Καλάθι

Ο Οκτώβριος ολοκληρώνεται με την Μερική Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Ταύρου. Ένα πολύ μικρό τμήμα της Σελήνης καλύφθηκε, το φαινόμενο ήταν ορατό από τη χώρα μας και μπορούσε κανείς να το δει ανεμπόδιστα όπως και τοn πλανήτη Δία που ήταν σε κοντινή επαφή και τα δύο σώματα κορυφωμένα στο νυχτερινό ουρανό. Έτσι έκλεισε ο κύκλος των εκλείψεων, εκλείψεις που αφορούν σε όλων των ειδώ τις σχέσεις και το πως αυτές θα εξελιχθούν, σε ειρηνικό ή όχι περιβάλλον.

Στη Σεληνιακή Έκλειψη Δίας μαζί με τη Σελήνη στον Ταύρο συνδυαστικά φέρουν αισιοδοξία και ενθουσιασμό, αξιώνουν για επέκταση, ανάπτυξη, μεγαλύτερα κέρδη και οικονομική κάλυψη, όμως λόγω της Εκλείψης αλλά και του έντονου περιβάλλοντος Σκορπιού υπάρχει επιτακτική ανάγκη να κάνουμε και τη λάντζα που χρειάζεται προκυμένου να υπάρξει λιγότερη επιβάρυνση στο νοικοκυριό ούτως ώστε να ισορροπίσει η καριέρα και το επάγγελμά με τις ανάγκες του σπιτιού, των παιδιών, της εκπαίδευσης κτλ. Ο Σκορπιός επιτάσσει τροποποιήσεις και μετασχηματισμούς.

Όταν ένα φαινόμενο Έκλειψης έχει ορατότητα σε μια περιοχή που βρισκόμαστε είναι σημαντικό να το παρατηρούμε. Επί της ουσίας μια Πανσέληνος και μια Έκλειψη στον Ταύρο πραγματεύεται την αυτοεκτίμηση, την ανθεκτικότητα και το αίσθημα υλικής ασφάλειας και κάλυψης, στην παρούσα φάση μια σκιά καλύπτει τη Σελήνη και μύτη που κρύβει το κάτω μέρος της όσον αναφορά στην ορατότητα από τη χώρα μας. Αυτή λοιπόν η σκιά δέίχνει ότι υπάρχει “μερική θόλωση” της οικονομικής σταθερότητας και της υλικής απεικόνισης της οικονομίας (βασει κοσμικού άξονα) στο πολιτικό τοπίο και βάσει ατομικού, την οικονομική κάλυψή μας μέσω της καριέρας.

Άρα η ασφάλεια είναι από τα κυριότερα ζητούμενα αφού ο ωροσκόπος Καρκίνος κυβερνάται από τη Σελήνη. Η σχετικά κοντινή συνοδική όψη του κυβερνήτη του Τοξότη….κυβερνάει τον 6ο οίκο που δείχνει ότι η οικονομική ευμάρεια έρχεται από την επέκταση της επαγγελματικής δραστηριότητας. Αυτό σημαίνει και εισαγωγές-εξαγωγές.

Στις όψεις όψη της Σεληνικής Έκλειψης αισθητή είναι η αντίθεση Αρη και Ερμή στο Σκορπιό με το Δία στον Ταύρο, αντίθεση που επηρεάζει τις μετακινήσεις, το εμπόριο και όπως είπαμε παραπάνω τις σχέσεις με πρόσωπα της οικογένειας. Βεβαίως σε επίπεδο επαγγελματικό τις οικονομικές σχέσεις και τις ισορροπίες στις δοσοληψίες. Ο Άρης και Ο Ερμής στο Σκορπιό δημιουργούν ευερέθιστη συμπεριφορά, τσακωμούς, προσπάθεια επιβολής με σκληρό και αποφασιστικό τρόπο. Στον 4ο οίκο μαζί και με τον Ήλιο δείχνουν τα σημεία εκείνα που χρειάζονται επισταμένη φροντίδα στην οικιακή οικονομία, θέματα που συχνά φέρνουν εντάσεις και αναστάτωση, που όμως μπορούν λυθούν υπάρχει διάθεση κάθαρσης ώστε να γίνουν, μεταρρυθμίσεις και επιδιορθωτική ικανότητα.

Σε κοσμικό πλαίσιο όλη αυτή η αντίθεση εστιάζει στις διεθνείς οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις, τις ισορροπίες του περιβάλλοντος, τον άξονα κατανάλωσης- παραγωγής, τις καιρικές και μετεωρολογικές συνθήκες, την ενεργειακή διαχείριση εξοικονόμισης και μετροπής της ενέργειας. Βεβαίως όλα αυτά έχουν να κάνουν και με τις οικονομικές πράξεις προϋπολογισμού, γιατί σίγουρα μια Πανσέληνο Δία-Σελήνης ανοίγει πολύ την όρεξη για υπερβολές και υλική σπατάλη.

Η Αφροδίτη στην Παρθένο βρίσκεται σε κομβικό σημείο βάζοντας ουσιαστικά κάποιες υπολογιστικές παραμέτρους που μπορούν να επιφέρουν ισότητα και ίσες αποστάσεις σε διαπραγματεύσεις, συζητήσεις, επικοδομητικό διάλογο με ρεαλιστικά και μαθηματικά κριτήρια. Το τρίγωνο της με τον Ουρανό είναι επίσης βοηθητικό για να γίνουν ρυθμιστικές κινήσεις με νεωτεριστικές έξυπνες μεθόδους που δε θα λειτουργούν επιλεκτικά και απομονωτικά, μα περισσότερο ομαδικά. Αυτό φαίνεται τόσο από τον Ουρανό στον 11ο οίκο όσο και από την περιοχή του 8ου που υπάρχει ο Υδροχόος, κυβερνήτης του Ουρανού.. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να καλυφθούν οι ανάγκες στο σύνολό τους και χωρίς διακρίσεις και να υπάρχει κάποιος κοινός άξονας.

Βεβαίως αυτή η όψη δείχνει και τη σύναψη οικονομικών συνεργασιών και την ομαδοποίηση οργανισμών με σκοπό την οικονομία και τις οικονομικές σχέσεις. Ο Πούτωνας στον Αιγόκερω σε συνδυασμό με τον Κρόνο στον 8ο δεν δείχνουν την ίδια καλή διάθεση και δημιουργούνφόβους για έχθρες με υπόγειες βλέψεις κάποιων να προσπαθούν να δημιουργήσουν φθορά και οικονομικές φραγές.

Ο Κρόνος προς τα τέλη της εβδομάδας θα γίνει ορθόδρομος, στην όψη του χάρτη της Έκλειψης δεν κάνει αρνητικές όψεις παρά μόνο με τη Λίλιθ, ενώ αντίθετα σε θετική όψη με τον Ήλιο στο Σκορπιό μπορεί να λειτουργήσει θετικά ως προς τις τροποποιήτικές κινήσεις και τα πρέπει που θα χρειαστούν για να απορροφηθεί ως ένα επίπεδο η κρίση στη βάση των πραγμάτων.

Έτσι λοιπόν ο μήνας των Εκλείψεων κλείνει και με τη δεύτερη Έκλειψη, την Έκκειψη Σελήνης στον Τάυρο. Η Ηλιακή Έκλειψη στις 14 Οκτωβρίου έδειξε την ανάγκη της δημιουργίας και της ομορφιάς σε καθεστώς ειρήνης και δικαιοσύνης, η σεληνιακή μας τονίζει τις τροποιποιήσεις που χρειαζόμαστε να κάνουμε να κανουμε για να έχουμε υλική επάρκεια και αυτάρκεια, επέκταση δραστηριοτήτων, βελτίωση οικονιμικών συνθηκών.

Είναι μια Έκλειψη στον άξονα στον άξονα των οικονομικών με μεγάλη έμφαση στις διεθνείς πολιτικές , τα οικονομικά μοντέλα ανάπτυξης, τις οικονομικές συνθήκες που επηρεάζουν την ευμάρεια σε συνάρτηση με το μετασχηματισμό και την κάθαρση που πρέπει να γίνει και σε τοπικό επίπεδο. Δεν είναι σωστό να αγνοούμε τη θέση του Σκορπιού ο οποίος μας δείχνει ότι ένα καθαρό αποτέλεσμα σε κοινή θέα εξαρτάται εν πολλοίς από τη δουλειά που κάνουμε στο παρασκήνιο εκεί που μπαίνουν τα σωστά θεμέλια και οι αποχετευτικές οδοί που εξασφαλίζουν την κάθαρση. Εκεί που υπάρχει πλούτος, όμως χρειάζεται διεργασίες διαλογής, επεξεργασίας, ανακύκλωσης για να αποδόσουν καρπούς.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL