Καλάθι
Η εβδομάδα που ξεκινάει έχει δύο αλλαγές πλανητικών θέσεων, η μιά είναι η αλλαγή θέσης Ερμή που θα περάσει στους Διδύμους το ζώδιο που κυβερνάει,, η δεύτερη είναι η επιστροφή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω μετά την πρώτη είσοδό του στον Υδροχόο ξαναγυρνάει πίσω στον Αιγόκερω για τελευταία φορά. Ο Πλούτωνας είναι αργός και βαρύς πλανήτης οπότε θα παραμείνει εκεί αρκετούς μηνες, ολοκληρώνοντας έτσι οριστικά τα τεκταινόμενα της τελευταία 15ετίας στο πολιτικό και κοινωνικό στερέωμα. Η θέση αυτή φέρνει αρκετές επισκευές και φθορες, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Είναι γεγονός ότι ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω ανέδειξε την ισχυρή ανάγκη για επιβολή εξουσίας αλλά και επιβολή συντηριτισμού και σκληρότητας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο όμως και η καταπάτησή τους εμφανής και έντονη. Είναι σίγουρο ότι στο πέρασμά του ξανά από τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω θα επιχειρηθεί ξανά να επιβληθεί μια περιοριστική συνθήκη και θα υπάρξει κάποιο διάστημα στο οποίο η κοινωνία θα δοκιμαστεί όσο αναφορά τις κοινωνικές συμβάσεις γιατί στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα υπάρχει συνεχόμενο τεράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, εγείροντας έτσι ξανά το σταυρό του άξονα των παρορμητικών ζωδίων.

Ο άξονας αυτός έχει ήδη διεγερθεί από τις Εκλείψης Ηλίου, η μία αυτή που έγινε στην αναιρετική μοίρα του Κριού και η άλλη αυτή που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Ζυγό. Αυτή η Έκκλειψη είναι πιθανό να αναδείξει και σφετερισμό της εξουσίας. Σε κάθε περίπτωση ο Πλούτωνας σημαίνει κρίση αναλόγως τη θέση που βρίσκεται. Αυτό ακούγεται ανησυχητικό αλλά δεν είναι πάντα, ο Πλούτωνας συνηθίζει να γκρεμίζει ασταθή οικοδομήματα και να μας δείχνει ότι όταν υπάρχει σαρθρό έδαφοος δε μπορούμε να επενδύουμε όλη μας την ενέργεια και την ύπαρξη.

Επιπλέον οι ηθικές προκλήσεις του παρορμητικού άξονα είναι κορυφαίας σημασίας και με τους Δεσμούς της Σελήνης να περνούν στο Ζυγό-Κριό (ο άξονας των σχέσεων) από τον Ιούλιο και μετά θα φανεί και το μέγεθος της καρμικής εμπλοκής μας σε τέτοιου είδους θέματα.

Άρης και Αφροδίτη λοιπόν βρίσκονται στο Λέοντα και ενισχύουν την υπερηφάνεια, τη λάμψη αλλά και τις απαιτήσεις για χλιδή και πρωτιά. Μας κάνει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα έχουμε τη μερίδα του Λέοντος σε ότι κάνουμε, στοχεύουμε στα καλύτερα και τα πιο αποδοτικά. Ο Άρης προπορεύεται μπροστά από την Αφροδίτη και ουσιαστικά της ανοίγει το δρόμο, όμως η Αφροδίτη βρίσκει αρχικά το τετράγωνο με το Δία που την κάνει υπερβολική και σπάταλη, χωρίς να έχει τις ανάλογες συναισθηματικές αποδόσεις και αυτό γιατί μετά από αυτή την υπερβολή έρχεται ο Κρόνος στους Ιχθείς να κάνει όψη 150° δημιουργώντας πάγωμα και μπλοκάρισμα στην αισθηματική αποδοχή.

Ευτυχώς αυτή όψη δεν κρατάει πολύ και από τα μισά της εβδομάδας οι όψεις της Αφροδίτης θα καλυτερεύσουν αρκετά. Θα φύγει από την επιρροή του Κρόνου και θα πλησιάσει περισσότερο τον Άρη και αυτό θα βοηθήσει περισσότερο σχέσεις και οικονομία. Βέβαια η διάθεση επίδειξης πλούτου θα διατηρηθεί στο ακέραιο. Όλοι θα θέλουν να ψωνίζουν από το “επάνω ράφι” της ζωής και να εισπράττουν τα μέγιστα. Ήλιος- Ποσειδώνας σε τετράγωνο, μια κλασσική όψη απατηλών καταστάσεων που θολώνει το σωστό προσανατολισμό, όσο ο Ήλιος διανύει τις τελευταίες μοίρες των Διδύμων. Αυτή η όψη θα κυριαρχήσει από τα μισά αυτής της εβδομάδας εως τα μισά της επόμενης.

Ο Ερμής περνάει στους Διδύμους και δυναμώνει τις επικοινωνίες, την ανταλλαγή απόψεων, την ενημέρωση, την προβολή θέσεων. Μάλιστα τέλη της εβδομάδας-με κορύφωση την επόμενη Κυριακή- θα σχηματίσει εξάγωνο με την Αφροδίτη στο Λέοντα, αυξάνοντας έτσι και τη φιλική διάθεση και την ερωτική έκφραση. Φυσικά είναι και αυτή όψη που ενισχύει την κοσμική παρουσία, τις κερδοφόρες εμπορικές κινήσεις, το πνεύμα συνεργασίας.

Αρχικά πάντως ο Ερμής θα κανει μια σύντομη όψη τριγώνου με Πλούτωνα όπου εκεί θα αναδείξει κρυφές πληροφορίες με παρασκήνιο γύρω από πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Εμπορικά και αυτό το τρίγωνο βοηθάει οικονομικές κινήσεις. Ύστερα όμως ο Ερμής θα μεταβεί σε όψη τετραγώνου με τον Κρόνο στους Ιχθείς, θα ειπωθούν σκληρές αλήθειες με αυστηρό τρόπο, όμως προκαλέι και νοητική σύγχυση. Ουιαστικά Κρόνος-Πλούτωνας συνδέονται πλέον γιατί το πέρασμα του πλούτωνα στον Αιγόκερω επηρεάζει τα θέματα Κρόνου (κυβερνήτη του Αιγόκερω) στους Ιχθείς.

Σε γενικές γραμμές η εβδομάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί κακή, ουσιαστικά βγαίνουμε από ένα διάστημα μακράς διαρεκίας στο οποίο προκλήθηκαν αρκετές καταστροφές, εγκληματικές νέργειες, υποχθόνιες επιθέσεις. Άλλωστε βρισκόμαστε στην αποχώρηση του Ν.Δεσμού από το Σκορπιό, ταξεκαθαρίσματα ΄΄της νύχτας” συνηθίζονται σε αυτή την περιοχή, κατά πόσο όταν αυτά διεγείρονται με σκληρά τετράγωνα και αντιθέσεις Άρη-Δία-Πλούτωνα. Το είχαμε πει ότι είναι δύσκολο να μην υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες. Ο επόμενος συναγερμός θα είναι το εκρηκτικό τετράγωνο Άρη-Ουρανού μετά τις 20 Ιουνίου, εώς τότε έχουμε όμως καιρό.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL