Καλάθι

Ιδιαίτερη θα είναι η εβδομάδα που ξεκινάει, αφού ήδη από τις αρχές τις ξεκινάει με το μεσοδιάστημα των δύο Εκλείψεων και με όψη Ήλιου-Πλούτωνα σε τετράγωνο που είναι αρκετά ισχυρό αφού η Έκλειψη της Σελήνης που θα γίνει στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού το ερχόμενο Σάββατο, Η Έκλειψη θα είναι Μερική και ορατή στην Ελλάδα. Οικονομικά, συναισθηματικά, οικογενειακά θέματα είναι αυτά που επηρεάζονται πρωτίστως.

Αρχές της εβδομάδας θα περάσει ο Ήλιος και ο Ερμής στο Σκορπιό, η περίοδος του Σκορπιού τονίζει πάντα την εσωτερική μας ανάγκη να αναμετρηθούμε με τα σκοτεινά κομμάτια του εαυτού μας και να προχωρήσουμε σε μετατροπές και μετασχηματισμούς, αυτά βέβαια αφορούν στην εσωτερική μας εξέλιξη και τις μεθόδους αυτοβελτίωσης και τον τρόπο με τον οποίο μεταλλάσει ο καθένας μας την εσωτερική πορεία της εξέλιξής του, είναι η αλχημιστική διαδικασία θανάτου και αναγέννησης.

Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν οι Εκλείψεις Ηλίου έχουν ισχυρή επιρροή το διάστημα που εκδηλώνονται όμως επί της ουσίας ανοίγουν ένα ευρύτερο κύκλο πραγμάτων ανάλογα τη ζωδιακή που βρίσκονται χωρίς απαραίτητα να εκδηλώνουν κάποιας μεγάλης έντασης γεγονότα στις μέρες εκείνες που υπάρχει το φαινόμενο, όμως δουλεύουν και σε βάθος χρόνου εγκαινιάζοντας μια μακρά περίοδο. Αυτό το χρονικό διάστημα προσδιορίζεται σε μια μαθηματική κλίμακα που αναλογεί με τη διάρκεια του φαινομένου. Συνήθως δύο και τρία έτη, όμως σημαντικό ρόλο παίζουν οι διεγερτικές όψεις (θετικές και αρνητικές) πριν και μετά από το φαινόμενο. Στις ηλιακές Εκλείψεις υπάρχει ταυτόχρονα “προσβολή και επιταγή” ώστε να λειτουργήσει με τον κατάλληλο τρόπο η ζωδιακή περιοχή στην οποία λαμβάνει χωρα.

Στο Ζυγό η Έκλειψη Ηλίου σίγουρα κεντρίζει τη διαδικασία διμερών σχέσεων σε διαπροσωπικό και όχι μόνο επίπεδο. Επίσης θέλει να τονώσει τη δημιουργικότητα, σε ένα περιβάλλον ειρήνης όπου με τις κατάλληλες ισορροπίες να επιφέρει ιδανικές συνθήκες διαβίωσης και συνύπαρξης.

Αντίθετα οι Σεληνιακές Εκλείψεις πολλές φορές σηκώνουν μεγάλη αντάρα και μεγάλες συναισθηματικές ταλαντώσεις αν αυτό δε συνδυάζεται και με ενισχυτικές όψεις γίνεται ακόμα πιο έντονο.

Στην επερχόμενη λοιπόν Έκλειψη στις 28 Οκτωβρίου υπάρχει μεγάλη συμμετοχή πλανητών στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού όπου θα γίνει η Έκλειψη γεγονός που είναι αρκετά επίφοβο για μεγάλης έκτασης γεγονότα. Βεβαίως η όψη Ήλιου-Πλούτωνα που διανύουμε αυτή τη στιγμή είναι ήδη σκληρή και τεταμένη οξύνοντας το φόβο αναταραχής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Σε προηγούμενα άρθρο είχαμε πει ότι στις συγκεκριμένες μοίρες που βρίσκεται ο Πλούτωνας είναι θέση γενοκτονίας και εκδήλωσης βίας. Επίσης να θυμηθούμε ξανά για τη θέση του Ουρανού και θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά.

Ήταν 1 Σεπτεμβρίου του 1939 όταν ο Ουρανός βρισκόταν στις 20 μοίρες περίπου όταν ξεκίνησε ο ΒΒΠ. Ο Ουρανός αυτήν την περίοδο βρίσκεται στις 21 μοίρες ανάδρομος και σταδιακά επιστρέφει στις προανφερόμενς 20 μοίρες του Ταύρου. Εκεί είχε βρεθεί τον περασμένο Ιούνιο, εκεί σε συδυασμό με το τετράγωνο Πλούτωνα στον Αιγόκερω-Δεσμών της Σελήνης στις τελευταίες μοίρες του άξονα Κριού-Ζυγού δημιούρηγησε έντονες παρενοχλήσεις στις συνθήκες ειρήνης και πολέμου. Τέλη Νοεμβρίου θα βρεθεί ξανά σε αυτή τη μοίρα ανάδρομος, Μάρτιο προς Απρίλιο θα περάσει ξανά από το ίδιο σημείο ορθόδρομος. Την ίδια ώρα θα έχουμε Ηλιακή ΈΚλειψη στον Κριό κοντά στην ημερομηνία ιδρύσεως του ΝΑΤΟ με το Β.Δεσμό να δείχνει εκείνο το διάστημα τις μοίρες ιδρύσεως. Ο Ουρανός κάνει έναν πλήρη κύκλο από όλες τις ζωδιακές κάθε 84 έτη, η επιστροφή του στις μοίρες του ΒΠΠ είναι πολύ σημαντική και χρειάζεται παρακολούθηση.

Η παρουσίας του Ν. Δεσμού στο Ζυγο δείχνει ότι υπάρχει μια έμφυτη διάθεση για ειρήνη και συνεργασία όμως το γεγονός δεν εξασφαλίζει την ειρήνη, αντιθέτως θίγει παλιούς όρους στις οποίες βασίστηκαν οι τωρινές ισορροπίες, εκεί έρχεται ο Β. Δεσμός στον Κριό να τις ταράξει εκδηλώνοντας ανοικτά τις απαιτήσεις του -‘οποιες και αν είναι αυτές- ώστε να ανοίξει νέους δρόμους που θα αλλάξουν τις υπάρχουσες συνθήκες και ισορροπίες, ακόμα και με τη χρήση πολέμων ή βίας.

Ξετυλίγοντας λοιπόν το κουβάρι των όψεων της εβδομάδας και κυρίως των όψεων που θα κυριαρχήσουν κατά το φαινόμενο της Σεληνιακής Εκλείψεως θα εστιάσουμε στα εξής σημεία:

Αρχικά βλέπουμε ότι ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού είναι αρκετά φορτωμένος με έξι αρχετυπικές θέσεις στα δύο σταθερά ζώδια του οικονομικού άξονα , τρεις στο Σκορπιό και τρεις στον Ταύρο.

Ήλιος, Άρης, Ερμής στο Σκορπιό,

Σελήνη, Δίας, Ουρανός στον Ταύρο.

Όπως φαίνεται ο οικονομικός άξονας παίρνει φωτιά αυξάνοντας τις αντιθέσεις στη μάχη της υπερίσχυσης είτε μεσω οικονομικής και παραγωγικής δύναμης είτε μέσω ψυχολογικών και μιλιταριστικών πιέσων.

Υπάρχει μια εικόνα που δείχνει τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα που υπάρχουν και έρχονται σε σύγκρουση με άλλα συμφέροντα, αυτή η συνθήκη δημιουργεί αντιπαλότητες με σκοπό να αλλάξουν οι ισορροπίες. Άλλος προτάσει την οικονομική ισχύ για επικράτηση, άλλος την ενεργειακή, άλλος τη στρατιωτική δύναμη και το πλήγμα που μπορεί να προκληθεί στις διεθνείς εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές μέσω της αποσταθεροποίησης της ειρήνης και των διεθνών σχέσεων.

Βλέπουμε τον Ερμή με τον Άρη να βρίσκονται σε σύνοδο, όψη που οξύνει το κλίμα με απειλές και επιθετικές εκφράσεις μίσους. Ο Άρης στο Σκορπιό είναι σε ισχυρή θέση και μπορεί να δημιουργήσει πλήγματα με εκδικητικό τρόπο είτε με τη μορφή αντιποίνων. Όμως το βαθύτερο του αίτημα του στην παρούσα φάση είναι να καταφέρει να παίξει ενεργό ρόλο στα πράγματα και αυτό δημιουργεί εντάσεις. Επίσης λόγω της παρουσίας του Ήλιου-Ερμή-Άρη στο Σκορπιό στον 4ο οίκο λειτουργεί με την επίκληση της άμυνας και της αυτοπροαστασίας.

Ένα δεύτερο σημείο που παρατηρούμε στην όψη της Σεληνιακής Εκλείψεως είναι ότι στο χάρτη της κορύφωσης της Πανσελήνου η οικοθεσία βρίσκεται στον άξονα των παρορμητικών ζωδίων, με τον ωροσκόπο να βρίσκεται στον Καρκίνο και το μεσουράνημα στον Κριό, αυτό αυξάνει τις παρορμητικές συμπεριφορές, τις εντάσεις και το πολεμικό κλίμα. Αν και δεν υπάρχουν αυτό το διάστημα πλανήτες στα παρορμητικά ζώδια παρά μόνον ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και οι Δεσμοί της Σελήνης.

Πλούτωνας στον 7ο, Κρόνος στους Ιχθείς στον 8ο και Ποσειδώνας στον 9ο βαραίνουν αρκετά το τοπίο. Σε συνδυασμό με το Σκορπιό που έχει φορτώσει τον 4ο οίκο Φέρνουν αυταρχισμό,βία, ενδοοικογενειακή βία, ενώ ο Κρόνος στον 8ο δημιουργεί φραγές στις κρυφές επιθυμίες, αν και σε τρίγωνο με τον Ήλιο αυξάνει περισσότερο την ανάγκη για πειθαρχεία όμως λόγω της υδάτινής τους φύσης υπάρχει αρκετό πάθος, ένα πάθος όμως που μπορεί να μπλοκάρει να εγκλωβιστεί συναισθηματικά.

Η όψη Ήλιου-Κρόνου θα επικρατεί κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, καλό θα είναι να υπάρχει οργανωμένη και σταθερή προσπάθεια για την επίτευξη στόχων, αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της ζωτικότητας χωρίς απώλειες και διαρροές.

Ο δεύτερος οδηγός επιβίωσης για την εβδομάδα που έρχεται είναι το τρίγωνο τς Αφροδίτης με τον κυβερνήτη του Τοξότη και εν συνεχεία με τον Ουρανό στον Ταύρο όπου μπορεί να επιφέρει κερδοφόρες οικονομικές κινήσεις, αυτό δεν αφορά μόνον τις εισπράξεις όσο και τις καλές μεθοδεύσεις και εκτιμήσεις οικονομκών πόρων μέσα σε ένα ευρύτερο φάσμα συνεργασίας μς φιλικά προσκύμενα άτομα. Καλό είναι όμως να αποφύγουμε τις βιαστικές λόγω της αντίθεσης Άρη-Δία.

Στις όψεις Άρη-Ερμή στο Σκορπιό και την αντίθεσή του με το Δία θα χρειστεί προσοχή σε άσεμενες εκφράσεις, επικίδυνη οδήγηση και τσακωμούς κατά την οδήγηση και όχι μόνο.

G.Christopoulos

Essential SSL