Καλάθι

Στον απόηχο της Σεληνιακής Έκλειψης διανύουμε την τελευταία εβδομάδα πριν ορθοδρομήσει ξανά ο Ερμής στις 15 Μαΐου. Ο Πλούτωνας έγινε ανάδρομος στη 0° του Υδροχόου αποτελώντας έτσι το δεύτερο ανάδρομο πλανήτη αυτήν την περίοδο. Όπως έχουμε πει το πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο είναι μια σημαντικότατη αλλαγή και ανοίγει μια νέα περίοδο, όπως επίσης έχουμε αναφέρει ξανά ότι ο Ουρανός (κυβερνήτης του Υδροχόου) εμπλέκεται άμεσα σε ότι διαδραματίζεται από το Πλούτωνα. Η θέση λοιπόν του Πλούτωνα στον Υδροχόο θέλει να αναβαθμίσει-αφού πρώτα ισοπεδώσει- την αντίληψή μας περί σοσιαλισμού, ισότητας, αναλογίας, της κοινωνικής μας απελευθέρωσης και πολλά άλλα. Να βρούμε τον ιδεολογικό μας πυρήνα και να αναβαθμίσουμε την ουσιαστική ομαδική μας συμμετοχή.

Σε αυτή τη φάση λοιπόν ο Πλούτωνας σε πρώτη φάση προσπαθεί να φανερώσει και τις αδυναμίες με σκοπό να τις φέρει στην επιφάνεια προκυμένου να τις συνειδητοποιήσουμε και να τις επιλύσουμε. Είτε εύκολα είτε δύσκολα ακόμα και αν χρειαστεί να ζορίσει το κοινωνικό σύνολο και την ανθρωπότητα. Το σίγουρο όμως είναι ότι η άσκοπη και ανιαρή συμμετοχή ή μη συμμετοχή των ανθρώπων στα κοινά θα αρχίσει να δείχνει τις συνέπειές τις σε όλα τα επίπεδα. Η κοινωνική επιβίωση λοιπόν απαιτεί να αναβαθμιστεί η ατομική συμμετοχή στο συλλογικό γίγνεσθαι όμως λόγω πλούτωνα αυτό εμπεριέχει και την υπόγεια δράση του σκοτεινού πλουτώνιου πλανήτη.

Αυτό σημαίνεί ότι είτε κρυφά είτρ φανερά ομάδες και εταιρείες θα προσπαθούν συνεχώς νά φτίάχνουν δίκτυα και υποδίκτυα, κόμματα και αποκόμματα, ομάδες και υποομάδες με σκοπό την επιβίωσή τους σε ένα σκηνικό που η ισχύ θα εξασθενεί εύκολα όταν δεν υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο και λειτουργικότητα με αποτέλεσμα είτε να αφανίζονται, είτε να απορροφούνται. Αυτά είναι φαινόμενα που θα δούμε και στο διαδικτυακό περιβάλλον και στις συναλλακτικές αξίες όπως είναι τα κρυπτονομίσματα, η ανάγκη εναλλακτικής συναλλακτικής δυνατότητας πιθανώς να δημιουργήσει πολλές κρυπτοσυναλλαγές τόσο για λόγους εχεμύθειας και ασφάλειας όσο και για λόγους προσπάθειας ισχυροποίησης δικτύων σε μια άλλη μορφή οικονομίας.

Αυτά σε πρώτη φάση όσο βρίσκεται ο Ουρανός στον Ταύρο, γιατί όταν περάσει στους Διδύμους αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα επηρεάσουν επικοινωνίες, συγκοινωνίες, γνώσεις. Στην εβδομάδα που ξεκινάει παρατηρούμε τη σύνοδο Ήλιου-Ουρανού που θέλει να φέρει ένα άνεμο αλλαγής και επαναστατικότητας, απελευθέρωσης θα μπορούσαμε να πούμε καλύτερα με έμφαση στον εκκεντρισμό που θέλει να κεντρίσει τις συνειδήσεις, ακόμα και να προκαλέσει με κάποιον εκκεντρικό τρόπο. Είναι μια όψη που θέλει εκτόνωση και καλό να μην την εμποδίσουμε. Δεύτερη σημαντική όψη είναι το τετράγωνο Άρη- Δία, ένα τετράγωνο που ωθεί σε αρκετα μεγάλες παρορμητικές απόπειρες, ριψοκίνδυνες και υπερβολικά φιλόδοξες. Σε αρκετές περιπτώσεις θα υπάρχει βιασύνη και βιαστικές αποφάσεις και επικίδυνα ρίσκα.

Ο Άρης επίσης σχηματίζει τρίγωνο με τον κυβερνήτη των ιχθείων όψη που βοηθάει την καλλιτεχνική έκφραση αλλά και την επίτευξη κάποιων ιδεατών στόχων που φαντάζουν άπιαστοι. Το τετράγωνο Άρη- Δία ωθεί σε υπερβάσεις, απλά είναι ανεξέλεγκτο και μπορεί να εξωκοίλει. Ο Άρης αυτές τις μέρες θα φτάσεις στην αναιρετική μοίρα του Καρκίνου και θα διεγείρει την Ηλιακή Έκλειψη του Απριλίου, ανοίγοντας έτσι κι αυτός τον ασκό του Αιόλου με το Τ τετράγωνο του Άρη-Πλούτωνα-Αφροδίτης που θα σχηματιστεί 21 Μαΐου, όψη που εμπλέκει και τους δεδμούς της σελήνης. ( υπάρχει εκτενής αναφορά στο άρθρο της περασμένης εβδομάδας). Αυτή η όψη θα είναι απρόβλεπτη και θα πολώσει τις σχέσεις αρχηγών με ομάδες-αρχηγών με κόμματα και τις πολιτικές εξελίξεις.

Η Αφροδίτη μπαίνει στον Καρκίνο, θέση συναισθηματικής ευαισθησίας, ευθιξείας. Με την όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα έφερε κάποιες πρόσκαιρες απογοητεύσεις και συναισθηματικές ανησυχίες, τώρα στον Καρκίνο η ανάγκη για συναισθηματική κατανόηση γίνεται μεγαλύτερη. Υπάρχει και άλκη μια πρόσκαιρη όψη που είναι οι 150° της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, όψη που οδηγεί σε στρεσογόνο ερωτικό πάθος και ανάγκη αποδοχής. Η Αφροδίτη αυτή πάντως ενδείκνυται για οικειακό προγραμματισμό και καλλωπισμό, νοικοκυριό με τη βοήθεια και του Άρη στον Καρκίνο μπορούμε να ασχοληθούμε με οικογενειακά και οικειακά θέματα. Είναι καλό να εκμεταλλευτούμε και το τρίγωνο Αφροδίτης-Κρόνου στους Ιχθείς που βοηθάει την οικιακή οικονομία και τη σωδτή συναισθηματική διαχείριση.

Στο τέλος της εβδομάδας η Αφροδίτη θα κάνει ωραίο εξάγωνο και με τον Ερμή που αν και ανάδρομος θα βρεθεί σε τρίγωνο με τον Κρόνο. Αυτοί οι τρεις μπορούν να βάλουν μια σειρά στα πράγματα και να εκφραστούν οι ανάγκες μας με ρεαλισμό αλλά και ρομαντισμό και βεβαίως να ρυθμιστούν σωστά οικονομικές ρυθμίσεις, ισολογισμοί, χρηματικοί διακανονισμοί. Αν χρειαστεί θα υπάρξει και η βοήθεια κάποιου ανωτέρου στην εργασία ή σε υπηρεσίες.

Έτσι λοιπόν βρισκόμαστε σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο αλλαγών που θα διαδρασματιστούν τις προσεχείς εβοδομάδες όπως έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενα άρθρα αναμένονται με ενδιαφέρον. Ενημερωθείτε και από τα προηγούμενα άρθρα για τις ” Όψεις της Εβδομάδας” που έχουν ανάλυση για τις κυριότερες όψεις του μήνα.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL