Καλάθι

Λίγο πρίν το θερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου έχουμε και τη Νέα Σελήνη στους Διδύμους. Τα ηλιοστάσια είναι πάντα σημαντικά και με αστρολογικό ενδιαφέρον, αφού αυτά χρωματίζουν τη τριμηνία. Αν και το φεγγάρι που ξεκινάει σήμερα είναι καλό, (κυρίως λόγω της Πανσελήνου στις 3 Ιουλίου που θα έχει καλές όψεις) ο χάρτης του τριμήνου δημιουργεί κάποιο προβληματισμό. Ο προβληματισμός αφορά κυρίως στην παρουσία ενός sterlium στο Λέοντα στο 12ο οίκο, Σελήνή, Αφροδίτη, Λίλιθ σε σύνοδο με Άρη ακόμα και ο Ωροσκόπος στο Λέοντα.Σε αυτήν την περιοχή διεγείρονται έντονα θέματα ζωής και θανάτου.

Ο 12ος οίκος σε αυτό το σημείο γεννάει ανησυχίες για περιστατικά παιδιών που σχετίζονται με χώρους όπως ιδρύματά, νοσοκομεία, μαιευτήρια, καταλύματα (summer camps), το παιχνίδι, τις σεξουλικές ενοχλήσεις. Θα ήταν καλό να υπάρξει αυξημένη επιτήρηση στα παιδιά. Και οι μητέρες επίσης γιατί Δίας και Κρόνος δεν έχουν καλή γωνία με τη Σελήνη στο Λέοντα. Βέβαια το sterlium αυτό δείχνει και άλλα πράγματα. Δείχνει ότι όλοι μας θα έχουμε έντονη ονειρική δραστηριότητα η οποία θα μας βοηθήσει να κάνουμε μια θετική μεταμόρφωση στη ζωή μας, ενώ θα υπάρχουν και έντονα προφητικά όνειρα.

Ακόμα Δείχνει έντονη δραστηριότητα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με την παρουσία επιφανών προσώπων, πολλές γεννήσεις παιδιών, αλλά και έντονη φιλονικεία και διεκδίκηση της μερίδας του Λέοντος. Οι ερωτικές επιθυμίες θα είναι έντονες επίσης, όμως θα υπάρχει η τάση της εξιδανίκευσής τους ή τάση να βιώνονται φαντασιακά, θα είναι δύσκολο να εξωτερικευθούν και να ευοδώσουν. Η έντονη παρουσία της Λίλιθ δυναμώνει τις παράλογες απαιτήσεις και τις υπερβολικές επιβουλεύσεις στην αρχηγία και την επικράτηση. Αυτή μάλιστα κανει όψη τετραγώνου με τον Ουρανό, όψη εκρηκτική και επαναστατική που μπορέί να φέρει ακρότητες και ακραία περιστατικά.

Ο Ουρανός μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά στο μεσουράνημα γεγονός που δείχνει ότι ταράζει τις κοινωνικές ισορροπίες, φέρνει εκσυχρονισμό και την ψηφιακή εποχή. Δίας και Ουρανός στον 9ο οίκο διεγείρουν νομικά ζητήματα και φέρνουν νέους νόμους. Αυτή η όψη όμως έχει ενδιαφέρον και για πνευματικά ή θρησκευτικά ζητήματα, τον κλήρο. Όποιος έχει πνευματικές αναζητήσεις μπορέι να θερίσει πνευματικούς καρπούς. Επίσης η θέση αυτή διαμορφώνει νέες εξελίξεις σχετικά με τις διεθνείς συναλλαγές και το διατροφικό κώδικα.

Ο Ήλιος στον 11ο οίκο δείχνει ξεκάθαρο εκλογικό αποτέλεσμα, μάλιστα την ημέρα των εκλογών ο Ήλιος με τον Κρόνο θα βρίσκονται σε τρίγωνο και δείχνει ότι πάνε κάπως στρωτά τα πράγματα. βέβαια θα υπάρχει σφοδρό τετράγωνο Άρη- Ουρανού που δείχνει έντονες αντιδράσεις και εξτρεμισμό. Επίσης ο Ήλιος δέχεται όψη 150° από τον Πλούτωνα, κάτι που συνδυαστικά δείχνει βίαες αποκοπές, εξουσιαστικά παιχνίδια και απομάκρυνση κάποιου ηγέτη από τη θέση του.

Δίας και Κρόνος σε εξάγωνο βοηθούν τις συνθήκες ανάπτυξης, τα μεγάλα έργα και τη σωστή επέκταση. Εξέλιξη και επιτυχίες σε θέματα δικαιοσύνης. Στο χάρτη πάντως του ηλιοστασίου όμως δέίχνει καποιες ισχυρές δεσμεύσεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εργασιακή καθημερινότητα και τις συνεργασίες. Επιστρέφοντας στα της εβδομάδας, στη Νέα Σελήνη τώρα που ξεκινάει, η όψη του Ήλιου και της Σελήνης με τον Ποσειδώνα δεσπόζει, όψη απατηλή. Χρειάζεται προσοχή στα λάθη, τις απάτες, στα θέματα υγείας.

Ο Ήλιος και η Σελήνη θα είναι στο 12ο οίκο και οι αθένειες καραδοκούν, όπως και ένα γενικότερο αίσθημα θλίψης και ευαισθησίας ή συγκίνησης γιατί ο Ποσειδώνας βρίσκεται στο μεσουράνημα και δημιουργεί σύγχυση στην κοινή γνώμη, μια κοινή γνώμη που θα είναι δύσκολο να εξάγει ορθά και αληθή συμπεράσματα. Θα υπάρξει απόπειρα μαζικής εξαπάτησης και παραπληροφόρησης όσο ο Ήλιος θα βρίσκεται στις τελυταίες μοίρες των Διδύμων, όμως αφού θα κορυφωθεί η Όψη Ήλιου-Ποσειδώνα θα υπάρξουν αποκαλύψεις.

Ο Ερμής ισχυρός στους Διδύμους θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με την Αφροδίτη σήμερα, βοηθητική όψη για τη συναισθηματική έκφραση. Όψη που ευνοεί τις εμπορικό-οικονομικές πρωτοβουλίες. Ο Ερμής δεν παρενοχλείτε από κάποια όψη αυτήν την εβδομάδα και μπορεί να δώσει καθαρή και γρήγορη σκέψη και να λειτουργήσει σαν αντίδοτο στην όψη Ήλιου- Ποσειδώνα.

Εν κατακλείδι η εβδομάδα αυτή μπορεί να αποδώσει καρπούς και αποτελεσματικότητα στις δραστηριότητές μας, όμως θα έχει αντιφάσεις και γεγονότα της κοινής γνώμης θα επηρεάζουν ψυχολογικά. Καλό είναι να αποφεύγουμε την υπερβολική απομόνωση. Οι πνευματικές αναζητήσεις, η γραφή, η εσωτερική άσκηση ευνοούνται ιδιαίτερα και μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις και αποκλαλύψεις υπαρξιακές και όχι μόνο. Το Ποσειδώνιο στοιχείο είναι πολύ αισθητό και επηρεάζει αρκετά τη μεταβλητότητα του ψυχισμού με συχνά περάσματα από την απόγνωση στη χαρά και αντιστρόφως. Σε αυτές τις περιπτώσεις παραγωγή θετικών εικόνων και σκέψεων έστω και στη φαντασία μας βοηθούν να διαμορφωθεί μια καλύτερη προοπτική στην πραγματική μας ζωή.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL