Καλάθι

Με Νέα Σελήνη ξεκινάει η εβδομάδα, στις 17 Ιουλίου Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, στις 24° 56′ και θα έχουμε Πανσέληνο την πρωτομηνιά του Αυγούστου. Η Νέα Σελήνη λοιπόν κάνει όψη με όλους τους κακεγέρτες σχεδόν, όμως σε όλες τις περιπτώσεις όχι όψεις ακριβείας. Τρίγωνο με το κυβερνήτη των Ιχθείων, αντίθεση με τον Πλουτωνα και μια γωνία θετική με τον Ουρανο, συνθέτοντας έτσι ένα πλουραλιστικό αστρολογικό τοπίο για τις όψεις του Ήλιου μέσα στην εβδομάδα, αφού φέρνου ρομαντισμό και ονειρική διάθεση μαζί με φόβο και πιθανότητα κ΄ποιας καταστροφής λόγω της αντίθεσης του με τον Πλούτωνα.

Πιο αναλυτικά ας εστιάσουμε κυρίως σε δυο βασικούς ατομικούς πλανήτες. Ο ένας είναι ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης που έχει περάσει στην παρθένο μας ζητάει περισσότερη εργατικότικότητα, πιο κοπιαστική, πιο αναλυτική. Ακόμα κι αν νιώθουμε εξάντληση, με Άρη στην Παρθένο η ψιλοδουλειά και η έμφαση στη λεπτομέρεια είναι αναπόφευκτη, η αποπληρωμή θα έρθει αφού ξεπεραστεί η δοκιμασία του Κρόνου. Ο Κρόνος ανάδρομος στους Ιχθείς θα φέρει μια αντίθεση Άρη-Κρόνου, μια όψη που αποτελεί τροχοπέδη για τις δραστηριότητες Άρη, καλό είναι υπάρξει προσοχή τόσο σε ζητήματα τραυματισμών, κακόβουλων ενεργειών, γιατί η όψη αυτή προκαλεί μπλοκάρισμα, καθυστερήσεις, βλάβες.

Τα καλά νέα είναι ότι η διάρκεια της όψης θα είναι σχετικά σύντομη και αργότερα-από την επόμενη εβδομάδα- τα πράγματα θα ρολάρουν πολύ με το τρίγωνο του Άρη με τον κυβερνήτη του τοξότη, όψη που θα κυριαρχήσει και στην πρώτη Πανσέληνο του Αυγούστου ευνοώντας έτσι τα οικονομικά, τα λογιστικά και ταξίδια.

Η Αφροδίτη την ερχόμενη εβδομάδα θα περάσει σε ανάδρομη πορεία, σε αυτή φάση όμως βρίσκεται στις αναιρετικές μοίρες του Λέοντα οι οποίες είναι αρκετά πλουσιοπάροχες, μάλιστα το τρίγωνό της με το Β.Δεσμό της Σελήνης ανοίγει το δρόμο για ερωτικές σχέσεις, συνεργασίες, δοσοληψίες με μεγάλες απολαβές, με καρμικό υπόβαθρο που αλλάζει τη μοίρα. Επίσης είναι πολύ καλή θέση για θέματα δημιουργικότητας και γονιμότητας, τεκνοποίησης κτλ.

Και εδώ όμως το παραμύθι έχει δράκο η όψη χιαστή που δέχεται η Αφροδίτη από Πλούτωνα-Ποσειδώνα μια όψη που μπορεί να φέρει απογοητεύσεις και μοιραία πάθη, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και θανατικό. Όμως ευτυχώς η όψη αυτή για έχει ισχύ πρέπει να είναι ακριβής χωρίς αποκλίσεις, γεγονός που μετριάζει τις απώλειες.

Για τον Πλούτωνα τα λέμε συνεχώς. Σε συνεχόμενο τετράγωνο με το Ν.Δεσμό της Σελήνης-στο Ζυγό πλέον- θέτει μεγάλα πολιτικά και γαιοπολιτικά ζητήματα, ζητήματα δικαίου. Οι τεκτονικές πλάκες του στερεώματος κλειδονίζονται γιατί το σύστημα το παλίο έρχεται σε αντιδιαστολή με το νέο και αυτά τα δύο δε φαίνονται να μπορούν να συνυπάρξουν. Οι προκλήσεις που τίθενται έχουν διαφορετικά διακηβεύματα και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση αλλαγής η οποία όμως δεν έχει δείξει όλες τις προοπτικές τις. Οι αλλαγές αυτές αφορούν και σε επίπεδο διακυβερνήσεων χωρών και οργανισμών, εφαρμογή νόμων.

Η ψηφιακή διακυβέρνηση που φένει ο Πλούτωνας στον Υδροχόο έρχεται και συναντά τον αυταρχισμό, την ανάγκη για έλεγχο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Όλα αυτά έχουν μπει σε ένα χωνί γιατί υπάρχει ταυτόχρονα μια κοινωνικοπολιτική κατάρρευση ικανή να δημιουργήσει φθορές και συγκρούσεις, μεταλλάξεις των συστημάτων. Άλλωστε η παρουσία του φηφιακού χρήματος αναμένεται να έρθει σύντομα, στιγμή ορόσημο αποτελεί η σύνοδος Δία-Ουρανού στον Ταύρο τον Απρίλιο του 2024, σημειώστε αυτές την ημερομηνίες. Τέτοιου είδους μεταβολές δεν έρχονται χωρίς τρανταγμούς, επηρεάζονται και επηρεάζουν τις αξίες και τα μεγέθη πλούτου μέσα από παιχνίδια ενέργειας και ανταγωνισμού.

Ο Ερμή στο Λέοντα με το Δία στον Ταύρο θα κανουν τετράγωνο στο πρώτο μισό της εβδομάδας, δε θα λείψουν οι λεονταρισμοί οι υπερβολικές δηλώσεις και εκδηλώσεις, η επικίνδυνη οδήγηση. Σε γενικές γραμμές δεν είναινκακό το νέο φεγγάρι εργασιακά και υγεία θα απασχολήσουν αυτό το διάστημα οι συνεργασίες, οι απολαβές και το χρήμα. Θα υπάρξουν αρκετές ευκαρίες που θα αποδοσουν καρπούς αρκεί να δωθεί η κατάλληλη προσοχή στις όψεις που προναφέραμε όπως η όψη Άρη-Κρόνου, καλό είναι δοθεί έμφαση στην οργάνωση και την τάξη.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL