Καλάθι

Αν και τα εβδομαδιαία άρθρα εστιάζουν κυρίως στις όψεις της εβδομάδας που διανύουμε, στο συγκεκριμένο άρθρο είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε σε όλο το μήνα που ξεκινάει διότι θα είναι ένας αρκετά έντονος και ιδιαίτερος μήνας. Το πρώτο έντονο στοιχείο εννοείται ότι είναι η Έκλειψη Σελήνης στο Σκορπιό στις 5 Μαΐου και το δεύτερο σημαντικό στοιχείο το Τ τετράγωνο που θα σχηματιστεί κατά την είσοδου του Διά στον Ταύρο με Πλούτωνα και Άρη αντίστοιχα. Η όψη θα κορυφωθεί στις 21 Μαΐου όμως θα ενεργοποιηθεί νωρίτερα (ενεργοποιώντας και την Ηλιακή Έκλειψη του Απριλίου) και είναι αρκετά δύσκολο να μην προκαλέσει δυνατές συγκινήσεις σε επίπεδο οικονομίας, πολιτικής και όχι μόνο. Όψη που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες οικονομικές ευκαιρίες αλλά και σε κίνδυνο μεγάλης οικονομικής καταστροφής.

Στο παρόν άρθρο θα κάνουμε μια αναφορά όμως τις προσεχείς εβδομάδες θα είμαστε πιο αναλυτικοί. Υπάρχει οικονομικό διακήβευμα αναμφισβήτητα στο πλανητικό σκηνικό όμως αυτό έχει παρακλάδια τα οποία δε μπορούν να μην επηρεάσουν. Αρχικά μέσα στην εβδομάδα έχουμε την ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα, ο Πλούτωνας ως γνωστόν βαρύς και πλανήτης θα παραμείνει α άδρομος ως τις αρχές Οκτωβρίου περνώντας για κάποιους μήνες ξανά στον Αιγόκερω για τελευταία και οριστική φορά. Η πορεία του στον Αιγόκερω θα είναι καθοριστική για τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της τελυταίας 15 ετίας αφού ουσιαστικά θα γκρεμίσει και τα τελευταία συντρίμια μιας καταρέουσας άρχουσας τάξης. Η κατάρευση αυτή έχει ξεκινήσει καιρό όπως έχουμε ξαναπεί όμως η περίοδος του φθινοπώρου θα δείξει εικόνες των ερειπίων μιας απερχόμενης κατάστασης και όλο αυτό το διάστημα (από εδώ και στο εξής) θα αρχίσουμε να διακρινουμε εικόνες και των νέων τάσεων. Σταδιακά θα συνειδητοποιούμε τι είναι αυτό που θα αποχαιρετίσουμε και τι είναι αυτό που θα αρχίσουμε να υποδεχόμαστε.

Επιστρέφοντας πάλι στο παρόν θα εστιάσουμε στη Σεληνιακή Έκλειψη, μια Έκλειψη που θα επηρεάσει πολύ σχέσεις, συνεργασίες, οικονομικές σχέσεις και επενδύσεις. Το θέμα των επενδύσεων θα απασχολήσει όλο το μήνα γιατί θα είναι δύσκολο για κάποιον να πατήσει σε στέρεο έδαφος με σιγουριά. Επενδύσεις όμως δεν είναι μόνον οι οικονομικές αλλά γενικότερα η εστίαση ενέργειας και ανάπτυξης. Τα εργασιακά θέματα, οι εργασιακές ανάγκες και συνθήκες θα είναι στο επίκεντρο, βεβαίως και οι απολαβές. Αν και θα υπάρξει μια όμορφη εξαγώνου όψη Αφροδίτης-Δία, ένα εξάγωνο που ανοίγει πολύ την όρεξη για οικονομικές απολαβές η Σεληνιακή Έκλειψη γίνεται στο μεσοδιάστημα του Τετραγώνου Ποσειδώνα-Αφροδίτης ενός τετραγώνου που φέρνει σύγχυση σε συναισθηματικά και οικονομικά ζητήματα. Απατηλές σχέσεις και απογοητεύσεις για ανεκπλήρωτες αποδόσεις. Αυτό λοιπόν το τετράγωνο καλείται να το ρυθμίσει ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού ο οποίος θα διαταράξει σχέσεις, γάμους και συνεργασίες εμπιστοσύνης, αυτή αναταραχή θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία στην οποία αν δε γίνουν ακριβοδίκαιες ρυθμίσεις θα οδηγηθούν σε οριστική ρήξη.

Η Έκλειψη δε μπορεί να φέρει με ήπιο τρόπο ρυθμίσεις, οι Σεληνιακές Εκλείψεις αναταράσσουν τα ύδατα της ψυχής των ανθρώπων και ανεβάζουν το θερμόμετρο. Από τη μία ο Ταύρος πιέζει για εξασφάλιση από την άλλη ο Σκορπιός φτάνει τα πράγματα στα άκρα. Είναι σημαντικό να μη δείξουμε ασπλανία και σκληρότητα ειδικά σε άτομα που δεν το αξίζουν. Οι απαιτήσεις καλό θα είναι αξιολογηθούν όχι μόνον υλικά αλλά και σε επίπεδο ανθρωπίνων σχέσεων. Η υλική κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και οι κατάλληλες συνθήκες επιβάλλεται να μπουν σε τάξη. Οι ανατροπές όμως σε εργασιακές συμφωνίες είναι πολύ πιθανές αφού ο Ουρανός παίζει ενεργό ρόλο στην όψη της Έκλειψης σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο και τη Σελήνη στο Σκορπιό.

Στις Εκλείψεις στο Σκορπιό το 2013 είχαμε πολλά γεγονότα που σχετιζόντουσαν με εγκληματικές ενέργειες, εγκληματικές οργανώσεις, και συλλήψεις. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, το γεγονός αυτό το ενισχύει τόσο ο Ν.Δεσμός στο Σκορπιό όσο και οι όψεις του κυρίως με τον Πλούτωνα. Την εγληματική δράση την έχουμε ήδη δει όμως θα έχουμε και αποκαλύψεις και δικαστικές εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι που θα αναδείξουν τον οχετό που κρύβει το παρελθόν μέσα στο Ν.Δεσμό του Σκορπιού.

Όπως έχουμε αναφέρει αυτές έχουν πάντα οικονομικό έρεισμα αλλά και εκβιασμούς. Μη ξεχνάμε ότι η Έκλειψη γίνεται σε τετράγωνο με το γενέθλιο ωροσκόπιο της χώρας και ενεργοποιέί και το επιστροφικό ωροσκόπιο της το 2023 όπου είχε όψη τετραγώνου Ήλιου-Ουρανού. Όψη που φέρνει μεγάλες αλλαγές στα δεδομένα αλλά και επικίνδυνα φαινόμενα. Ο μήνας αυτός θα φέρει μεγάλη βιασύνη στις οικονομικές υποθέσεις γιατί θα υπάρχει η αίσθηση ότι δεν πρέπει να χαθούν οι ευκαιρίες.

Η αλήθεια είναι ότι αυτές θα έρθουν εν μέσω κάποιας υπερβολής που θα κυμμένεται μεταξύ καταστροφή και μεγάλου πλουτισμού. Καλό είναι να έχει υπάρξει καποια προετοιμασία εκ των προτέρων ώστε μετά τις 10 Μαΐου να υπάρχει η σχετική ετοιμότητα όταν θα κορυφωθεί η όψη του Τ τρτραγώνου που συμπίπτει με την είσοδο του Διά στον Ταύρο όπου εκεί θα συναντήσει το Β.Δεσμό σε μια σημαδιακή για την οικονομία σύνοδο, σύνοδος που επαναλαμβάνεται μετά από 94 έτη. Ήταν στις 7 Μαϊου του 1929 όταν είχε ξανασυμβεί στις 21 μοίρες του Ταύρου. Αργότερα οι 21 μοίρες του Ταύρου έμελε να είναι σημαδιακές γιατί όταν το 1940 βρέθηκε ο Ουρανός στις 21° του Ταύρου ξεκίνησε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος. Τον Ιούνιο που μας έρχεται ο Ουρανός θα βρεθεί ξανά στις 21° του Ταύρου αφού κάνει κάθε 84 έτη μια πλήρη περιστροφή από όλες τις ζωδιακές περιοχές. Θεωρούμε ότι αυτή η επιστροφή θα ενεργοποιήσει καταστάσεις στη μακροοικονομία που αφορούν τα μακροχρόνια γεγονότα που ξεκινούν από το παρελθόν.

Το 1929 λοιπόν ήταν έτος οικονομικής ύφεσης (Κραχ), τώρα η σύνοδος αυτή γίνεται στις πρώτες μοίρες του Ταύρου και μπορούμε να ελπίζουμε ότι η αποχώρηση του Ν.Δεσμού από το Σκορπιό δε θα έχει τις ίδιες συνέπειες, όμως είναι πολύ πιθανό να δούμε μια σημαντική αλλαγή στο μέσο εισόδημα των πολιτών του κόσμου και να σηματοδοτηθούν νές χρηματικές και χρηματιστηριακές αξίες, νομισματικές κ.ο.κ. Σε περιπτώσεις βέβαια σαν αυτή που πλησιάζει από το Μάϊο του 2023 φαίνεται να υπάρχουν και ευκαιρίες. Ακόμα και μέσω κάποιων προβλημάτων να νοηματοδοτηθεί μια νέα οικονομική συνθήκη διαμοιρασμού πλούτου.

Το Τ τρτράγωνο θα φέρει σίγουρα πολιτικές συγκρούσεις μεταξύ αρχηγών και κομμάτων, ακόμα και εσωτερικές διασπάσεις και είναι πραγματικό τρομερό το ότι επιλέχτηκε ημερομηνία εκλογών την ημέρα που θα γίνει η κορύφωση της όψης, όψη που μπορεί να φέρει ακόμα και τρομοκρατικές ενέργειες ή παρεμβάσεις με σκληρό τρόπο και αντιδράσεις.

Πέρα από το απειλητικό Τ τετράγωνο ποντάρουμε στη θετική όψη Δία-Κρόνου με το Β.Δεσμό που είναι ικανή να φέρει καποιο είδος δικαοσύνης. Η σύνοδος του Β.Δεσμού της Σελήνης με τον κυβερνήτη του Τοξότη στα τέλη του μήνα θα είναι σημαντική για την οργάνωση κάποια ισχυρής ομάδας ή κάποιου πολιτικού σχηματισμού για κυβέρνηση.

Έτσι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε έναν έντονο μήνα που θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον και θα αναφερθούμε πιο αναλυτικά στο μέλλον.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL