Καλάθι

Λίγες ημέρες πριν την πρώτη Πανσέληνο του 2024 με τον Ήλιο και τον Πλούτωνα να έχουν περάσει πλέον στο ζώδιο του Υδροχόου. Η εποχή του φουτουρισμού ξεκινάει, ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας. Οι αναφορές μας για την παρουσία του Πλούτωνα στον Υδροχόο θα είναι συχνές γιατί θα βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο για μια 20ετία, ως γνωστόν ο Πλούτωνας μετασχηματίζει, ισοπεδώνει και αναβαθμίζει στο πέρασμά του από κάθε ζωδιακή.

Έτσι και τώρα πρόκειται να δούμε την ιδιαίτερη επίδραση του Πλούτωνα που συμπίπτει με την είσοδό μας στην εποχή του Υδροχόου. Έτσι λοιπόν θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στον τρόπο που θα δράσει ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, όσο ήταν στον Αιγόκερω η αλληλεπίδρασή του με τον Κρόνο(κυβερνήτη Αιγόκερω) ήταν αλληλένδετη, τώρα η προσοχή μας εστιάζεται στην αλληλεπίδραση του Πλούτωνα με τον Ουρανό (Κυβερνήτη του Υδροχόου).

Όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί οι ταχύτητες αλλάζουν, αυτό ίσως δε φαίνεται τόσο όσο ο Ουρανός βρίσκεται στον Ουρανό όμως θα είναι ραγδαία αισθητό όταν ο Ουρανός θα περάσει στους Διδύμους. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του Υδροχόου είναι η διορατικότητα, η πρόβλεψη η οποία ενεργοποιεί μοιραία την καινοτομία και το νεωτερισμό, η επαναστατική και ιδεολογική του ανάγκη και φυσικά η συλλογική του δράση, ηλεκτρονική εποχή, τεχνολογική εξέλιξη κτλ.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα μπουν στο μικροσκόπιο του Πλούτωνα και θα αναζητήσουν να εκφραστούν με έναν πιο βαθύ και ουσιαστικό τρόπο, λόγω θέσης ισχύος θα δούμε να εκδηλώνονται αυτά τα χαρακτηριστικά και με αρνητικό τρόπο. Σοσιαλιστικά και κομουνιστικά συστήματα και ιδεολογίες θα περάσουν από κρίση αναπροσδιορισμού μιας πιο ουσιαστικής έκφρασης της κοινωνικής ισότητας η οποία όμως θα χρειαστεί να εκφραστεί με ορθές αναλογίες.

Η παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο συνδυαστικά ακουμπάει στα ζητήματα υλικής επιβίωσης και διαβίωσης, της παραγωγής και της κατανάλωσης, του παγκόσμιο οικονομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος που αφορά και στις δοσοληψίες, μορφές χρήματος. Αυτές οι διαφοροποιήσεις θα γεννήσουν την ανάγκη να δημιουργηθούν μυστικές ή και φανερές ομάδες- δίκτυα επιβίωσης- συναλλαγών, δίκτυα που πιθανώς να λειτουργούν και με ιδεολογικό υπόβαθρο, να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς οδηγούς παραγωγής-κατανάλωσης-ενέργειας-ηλεκτρονικής επικοινωνίας, νέες μορφές εταιρειών η και κατάργηση κάποιων εταιρικών σχημάτων.

Η μυστική δράση ομάδων θα μπορούσε να θυμίζει είτε κάτι σαν αντάρτικο πόλεων ή κάτι σαν ψηφιακό αντάρτικο, η μεταφορά δεδομένων με ηλεκτρονικά μέσα πολύ πιθανό να γίνεται με τρόπους πολύ διαφορετικούς από αυτούς που γνωρίζουμε σήμερα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πλούτωναςστον Υδροχόο είχε σημαδέψει και τη γαλλική επανάσταση, ενώ και τότε βρισκόταν ο Ουρανός στους Διδύμους. Ο Ουρανός τις επόμενες ημέρες θα γίνει ανάδρομος και σύντομα θα περάσει στο 3ο δεκαήμερο του Ταύρου, σε αυτές τις μοίρες μπορεί να βγάλει την ανάγκη της ανθρωπότητας να πάρει νίκες, να αντιδράσει και να απαιτήσει. Συχνά αυτό ταράζει τις ισορροπίες, άλλωστε ο Ουρανός βρίσκεται μετά από 84 έτη στις μοίρες που ξεκίνησε ο ΒΠΠ.

Την εβδομάδα αυτή λοιπόν θα έχουμε την Πανσέληνο στο Λέοντα, μια Πανσέληνος που επηρεάζει πολύ τη νεολαία και τα παιδιά όχι μόνο γιατί η Πανσέληνος θα είναι στο Λέοντα αλλά και γιατί ο 5ος οίκος των παιδιών θα είναι φορτωμένος με αρκετούς πλανήτες. Για την ακρίβεια Άρης, Ερμής, Αφροδίτη στον Αιγόκερω, Ήλιος και Πλούτωνας σε σύνοδο με απόκλιση στον Υδροχόο.

Εκτός από εκτενή κουβέντα που γίνεται για το μέλλον των παιδιών και της οικογένειας, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης και φυσικά οι Νόμοι που αφορούν στα παραπάνω ζητήματα. Δεν αποκλείεται να ανεβούν οι τόνοι και να δούμε κάποιο είδος αντιδράσεων και ξεσηκωμών με κινητοποιήσεις κυρίως των νέων.

Η είσοδός του Πλούτωνα στον Υδροχόο σε συνδυασμό με την Πανσέληνο και την ορθόδρομη πορεία του Ουρανού μπορεί να οδηγήσει σε κινητοποίηση συνδικάτων. Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα θίξει τη λειτουργία οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων, είναι σίγουρο ότι θα απαιτήσει την πιο δυναμική και καθοριστική τους δράση.

Η Πανσέληνος γίνεται στον άξονα της δημιουργικότητας με Δία στον Ταύρο σε Τ τετράγωνο να φορτίζει ακόμα περισσότερο τον άξονα των σταθερών ζωδίων προσθέτοντας το στοιχείο της υπερβολής στην επιθυμία ικανοποίησης στόχων παραμερίζοντας οποιοδήποτε εμπόδιο. Υπερβολές που μπορούν να αφορούν και σε διασκέδαση, απολαύσεις, ατομικές επιθυμίες.

Στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου στον 5ο-11ο οίκο τίθεται το ζήτημα της συνάρτησης ατομικής και συλλογικής έκφρασης, υπάρχουν λεπτές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε αυτά τα δύο όταν οι ανάγκες περνούν μέσα από το συλλογικό πρίσμα, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για την ατομική βούληση και τους σκοπούς της.

Αφροδίτη, Ερμής και Άρης στον Αιγόκερω έρχονται να δείξουν και τη στρατηγική και την πειθαρχία που χρειάζεται για να επιτευχθούν στόχοι. Ζώδιο που αγαπά τη σκοπιμότητα και αρέσκεται να προσανατολίζεται στο διαταύτα και την αποτελεσματικότητα και αν χρειαστεί λειτουργεί πιεστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Άρης και Ερμής τελος της εβδομάδας θα βρεθούν σε σύνοδο έτσι ο αιχμηρός λόγος, η επιβολή απόψεων και οι εντάσεις δε θα λείψουν.

Το τρίγωνο Αφροδίτης-Δια δίνει γόνιμο έδαφος σε ερωτικές επιδιώξεις, δημιουργεί ένα αίσθημα εκπλήρωσης αυτή η όψη, μια αίσθηση βάσιμης θετικής εξέλιξης των αισθηματικών υποθέσεων. Αυτή όμως η όψη δημιουργεί και μια ανυπομονησία που δεν είναι καλός σύμβουλος πάντα. Βεβαίως αυτή η όψη είναι θετική για σημαντικές οικονομικές υποθέσεις.

Μάλιστα στα τέλη της εβδομάδας και αρχές της επόμενης θα έρθει η μαγική στιγμή που Αφροδίτη και Κρόνος θα κάνουν εξάγωνο σε μια συνθέτη όψη όπου Δίας και Κρόνος βρίσκονται ήδη σε εξάγωνο και την ίδια ώρα που Αφροδίτη και Δίας είναι σε όψη τριγώνου. Αυτή η συγκυρία μπορεί να φέρει θαύματα στην προώθηση οικονομικών υποθέσεων σε σχέση με άτομα κύρους, σε οικονομικά και νομικά ζητήματα. Επίσης μια όψη που βοηθά στην τήρηση κανόνων αλλά και ταυτόχρονα στην πραγμάτωση επεκτατικών φιλοδοξιών.

Στις όψεις της Πανσελήνου θα χρειαστεί να δείξουμε λίγη προσοχή σε πιθανές εξαπατήσεις και προδοσίες και κάποιες απογοητεύσεις λόγω του Κρόνου και του Ποσειδώνα στον 7ο οίκο, οι υπόλοιπες ‘όψεις δε συνηγορούν για κάτι τέτοιο όμως δε γίνεται να αγνοήσουμε αυτούς τους δύο ειδικά αν παρατηρησουμε αλλόκοτες συμπεριφορές από άτομα που προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας.

G. Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL