Καλάθι

Μια εβδομάδα σχεδόν πριν τα Χριστούγεννα και ακόμα λιγότερες ημέρες πριν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο που είναι στις 22 Δεκεμβρίου στις 05:30 όταν ο Ήλιος θα βρίσκεται στις 00° και 00′ του Αιγόκερω.

Η παρατήρηση του χάρτη των ηλιοστσίων μας δίνει πάντα ενδιαφέροντα στοιχεία για το τρίμηνο που ακολουθεί. Θετικό μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το γεγονός ότι Ήλιος και Ερμής στον Αιγόκερω και η Σελήνη στον Ταύρο κάνουν ένα τρίγωνο ακριβείας στη 0° και ταυτόχρονα συμμετέχει και ο Δίας στον Ταύρο στις 5° και 43′ στην όψη, ο Δίας θα είναι ορθόδρομος έως την πρωτοχρονιά όπου θα ορθοδρομήσει ενεργοποιώντας ξαφνικά την τύχη και μάλιστα σε τυχερή όψη και με τον Ήλιο. Κάπου εκεί θα ορθοδρομήσει και ο Ερμής ο οποίος όμως θα βρίσκεται τότε στον Τοξότη.

Όλο αυτό το σκηνικό αυξάνει την τύχη και στα τυχερά παιχνίδια της πρωτοχρονιάς και σε άλλα ζητήματα. Το σκηνικό δείχνει ότι θα υπάρχει διάθεση για δημιουργικότητα και χαρά μέσα από ψυχαγωγία, καλές αθλητικές επιδόσεις, γενναιοδωρία, τύχη στη νεολαία και στα παιδιά, γονιμότητα, τεκνοποίηση!

Σε συνέχεια του χάρτη του ηλιοστάσιο εστιάζουμε στην παρουσία του Πλούτωνα στο 2ο οίκο ο οποίος σε συνδυασμό δείχνει να δημιουργεί κάποιες οικονομικές ζημιές είτε λόγω κάποιων φυσικών καταστροφών-πλημμύρες κτλ, είτε κάποιας φθοράς σε ακίνητα και επισκευές. Εναλλακτικά η θέση του Πλούτωνα που θα διανύει την αναιρετική 30η μοίρα του Αιγόκερω πριν περάσει στον Υδροχόο ίσως προκαλέσει κάποιες δυσλειτουργίες σε οικονομικά συστήματα και στη διαχείριση. Ένας από τους λόγους που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο – εκτός από εκείνους που προαναφέραμε- είναι και η αντίθεση Αφροδίτης Ουρανού η οποία μπορεί να προκαλέσει ζητήματα και σε θέματα ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και σε συναλλαγές-ηλεκτρονικές συναλλαγές, μισθούς ή πιθανά έξοδα για λόγους υγείας.

Εν συνεχεία η Αφροδίτη από το διάστημα του Ιανουαρίου θα δώσει απολαβές. Η Αφροδίτη αυτήν την εβδομάδα 17-24 Δεκεμβρίου ουσιαστικά θα σχηματίζει μόνιμη αντίθεση με τον Ουρανό, οπότε λίγη προσοχή με τον ηλεκτρισμό θα ήταν χρήσιμη. Προσοχή όμως θα χρειαστεί και με τις οικονομικές δοσοληψίες η τις ανατροπές σε συναισθηματικά ζητήματα. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος και οι προγραμματισμοί έχουν πάντα πιθανότητα αστοχίας και αλλαγής στην πορεία των πραγμάτων. Η σύνοδος Ηλίου και Ερμή είναι παράγοντας ισχυρογνωμοσύνης και έντονης επιβολής απόψεων, αυτό το πείσμα πολλές φορές δε βοηθάει πάντα στην καθαρή οπτική προσέγγιση.

Για όλη την εβδομάδα πάντως Ερμής και Δίας θα βρίσκονται σε τρίγωνο βοηθώντας τη φιλοσοφική σκέψη και ανάλυση, ενώ προς το Σαββατοκύριακο θα έχουμε και ένα ωραίο εξάγωνο Ερμή-Κρόνου αρκετά βοηθητικό και αυτό για την οργανωτική σκέψη και τα χρονοδιαγράμματα.

Ο Άρης στον Τοξότη ενισχύει τις υπερβατικές ορέξεις, την περιπέτεια και την έρευνα του υπερφυσικού. Για την ώρα δε δημιουργεί κάποιο πρόβλημα πέραν της όψεως 150 μοιρών μεον Ουρανό που σχηματίζεται στο χάρτη ηλιοστασίου και φέρνει κινδύνους ατυχημάτων και συγκρούσεων. Αργότερά όμως αυτό που είναι πιο δύσκολο θα είναι την εβδομάδα των γιορτών στην οποία Ερμής και Άρης θα συναντηθούν σε σύνοδο κάνοντας ταυτόχρονα τετράγωνο ιδιομοιρίας με τον Ποσειδώνα όψη που μπορεί να προκαλέσει απάτες, κλοπές, παρεξηγήσεις, τσακωμούς με εξαπόλυση δηλιτηριωδών βελών. Ασφαλώς σε εκείνο το διάστημα την επόμενη εβδομάδα θα χρειαστεί αρκετή προσοχή.

Το τρίμηνο έχει αρκετές όψεις που μπορούν να λειτοργήσουν θετικά, θα τις αναλύοθμε σταδιακά όπως κάνουμε πάντα επισημαίνοντας και τους κινδύνους όταν και όπου χρειάζεται. Η Πανσέληνος που γεμίζει έχει γάμους και συμφωνίες παρά τον ανάδρομο Ερμή ο οποίος δεν κάνει όμως αρνητικές όψεις ακόμα.

G. Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL