Καλάθι

Μπαίνουμε στο μήνα των Εκλείψεων, ο Οκτώβριος θα έχει δύο Εκείψεις μά Ηλιακή στο Ζυγό και μία Σεληνιακή στο ζώδιο του Ταύρου, στον άξονα των σχέσεων και της οικονομίας. Ας δούμε όμως τώρα τα κυριότερα σημεία της πρώτης εβδομάδας του μήνα, λίγες ημέρες μετά την Πανσέληνο ποιές είναι οι πιο καυτές όψεις.

Ο Ήλιος βρίσκεται στο Ζυγό χωρίς ουσιαστικά να συμμετέχει σε όψεις, η παρουσία του στο ζώδιο της Αφροδίτης σίγουρα δίνει έμφαση στις τέχνες, την ομορφιά τις δημόσιες σχέσεις. Η ανάγκη καλλιτεχνικής προβολής δίνει ακόμα περισσόερη λάμψη με την Αφροδίτη να διανύει τις τελευταίες μοίρες του Λέοντα κάνοντας αμοιβαά υποδοχή με τον Ήλιο. Η Αφροδίτη παρέμεινε αρκετούς μήνες στο Λέοντα τονίζοντας την ανάγκη για πλουσιοπάροχη ζωή, τις χλιδάτες διαθέσεις παρά τις δυσκολίες, με κυριότερη τη δύσκολη όψη τετραγώνου με Ουρανό και Δία που έφερε υπερβολικές σπατάλες και ανατροπές στις συνεργασίες.

Αυτήν την εβδομάδα η Αφροδίτη αρχίζει να βγαίνει από το τετράγωνο του Ουρανού διατηρώντας πράλληλα ένα όμορφο εξάγωνο με τον Άρη στο ζυγό. Αυτό το εξάγωνο διευκολύνει τις επαφές σε όλα τα επίπεδα. Τί γίνεται όμως εδώ; Ενώ το εξάγωνο θέλει να βάλει τις σχέσεις σε μια αρμονική πορεία, έρχεται ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας με χιαστή όψη 150° επάνω στην Αφροδίτη. Η όψη αυτή δημιουργεί το αδιαχώρητο στην προσμονή ευχάριστων αποδόσεων, κάνοντας παράλληλα τρελλά ουτοπιστικά όνειρα την ίδια στιγμή ο Πλούτωνας οξύνει τις αδικίές και το φόβο οικονομικής καταστροφής ή κάποιου ερωτικού ναυαγίου. Η λαχτάρα εκπλήρωσης της ερωτικής επιθυμίας φτάνει στα ύψη. Η Αφροδίτη την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Παρθένο για να κάνει αποτίμηση των ζημιών, αρχικά θα είναι περιορισμένη από την αντίθεσή της με το Κρόνο.

Ο Άρης αν και σε θετική όψη με την Αφροδιτη σιγά σιγά αρχίζει να διεγείερει τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω εισάγοντάς μας σε μια σεισμογενή περίοδο με υψηλή επικινδυνότητα πιθανής καταστροφής. Μια όψη που δημιουργεί ρήγμα στην κοινωνική συνοχή και στο ήδη φθαρμένο σύστημα εξουσίας, το οικοδόμημα που έχει στηθεί και τις αντίστοιχες κοινωνικές συμβάσεις. Η εμπλοκή του Άρη και του Πλούτωνα με τους Δεσμούς έχει μεγάλο καρμικό αντίκτυπο και ειδικά από τη στιγμή που συμπέφτει σχεδόν ταυτόχρονα με την ορθοδρόμηση του Πλούτωνα σε μοίρα βίας, ο Άρης στο Ζυγό δεν είναι πολεμοχαρής όμως προκαλεί τριβές στην προσπάθεια του να φέρει ισορροπίες στι κοινωνικό στερέωμα. Ο δυσταγμός και η αναβλητικότητα του συχνά προκαλεί νευρικές και παρορμητικές δράσεις.

Στην περίπτωση αυτής της όψης ενεργοποιούνται και υπόγειες μέθοδοι επιρροής είτε μυστικών οργανώσεων, είτε σκοτεινών κέντρων εξουσίας. Δικαστικά και νομικά θέματα κορυφώνονται, η πολιτική διαχείριση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη αού τα καθεστώτα είναι αναγκασμένα να περάσουν από τη βαθιά κρίση του Πλούτωνα, μια κρίση που μοιάζει σαν να τραβάει κάποιος το χαλί κάτω από τα πόδια.

Με το εξάγωνο του Πλούτωνα με τον Ποσειδώνα ναδίνει με μεταφυσικές διαστάσεις σε όσα συμβαίνουν, φανερώνοντας τη σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης υπόστασης, αναδεικύοντας έτσι και τις πιο βαθιές υπαρξιακές ανησυχίες καταποντίζοντας με συγχρονιστηκά φαινόμενα τη στερεότυπη βάση.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πορεία του Ερμή που κάνει διαδοχικές όψεις, σε τρίγωνο με τον Ουρανό – ενεργοποιεί μεγάλο τρίγωνο στα γήινα ζώδια- αποκαλύπτωντας έτσι στοιχεία και πληροφορίες. Όμως μέσα σε αυτό το μεγάλο τρίγωνο παρεμβάλλεται η παραπλάνηση που προκαλεί η αντίθεση Ερμή-Ποσειδώνα όψη που θα φέρει απόπειρες εξαπάτησης ώστε να θολώσει τα νερά και την κρίση μας σε αυτά που μοιάζουν οφθαλμοφανή. Την τελική όμως εικόνα θα διαμορφώσει το τρίγωνο Ερμή με τον Πλούτωνα που θα αναδείξει τις αποκαλυπτικές μυστικές πληροφορίες, αυτή η όψη επηρεάζει και εργασιακά θέματα αλλά και τη εξυγνίαση υποθέσεων.

Ο Ερμής μετά από όλα αυτά θα περάσει με τη σειρά του στο Ζυγό όπου πλέον θα έχουμε sterlium στο ζώδιο της Αφροδίτης, αυτό θα συμβεί στα τέλη της εβδομάδας. Η Αφροδίτη θα περάσει στην Παρθένο αρχες της επόμενης εβδομάδας για να διαδεχθεί τη Λίλιθ η οποία αφήνει πλέον το Λέοντα στις 3 Οκτωβρίου ζώδιο όπου βρισκόταν από τις αρχές Ιανουαρίου. Αφροδίτη και Λίλιθ συνυπήρξαν στο Λέοντα αρκετούς μήνες, η Λίλιθ κάθεται μήνες σε κάθε ζώδιο όμως φέτος συνέπεσε με τη μακροχρόνια και ασυνήθιστη παραμονή της Αφροδίτης στο Λέοντα γεγονός που έδωσε μεγάλη έμφαση στα βασιλικά γεγονότα , την προβολή πλούτου και χλιδής, προβολή της ομορφιάς και της λάμψης. Δυστυχώς όμως και αρκετά περιστατικά με θύμα τα παιδιά.

Το πέρασμά της Λίλιθ στην Παρθένο θα τονίσει περισσότερο την ανάγκη για υπηρεσίες, θεραπείες και υγεία, εργατικό μόχθο και προσφορά. Η Λίλιθ βέβαια λειτουργεί κάπως ψευδαρχετυπικά ξοδεύοντας ενέργεια άσκοπα δημιουργώντα κάποιες ψεύτικες ελπίδες ανταποδοτικότητας οι οποίες συνήθως είναι ματαιόδοξες και ενεργοβόρες. Με την είσοδό της στο ζώδιο της Παρθένου θα έρθει σε αντίθεση με τον Κρόνο και θα δημιιουργήσει ρήξη σε θέματα προσφοράς στην εργασία και προβλήματα σχέσεων “αφεντικών και δούλων”. Φυσικά η Λίλιθ έχει πάντα να κάνει και με θέματα σεξουαλικής φύσεως, του αγοραίου έρωτα.

Ο Κρόνος στους Ιχθείς ανάδρομος στη 2η μοίρα, στη διάρκεια του Οκτωβρίου θα παρμείνει στη 0° σχεδόν στάσιμος εως τις αρχές Νοεμβρίου όπου θα ορθοδρομήσει και θα παραμείνει στη 0° όλο σχεδόν το Νοέμβριο. Το γεγονός αυτό δείχνει την επιμονή σε κάποιες συνθήκες. Έχουμε επισημάνει ότι ο Κρόνο στους Ιχθεις αυξάνει τη λήθη αλλά την τιμωρεί κιόλας, αφού πολλές φορές συμβάλει στην επανάληψη δεινών, ο κόσμος ξεχνάει τι πέρασε, δεν π΄ήρε το μάθημα και ξαναπαθαίνει τα ίδια. Αυτός είναι ίσως και ο βασικότερος λόγος και η πιο αρνητική δράση της αδύναμης θέσης ισχύος του Κρόνου στους Ιχθείς.

Στη συγκεκριμένες μοίρες επηρεάζει τη γνώση και την ψυχολογική διάθεση της μάζας, τα ύδατα και τις θάλασσες, ενώ παράλληλα δυσκολεύει τις προσπάθειες να μπει τάξη στα πράγματα προκαλώντας εύκολα χαοτικές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Με το πέρασμα το Άρη στο Σκορπίο την ερχόμενη εβδομάδα θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες ένα τρίγωνο Άρη-Κρόνου που μπορεί να φανεί χρήσιμο στην οργανωμένη δράση και στην εκτέλεσεση δύσκολων εργασιών.

Ουρανός και Διάς παραμένουν σε ανάδρομη πορεία, ο κυβερνήτης του Τοξότη χωρίς κάποια όψη δυσμένειας μπορεί να λειτουργήσει αυτήν την περίοδο κάποια σχήματα συνεργασίας και κέρδους με άτομα φιλικά προσκύμενα. Η απόστασή τουμε τον Ουρανό είναι σχετικά.μεγάλη όμως λειτουργούν εδώ και καιτό σαν ντουέτο που ρπηρεάζει τους φυσικούς πόρους, την παραγωγή και κατανάλωση, τις χρηματοοικονομικές αξίες. Αυτοί οι δύο θα μας απασχολήσουν αρκετά και μέσα στο 2024. Μια σύνοδος Δία-Ουρανού είναι πάντα σημαντική γιατί εισάγει νέες συνήθειες και διαγράφει πορεία που διαρκεί στο μέλλον.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL