Καλάθι

                                                      Οι όψεις της Εβδομάδας

Ο Ήλιος έχει εισέλθει στους Ιχθείς, ζητάει ανιδιοτέλεια και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, επάρκεια αγαθών για όλους. Ο Ερμής θα βρεθεί κοντά στον Κρόνο και βοηθάει την οργάνωση των σκέψεων και τις ορθές δομημένες εργασίες, διατριβή γνώσεων. Υπάρχει όμως πρώτα το τετράγωνο του Ουρανού-Ερμή που είναι κρίσιμο.

Η νέα εβδομάδα που έρχεται σίγουρα έχει κάποια θετικά στοιχεία στα οποία θα εστιάσουμε και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όμως ενώ ταυτόχρονα βρισκόμαστε στο άδειασμα της σελήνης ταυτόχρονα ξεκινούν να διεγείρονται κάποιες όψεις που σίγουρα θα μας απασχολήσουν αρκετά, κάποιες από αυτές κορυφώνονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όμως θα αρχίζουν να γίνονται αισθητές από τώρα.

Η περίοδος αυτή εξακολουθεί να ενδείκνυται για επεκτάσεις και επαφές και  αρκετή κινητικότητα, ή όψη του Άρη με την  Αφροδίτη συνεχίζει να βαδίζει συνοδικά ενεργοποιώντας με ένταση δράση τις σχέσει και τις επαφές. Το εξάγωνό τους με τον κυβερνήτη των Ιχθείων προσθέτει ένα ρομαντισμό και μια καλλιτεχνική διάθεση και μια φερέλπιδα προοπτική σε συνεργασίες. Όμως αν και θετικά όλα αυτά επίκειται σημαντική σύνοδος του Άρη-Αφροδίτη με τον Πλούτωνα.

 Τα θέματα δικαιοσύνης θα πυροδοτηθούν στο μέγιστο, υποθέσεις που προέρχονται από το παρελθόν θα ξαναβγούν στην επιφάνεια. Καυτά θέματα της επικαιρότητας που αφορούν σε σοβαρά νομικά και πολιτικά  θέματα. Θα υπάρξει παρέμβαση ισχυρών δυνάμεων και Νέμεσις. Αν και συνοδική όψη αυτή με τον Πλούτωνα, είναι πάντα επικίνδυνη να φέρει ακραία φαινόμενα, σεισμούς ή καταστάσεις εκτάκτων συνθηκών που για να ξεπεραστούν θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε όλες τις ικανότητές μας.

Η όψη που θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις ημέρες είναι το τετράγωνο του Ερμή στον Υδροχόο με τον Ουρανό στον Ταύρο και γεγονός που θα ξεσηκώσει πολύ έντονες αντιδράσεις, θυμό έντονες συμπεριφορές και ασφαλώς μεγάλη επικινδυνότητα σε ατυχήματα με μεταφορικά μέσα. Σε αυτήν την όψη  χρειάζεται προσοχή και στα επικοινωνιακά μέσα, διαδίκτυο, χάκερς- ιούς, ηλεκτρονική υποκλοπή κωδικών κτλ. Στις κλοπές θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί και λόγω της θέσης του Δια στους  Ιχθείς που δημιουργεί αρκετά συχνά αφηρημάδες ή τάσης εκμετάλλευσης από τους άλλους.

Η όψη όμως του Δία με τον Ουρανό είναι θετική και όπως έχουμε επισημάνει θα φέρει μια νέα πορεία σε αναπτυξιακές συναλλαγές, διατροφικές συνήθειες και στην οικονομική ανάπτυξη. Ακόμα και σε θέματα διαστήματος επαφές και συναλλαγές με μακρινές τοποθεσίες , εξελίξεις σε διαστημικές έρευνες και εξελίξεις σε θέματα καυσίμων. Σε αυτό το σημείο θα επιμείνουμε στις εκτιμήσεις μας ότι τα διάφορα σενάρια πολεμικών συρράξεων αφορούν σε νέες συμφωνίες γύρω από τα ενεργειακά ζητήματα και πιθανές αλλαγές συμφερόντων. Η λογική λέει ότι η κατάσταση θα είναι έκρυθμη όμως και τα οικονομικά οφέλη θα υπερισχύσουν. Υπάρχουν όμως όψεις που μπορούν να ρίξουν λάδι στη φωτιά. Τόσο ο Ερμής με τον Ουρανό  όσο και Άρης με τον Πλούτωνα μπορούν πραγματικά να οξύνουν την ατμόσφαιρα, όμως  η λογική λέει ότι θα υπάρξει παρέμβαση ανώτερων δυνάμεων που θα ορίσουν τις ισορροπίες. Και αυτό ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ανθρωπότητα που δεν ανέχεται άλλο τόσα παιχνίδια πίσω από την πλάτη της. Ο Άρης στον Υδροχόο πλησιάζει και ο κόσμος θα νιώσει έντονα την ανάγκη να εκφραστεί επαναστατικά και να υπερασπιστεί τα ανθρωπιστικά διακαιώματα.

Έχουμε ήδη πει ότι θα τεθεί θέμα ισορροπιών και δικαιωμάτων της κοινωνίας σε πόρους και βασικά αγαθά, όμως και σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να δοθεί προσοχή γιατί θα υπάρξουν επιτήδειοι που θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν. Η περίοδος που διανύουμε και ενισχύει την επέκταση και όσο πλησιάζουμε την όψη του Ήλιου με το Δία που παράλληλα θα κάνουν εξάγωνο με τον Ουρανό θα δούμε τη μορφή που αυτή θα πάρει σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Κυρίως σε συλλογικό θα τη δούμε σίγουρα γιατί θα έχει να κάνει με θέματα που μας αφορούν όλους.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *