Καλάθι

Η είσοδος στην περίοδο των Εκλείψεων!

Η φράση “όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει” διατυπώνεται συχνά από πολλά στόματα και αποδίδει το νόημα ότι ο άνθρωπος επενδύει σε μια πραγματικότητα που κατά βάση είναι ασταθής και εύθραυστη αγνοώντας κάποιους φυσικούς ή μεταφυσικούς νόμους που είναι ικανοί να “γκρεμίσουν” τον κόσμο του ξαφνικά και απρόβλεπτα.

Ο λόγος βέβαια για τις επερχόμενες Εκλείψεις με αφετηρία την Ηλιακή Έκλειψη που γίνεται στην τελευταία και αναιρετική μοίρα του Κριού, μια κρίσιμη μοίρα που ουσιαστικά υποδηλώνει το τέλος μιας αρχής και την αρχή ένός τέλους. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ολική καταστροφή αλλά φαίνεται ότι δίνεται το έναυσμα της εισόδου μας σε μια νέα πραγματικότητα αρκετα αποκαλυπτική.

Η Έκλειψη είναι ολική αλλά ορατη σαν ολική Έκλειψη στη Νοτιοανατολική Ασία και Βορειοδυτική Αυστραλία. Για τα δικά μας δεδομένα εδώ στη χώρα η Έκλειψη πραγματοποιείται τις πρωϊνές ώρες και μέσα στο 12ο οίκο με stellium στον Κριό, ένα stellium εγκλωβισμένο δίχως έξοδο διαφυγής γιατί ο ωροσκόπος είναι στην 9η μοίρα του Ταύρου και η ακμή του 12ου οίκου στους Ιχθείς με έντονη την παρουσία του Ποσειδώνα στους Ιχθείς κοντά στην ακμή. Η έντονη αυτή παρουσία Χείρωνα, Δία, Ήλιου και Σελήνης στον Κριό δείχνει ότι υπάρχουν εσωτερικές διεργασίες και εσωτερικές μάχες που μας αποστεθαροποιούν υπαρξιακά και θυμίζει τη μάχη των ψυχών, μια επίπονη διαδικασία εγκλωβισμού και απεγκλωβισμού.

Ήλιος και Σελήνη κυβερνούν 5ο και 4ο οίκο αντίστοιχα και μας κατευθύνουν να αναπροσδιορίσουμε το νέο εαυτό μας, αυτόν που θα πορευτούμε στη νεα πραγματικότητα που ξημερώνει. Ουσιαστικά μας ζητάει να αποκτήσουμε την εσωτερική μας ταυτότητα που σύντομα θα εξελιχθεί και ως εξωτερική μέσα από τον Ιερό Νόμο της Αναλογικότητας.

Ο Β. Δεσμός είναι κοντά στα φώτα και δείχνει ότι επιβιβαζόμαστε στο μέλλον με μοιραίο και καθοριστικό τρόπο. Ο πλούτωνας από το 10ο οίκο χτυπάει με πολύ σκληρό τετράγωνο τον Ήλιο και τη Σελήνη, όψη θανατική. Όψη που δημιουργεί και πολιτικό χτύπημα, έντονη δίψα για επιβολή εξουσίας με αθέμητο και σκοτεινό τρόπο, αλλά και πτώση κάποιου βασιλέα ή πολιτικού αρχηγού. Αν συνυπολογίσουμε και τη σκληρή γωνία του Πλούτωνα με τους Δεσμούς μαζί με το εγκλωβισμένο stellium στον Κριό θα δούμε ότι υπάρχει και μιλιταριστική κινητικότητα που ίσως δεν είναι εμφανής αλλά διαδραματίζει υπόγειο ρόλο ακόμα και με τη συμμετοχή μυστικών επιχειρήσεων.

. Οι κίνδυνοι για φυσικές καταστροφές είναι πιθανοί αλλά αυτό αφορά κυρίως σε περιοχές που υπάρχει θέαση της Ολικής Έκλειψης. Επίσης υπάρχει κίνδυνος για θέματα δημόσιας υγείας, αλλά και επαγγελματικές καταστροφές ή και προβλήματα σε ιδρύμάτα. Η Έκλειψη δείχνει ότι επηρεαζόμαστε από τις παγκόσμιες εξελίξεις λόγω 12ου οίκου, οι εξελίξεις αφορούν και στα οικονομικά λόγω αποσταθεροποίησης αλλά και υπερβολικής κατανάλωσης και έντονων διεκδικήσεων των πηγών ενέργειας με σκοπό την επιρροή και την ισχύ.

Για τη χώρα υπάρχει η βοηθητική παρουσία της Αφροδίτης στο 2ο οίκο (απαλλαγμένη πλέον από το τετράγωνο του Κρόνου, τετράγωνο που έφερε αρκετά συναισθηματικά διλήμματα και πρόσκαιρα οικονομικά μπλοκαρίσματα-σταδιακά υποχωρεί η όψη) που βοηθάει την προβολή και το εμπόριο. Ο Άρης στον καρκίνο οξύνει τις αντιπαραθέσεις και την κριτική διάθεση, σε τετράγωνο.με το χείρωνα χρειάζεται προσοχή σε τραυματισμούς και ατυχήματα (καιμ οδικά), την πρόκληση επεισοδίων. Μη ξεχνάμε άλλωστε και την όψη συνόδου Ερμή-Ουρανού λίγο πριν ο κυβερνήτης των Διδύμων αναδρομήσει που δημιουργεί ασυνεννοησία και αλλαγές αποφάσεων.

Σίγουρα υπάρχει και οικονομικό διακήβευμα στο σύνολο των όψεων, ο Ερμής με την Αφροδίτη σε αμοιβαία υποδοχή δείχνουν ότι εκτός από ερωτικά διλήμματα υπάρχουν και οικονομικά. Στα ερωτικά εμπλέκεται και το εξάγωνο ακριβείας με το Β. Δεσμό που ωθεί σε πειθαρχία. Οι σχέσεις που είναι ζωντανές αλλά περνούν κρίση θα επαναρυθμιστούν, θα υπάρξουν όμως και περιπτώσεις που η λύση της απομάκρυνσης και του χωρισμού θα αποτελεί μια λύση που θα αποδειχτεί οφέλιμη στο προσεχές μέλλον. Το ίδιο ισχύει και σε επαγγελματικές αποφάσεις.

Στις Εκλeίψεις συνήθως υπάρχει απώλεια ανάλογα και το πόσο επηρεάζει το ατομικό.μας ωροσκόπιο, ο Κρόνος όμως στην παρούσα φάση είναι βοηθητικό εργαλείο προσέγγισης με καλή συμπεριφορά και καλούς τρόπους και αφοσίωση στους στόχους.

Στην επερχόμενη όψη όμως Σεληνιακή Έκλειψη στις 5/5/2023 υπάρχει δυνατή όψη διαζυγίων οπότε εκεί θα υπάρξει μεγάλη διαταρραχή σε σχέσεις και γάμους με νομικές και οικονομικές προεκτάσεις που αφορούν και σε επαγγελματικά και συνεργασίες.

Εκλειψη Ηλίου 20/4/2023. Η αρχή και το τέλος συγχρονίζονται, ο υλικός κόσμος αλλάζει μέσα από ένα βαθύ πνευματικό έναυσμα, αποκαλυπτική και μυητική διαδικασία. Βρισκόμαστε σε μια σημαντική φάση όπου σε εσωτερικό επίπεδο θα χρειαστεί να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στα όνειρα αυτήν την περίοδο γιατί αυτά θα έχουν δυνατά μηνύματα που αφορούν σε αποφάσεις υπαρξιακές για το μέλλον μας. Καλό είναι να διατηρούμε καλή διάθεση και να βάζουμε προστασία πρίν τον ύπνο προς αποφυγήν ψυχικών επιθέσων λόγω της όψης του Πλούτωνα. Όμως αυτές τις μέρες έχουμε έντονη ονειρική καθοδήγηση και μηνύματα από τον Ανώτερό σας Εαυτό που θα είναι χρήσιμη για τη συνέχεια της ατομικής και συλλογικής μας πορείας. Μιας πορείας που θα μπει σε νέο δρόμο, οι νέοι δρόμοι κάποιες φορές ανοίγουν όταν κλείνουν κάποιοι άλλοι, ή όταν ολοκληρώνεται κάποιος κύκλος.

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL