Καλάθι

Οι Όψεις της Εβδομάδας

                                              26/12/2021 –  02/01/2022

Το τέλος του έτους πλησιάζει και ο απολογισμός και η ανασκόπηση είναι μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες, όμως δεν είναι απαραίτητα όλα συνταρακτικά- τα όσα συμβαίνουν- και πάντα εστιάζουμε σε αναφορές των highlights των χαρακτηριστικών βάσει των οποίων χρωματίστηκε μια χρονιά και αποτυπώθηκε στη μνήμη μας.

Σε λίγες ημέρες θα έχουμε την έξοδο του Δία από τον Υδροχόο ο οποίος θα ξαναπεράσει στο ζώδιο των Ιχθείων οριστικά πλέον μετά την προσωρινή του παραμονή στα μέσα του έτους Μάϊο και Ιούνιο. Για το 2022  θα κάνει αντίστοιχη δυναμική είσοδο στο ζώδιο του Κριού την ίδια περίπου χρονική περίοδο. Η είσοδος αυτή θα είναι πολύ δυναμική γιατί θα συνοδευτεί με τη σύνοδο του Δία με τον Άρη και αυτό θα προκαλέσει μαχητικότητα, ένταση θα μας παρακινήσει σε πρωτοβουλία, δράση και ξεσηκωμό.

Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε με μία φράση την πορεία του Δία από τον Υδροχόο ως τον Κριό θα λέγαμε ότι βιώσαμε τη φάση και τη δοκιμασία  του διαχωρισμού, θα περάσουμε στη δοκιμασία της ομοψυχίας και ύστερα θα βιώσουμε τη μάχη των ψυχών, εκεί θα δοκιμαστούν ακόμα περισσότερο οι αντοχές μας. Στο πρώτο στάδιο δοκιμάστηκε αρκετά η αντοχή μας αλλά φάνηκε ξεκάθαρα και ο κυνισμός που χαρακτηρίζει το ανοικτό μυαλό του Υδροχόου- ενίοτε όμως αδιάφορο και με στοιχεία αχαριστίας- ικανό πάντα να ξεπερνά τις δυσκολίες προκαλώντα ςκάποιες αλλαγές.

Με την είσοδο του Δία στους Ιχθείς θα βιώσουμε ακόμα πιο μαζικές καταστάσεις, που θα προσπαθήσουν να διεγείρουν την ευαισθησία μας, την ανιδιοτέλειά ας, την αυτοθυσία μας, την αισιοδοξία και την απαισιοδοξία μας μέσα από τις ψυχολογικές αντιδράσεις μας. Κάποιες αξίες παγκόσμιες και παναθρώπινες θα βγούν στην επιφάνεια, θα προσπαθήσουν να μας μεταμορφώσουν και να μας θεραπεύσουν. Η συναισθηματική σύγχιση όμως δε θα λείψει, πολλά τα μυστικά του Ωκεανού των Ιχθείων  καλύπτονται από τεράστιους όγκους νερού, μπερδεύονται και ανοδεύονται, πότε φανερώνουν και πότε σκεπάζουν την αλήθεια. Αυτό σε συνδυασμό με την είσοδο του Ν. Δεσμού στους Ιχθείς είναι πολύ πιθανό να αναδείξει θέματα που σχετίζονται είτε με το νερό, είτε με περιβαλλοντολογικά θέματα, κόστος και τρόπου χρήσης υγρών καυσίμων. , φόβος οικολογικής καταστροφής, διαρροής υγρών ή χημικών σε θαλάσσιες περιοχές.

 Επίσης στα θέματα υγείας θα έχουμε μετάλλαξη της υπάρχουσας κατάστασης, θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή σε μολύνσεις, μεταγγίσεις, πλσματικές ασθένεις του αίματος, σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, αιματολογικά και κυκλοφορία αίματος.  Η πνευματικότητα και η υπερανθρώπινες αξίες θα είναι στο ζενίθ και δεν αποκλείεται να έχουμε σημαντική εξέλιξη σε παγκόσμια θρησκευτικά ζητήματα. Πιθανές έντονες συγκινήσεις μεγάλης εμβέλειας φέρνουν ομοψυχία και μαζικές συναισθηματικές αντιδράσεις. Η ανάγκη μας να προσφέρουμε και να συνεισφέρουμε θα είναι μεγάλη.

Επιστρέφοντας στο παρόν, το τετράγωνο Ουρανού- Κρόνου είναι κορυφωμένο αυτές τις ημέρες και ταυτόχρονα κορυφώνονται οι περιοριστικές συνθήκες, η όψη αυτή θα παραμείνει σε ισχύ το επόμενο διάστημα αλλά σύντομα θα αρχίσει και πάλι να αποκλίνει και να χαλαρώνει η όψη σε ισχύ οπότε δεν θα μπορεί να θίξει με την ίδια ένταση ξαφνικά περιοριστικά μέτρα. Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης στο Τοξότη διεγείρει όλες τις εκλείψεις που έγιναν στον άξονα Τοξότη-Διδύμων και βγάζει στην επιφάνεια προηγούμενες καταστάσεις, όμως σαν τοξότης που είναι αρέσκεται να προχωράει κυρίως μπροστά με διάθεση έρευνας και απαγκίστρωσης από τα τετριμμένα. Η εξάγωνου του Άρη  με τον Κρόνο βοηθάει σε ρεαλιστικές κινήσεις και τήρηση χρονοδιαγραμμάτων. Εξαίρεση αποτελεί όμως η όψη 150° που μπορεί να δημιουργήσει ατυχήματα, δυσάρεστες ανατροπές. Οπότε καλό θα ήταν να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή τόσο σε ακραία σπορ όσο και αεροπορικές μετακινήσεις.

Στη σημαντική σύνοδο Αφροδίτης-Πλούτωνα που έχουμε μιλήσει όλο αυτό το διάστημα έρχεται να προστεθεί και η παρουσία του Ερμή, όψη που θα δημιουργήσει κλίμα μυστηρίου,μυστικών κωδικών και μεταφυσικών ανησυχιών. Θέματα μετακινήσεων, μοιραίες φιλίες, μοιραία γεγονότα με αδέλφια ενεργοποιούνται με αυτήν την όψη. Μυστικές επαφές και διαβουλεύσεις, υπόγειες επικοινωνίες. Η όψη που φέρνει Δικαιοσύνη-Νέμεσις- και εξελίξεις στα δικαστικά θέματα αλλά και στους διακαστικούς κύκλους συνεχίζονται.

Στα τέλη της βδομάδας ο Ήλιος θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Ουρανό, σηματοδοτεί αλλαγές μαζί με την αλλαγή του έτους ένα νέο πέρασμα που βοηθάει τους νεωτερισμούς. Όλοι θα αναζητήσουμε νέο δρόμο με αφετηρία την πρωτοχρονιά. Μια τέτοια όψη βοηθά να συνδυάζεται αυτή η μετάβαση του έτους και με άλλους είδους εκσυγχρονιστικές και απελευθερωτικές μεταβάσεις. Εκεί που θέλουμε θα δείξουμε προσαρμοστικότητα, τα περιττά μάλλον θα τα παρακάμψουμε.

Ευχόμαστε η νέα χρονιά που θα έρθει να είναι για όλους καθαρή και ξάστερη, με αληθινή αγάπη, αληθινή φιλία και δημιουργικότητα. Ευχόμαστε υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας, κάθε αγαθό σε αφθονία και αγαθή προσφορά!

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *