύ συνεργατών.

Η πορεία λοιπόν προς την Πανσέληνο αλλά και η ίδια η Πανσέληνος εστιάζει στην ανάδειξη πολιτικών ηγετών, την κοινωνική λάμψη, την εμφάνταστη κοινωνική προβολή. Εστιάζει στο αίσθημα ευθύνης και ειδικά κοινωνικής ευθύνης. Εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στη συντροφικότητα και τη συμμετοχή όλων στα κοινωνικά δρώμμενα, αναλαμβάνωντας το μερτικό που αναλογεί στον καθένα σαν μονάδα και σαν σύνολο για την επίτευξη μιας αρμονικής κοινωνίας.

Η πανσέληνος ζητά συντροφικότητα και όχι απομονωτική διάθεση, μας ζητάει να βιώσουμε με τελετουργικό τρόπο την ομορφιά, την τέχνη. Βεβαια ο Ήλιος θα είναι κοντά στο μεσουράνημα και δείχνει πολιτικά ζητήματα, κυρίως την ανάδειξη αρχηγικών ατόμων που αφορούν την κοινωνική και πολιτική ζωή. Όμως δείχνει και τα δόγματα που προβάλλονται με τη μαγεία της εικόνας, κοινωνικά, ακόμα και μέσα από νόμους αλλά και κοινωνικά status.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει δύο πρόσωπα, το ένα είναι αυτό της ιδεατής κοινωνίας και το άλλο μιας παραπέουσας αστικής τάξης. Η παρουσία πλανητών στα διπλά ζωδίων ζώδια εντυπώνει ταυτόχρονα διττές σημασίες σε ότι συμβαίνει και προβάλλεται, στον τρόπο που βιώνουμε και αισθανόμαστε για τις εξελίξεις υπάρχει μπέρδεμα και αμφιταλάντευση στις διαθέσεις. Πότε απογοήτευση και πότε ελπίδα, πότε απαισιοδοξία και πότε απαισιοδοξία. Κρόνος και Ποσειδώνας στους Ιχθεις, Άρης και Ήλιος στο Ζυγό, Ερμής στην Παρθένο. Κρόνος και Ποσειδώνας στους Ιχθείς στον 3ο οίκο δημιουργούν σύγχυση στη σκέψη και τις επικοινωνίες και πιθανά προβλήματα σε μετακινήσεις λόγω έκτακτων συνθηκών ή κάποιας βλάβης.

Παραπάνω τονίσαμε με έμφαση τις θετικές όψειώ του Άρη και της Αφροδίτης όμως δεν αναφέραμε τις αρνητικές επιρροές που έχει ο ανάδρομος Ουρανός επάνω τους. Ένας Ουρανός που βάζει μπουρλότο στην Αφροδίτης με τετράγωνο και στον Άρη με όψη 150°. Έτσι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε πιθανές κακοτυχίες σε οικονομικά ζητήματα και σε οικονομικά και ερωτικά σκάνδαλα. Ενά ταυτόχρονα η επιθυμία να βιωθεί ένας δυνατός έρωτας βρίσκει κάποια εμπόδια στην εξωτερίκευσή της.

Ο Άρης που χτυπιέται από τον Ουρανό με 150° οξύνει τις αντιπαλότητες και σε περίπτωση που συνδεθούν οι όψεις μεταξύ τους (σαν συγκινωνούντα δοχεία) τότε δεν αποκλείεται να εκτραχηνθεί η ατμόσφαιρα και να υπάρξουν εμπρηστικές συγκρούσεις για θέματα δικαιοσύνης και οικονομικών σκανδάλων από πολιτικά πρόσωπα σε θέματα που σχετίζονται με το παρελθόν κυρίως, και αρκετές ίντριγκες.

Επίσης στις όψεις του Άρη προστίθεται η σύνοδός του με το Νότιο Δεσμό και η αντίθεσή του με το Χείρωνα. Επιβάλλεται προσοχή στους τραυματισμούς και στις αλληλοκατηγορίες. Στη συνέχεια μέσα στον Οκτώβριο θα δούμε και τον Άρη να βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, ένας Πλούτωνας που εξακολουθεί να κάνει όψη με τους Δεσμούς της Σελήνης. Ο Άρης θα βρεθεί αε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό της Σελήνης στις αρχές Οκτωβρίου, η όψη αυτή είχε γίνει ξανά στα τέλη του 2021 στη 0° του Τοξότη. Αυτή η όψη ξυπνά παλίες έχθρες όμως επαναφέρει στο προσκύνιο αντρες από το παρελθόν, για τις γυναίκες και άντρες με ερωτικού ενδιαφέροντος από το παρελθόν.

Λόγω του Άρη στο Ζυγό και του Νότιου Δεσμού σε σύνοδο, δεν είναι μόνο οι παλιές έχθρες αλλά και οι παλιές συνθηκολογήσεις, από τη στιγμή κιόλας που ο Άρης κυβερνάει τον Κριό δηλ. την απέναντι ζωδιακή περιοχή του Κριού όπυ εκεί βρίσκεται ο Βόρειος Δεσμός δημιουργεί απαίτηση δράσης και διεκδίκησης και όχι συνθηκολόγησης. Αυτή η ανάγκη προκαλεί νευρικότητα και νευρικές εκδηλώσεις με τον Άρη στο Ζυγό ο οποίος προσθέτει αρκετή ανασφάλεια και άγχος στην προσπάθειά του να ορίσει τις δικές του ισορροπίες.

Μέσα στον Οκτώβριο θυμίζουμε ότι θα υπάρξουν δύο Εκλείψεις και η ορθοδρόμηση του Πλούτωνα η οποία συμπέφτει σχεδόν με την Ηλιακή Έκλειψη στο Ζυγό, μάλιστα πριν ο Άρης περάσει στο Σκορπιό θα διεγείερει τον Πλούτωνα, όψη που είναι επίφοβη για σεισμούς ή κάποιο δυνατό κλειδωνισμό στις κοινωνικές μεταβολές. Οι Πλουτώνιες διεργασίες στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω μας υποχρεώνουν να αναμετρηθούμε με το χρόνο και τη φθορά που αυτός αφήνει σε παροχυμένες καταστάσεις, σε ελαττωματικά σχήματα που αδυνατούν να παγειωθούν σε μια κοινωνία που δεν είναι έτοιμη να κατασταλλάξει αλλά δυσκολεύεται παράλληλα να ξεκολήσει από τις παλιές αγκυλώσεις και συνήθειες.

Πλούτωνας και Ουρανός είναι πλανήτες αλλαγών, στην περίπτωση του Πλούτωνα οι αλλαγές έχουν και βάθος, στην παρούσα φάση οι δυο τους κάνουν τρίγωνο έστω και απαλό, αυτό το τρίγωνο δίνει μια προσωρινή αίσθηση ότι οι αλλαγές έχουν μια σχετική ομαλότητα και μια λογική κατεύθυνση όμως η διαταραχή των όψεων θα δείξει τις αδυναμίες μέσα στον Οκτώβριο, αδυναμίες που τις έχει δείξει αρκετές φορές όσο ο Πλούτωνας βρίσκεται στο τέλος του ζωδίου που κυβερνάει ο Κρόνος, μια ζωδιακή που εμπλέκει τη σχέση μας με τα συστήματα εξουσίας και τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο τρίγωνο λοιπόν Πλούτωνα και Ουρανού έρχεται να σχηματίσει μεγάλο τρίγωνο και ο Ερμής στην Παρθένο, εισάγωντας μια εναλλακτική σκέψη σε βαθιά κοινωνικά ζητήματα. Η δυνατή όψη του με τον Ουρανό επιτείνει τις σοβαρές οικονομικές αναλύσεις και την επιστημονική άποψη. Η παρουσία του στις 22 μοίρες ουσιαστικά τον βγάζει από τη σκιά της ανάδρομης πορείας του κάνοντάς τον να φέρει κάτι καινούργιο και όχι να αναλώνεται μόνο σε ότι προηγήθηκε τον τελευταίο 1,5 μήνα.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL