Καλάθι

Μια ολική Έκλειψη που επηρεάζει σίγουρα τα παγκόσμια δρώμενα και σε εξωτερικής φύσεως γεγονότα αλλά και στο ασυνείδητο. Ακόμα και αν προκύψει κάτι θετικό θα υπάρξει κάτι που θα μας αναστατώσει γιατί το Ταυ τετράγωνο του Κρόνου στον Ήλιο και τη Σελήνη ενεργοποιεί κάποια δυσάρεστη κατάσταση, η συμμετοχή του Πλούτωνα λειτουργεί σαν γεφυροποιός, α) διότι είναι στο ζώδιο που κυβερνάει ο Κρόνος και β) γιατί κάνει τρίγωνο με τον Ήλιο και εξάγωνο με τη Σελήνη. Ακόμα όμως και με θετική όψη του Πλούτωνα μπορεί να λειτουργήσει με ακραίες μορφές έκφρασης που φλερτάρουν με το θάνατο ή κάποια μεγάλη ψυχολογική μεταστοιχείωση.  Επικείμενοι γάμοι ή συμφωνίες, καρμικοί γάμοι και σχέσεις επηρεαστούν πολύ αυτό το διάστημα και θα υποστούν δοκιμασίες. Προσοχή θα χρειαστεί και στη διαταραχή της υγείας.

Όλα ξεκινούν από την ανάγκη μας να βάλουμε ένα τέλος σε αυτά που μας βασανίζουν, η συναισθηματική έκφραση διεγείρεται πιστεύοντας ότι θα διεκδικήσει και θα κερδίσει τα δέοντα, όμως τα πράγματα μπορούν εύκολα να ξεφύγουν οδηγώντας σε ακραίες καταστάσεις.

Η είσοδος του Δία στον Κριό ο οποίος θα παραμείνει τέσσερις ολόκληρους μήνες πριν περάσει ξανά στο ζώδιο των Ιχθείων.

Η ανάδειξη ενός αρχηγού, ενός πρωτοπόρου, ενός μπροστάρη. Η ευθύτητα , το λαμπρό αγωνιστικό πνεύμα , και ο μεγάλος αγώνας της πνευματικής εξάπλωσης. Ανάβει γρήγορα τη δάδα μιας ιδέας και γίνεται κοινωνός της κήρυξης του δυναμισμού και της μαχητικότητας  . Διδάσκει τους άλλους πως πρέπει να πάνε μπροστά , να μην προσκολλούνται στο παρελθόν και να ανοίγουν νέους δρόμους. Όποιος τολμήσει και βγει μπροστά με ειλικρίνεια θα έχει πολλούς υποστηρικτές γιατί θα λειτουργεί ως πρότυπο.

 Μας οδηγεί σε μια πιο άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων, πιο αδιαπραγμάτευτη. Με πιο καθαρή ματιά αλλά και με πιο απαιτητική τάση διεκδικούμε αυτά που θέλουμε, δείχνουμε πιο μαχητική διάθεση, πιο μονοκόμματη και χωρίς περιστροφές. Η Αφροδίτη έχει εισέλθει και αυτήν στον Κριό και το ντουέτο αυτό συνδυάζεται με επιτυχία σε αγώνες για την ανάδειξη της αλήθειας και της αυτοδικαίωσης. Άτομα με μαχητικότητα ερωτεύονται μεταξύ τους σφόδρα μέσα από το αγωνιστικό τους πνεύμα. Έλκονται από τη δράση και τους αγώνες. Ατομικές πρωτοβουλίες που τρέχουν τις εξελίξεις με ταχύτητα, πολεμικό κλίμα στην ατμόσφαιρα. Στα τέλη του μήνα θα μπει και ο Άρης στον Κριό. Όψεις που είναι και  αρκετά εγωκεντρικές.  Τέλος στη φούσκα Δία-Ποσειδώνα και τις απατηλές προβολές τους.

Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα της αυτογνωσίας, στον άξονα της υλικής ασφάλειας Ταύρος και των συναισθηματικών και ψυχολογικών κρίσεων.

Σε αυτήν την Έκλειψη η κρίση γίνεται πιο έντονη αφού ο Κρόνος τετραγωνίζει σκληρά την όψη ‘Ηλιο κ Σελήνης αυξάνοντας την έντασή της θέτοντας το θέμα γνώσης και αυτογνωσίας ακόμα πιο έντονα. Επίσης μας προκαλεί να παλέψουμε για την ισορροπία ανάμεσα στις υλικές και τις συναισθηματικές μας ανάγκες. Είναι σχεδόν απίθανο αυτή η Έκλειψη να μην έχει ταραχές. Μη ξεχνάμε άλλωστε και τη συμμετοχή των Δεσμών της Σελήνης στις μοίρες της Έκλειψης. Όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι ο Ήλιος στον Ταύρο μας εξωτερικεύει την ανάγκη για υλική εξασφάλιση και αποκατάσταση, όμως Ο Άρης στους Ιχθείς – σε σύνοδο με Ποσειδώνα- έρχεται με τρίγωνο να διεγείρει κυρίως τη σελήνη στο Σκορπιό η οποία μας φορτίζει συναισθηματικά και μας παρακινεί να αγωνιστούμε για να εξισορροπήσουμε τα θέματα που μας έχουν ταράξει.

Κυρίως συναισθηματικά και οικονομικά, θέματα στα οποία νιώθουμε ότι βαλλόμαστε και θέλουμε να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο (και λόγω Κρόνου). Άγχος θανάτου, ακραία μαχητικότητα για να προστατευτούμε, ο Άρης διεγείρει έντονα τον ψυχισμό μας και μας κάνει να μην υπολογίζουμε το κόστος και την ένταση μπροστά στη διεκδίκηση των κεκτημένων. Η σύγκρουση έρχεται και λόγω της έντασης που θα διατυπωθεί κάτι τέτοιο αλλά και της συμπεριφοράς. Η αίσθηση ότι μας πνίγει το δίκιο αλλά και ότι μπορεί να χάσουμε κάτι που θα έχει είτε συναισθηματικό απώλεια από τη μία πλευρά είτε υλικές από την άλλη. Σε κοσμικό επίπεδο-το οποίο αγγίζει και το προσωπικό- ο Β.Δεσμός στον Ταύρο με τον Ήλιο δίπλα μας κατευθύνει ξεκάθαρα προς την οικονομική εξυγίανση και τα θέματα του παρελθόντος που μας ταλανίζουν.

Όμως από την πλευρά του Σκορπιού υπάρχει αρκετή καρμική φόρτιση παρελθοντικών ζητημάτων τα οποία δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε και μας ισοπέδωσαν, τώρα όμως είναι η ευκαιρία….αφού όμως δείξουμε ισχυρό ψυχικό σθένος, να δώσουμε μια μεγάλη και ψυχωμμένη μάχη χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα που μας δίνει το εξάγωνο Πλούτωνα-Σελήνης. Ένα εξάγωνο που βοηθάει στην υψηλή συναισθηματική και ψυχολογική διαχείριση αλλά και την επιδιόρθωση θεμάτων που έφερναν κοινωνικές ανισορροπίες. Ανισορροπίες στις αξίες, στις δοσοληψίες, στις οικονομικές και εργασιακές παροχές, αλλά και σε ζητήματα ζωτικής φύσεως, θεμάτων ζωής και θανάτου.

Η φούσκα αυξήσεων και απάτης  εν μέρει δείχνουν μια αντικειμενική αύξηση  που προσπαθεί να μας μάθει να προσαρμόζουμε πιο σωστά τις ανάγκες μας ώστε να υπάρχει επάρκεια, όμως έχουν και εκβιαστικό υπόβαθρο –λόγω Σκορπιού- που καταδεικνύει την κακή συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στη φύση και τις ενεργειακές ισορροπίες, αυτό έρχεται από το παρελθόν να μας δώσει ένα σκληρό μάθημα και για αυτό θα χρειαστεί να πάρουμε το μήνυμα, να διδαχθούμε και να αποφασισουμε τι θα θυσιάσουμε  και τι θα στερηθούμε ώστε να έχουμε επάρκεια σε αυτά που θεωρούμε απαραίτητα και δεν πρέπει να τα σπαταλούμε, αλλά να τα καταναλώνουμε με σύνεση.

 Η Έκλειψη όμως γίνεται στον άξονα 6ου και 12ου οίκου και βγάζει μεγάλη επικινδυνότητα οικονομικής καταστροφής, μια καταστροφής που δείχνει σαν να τελειώνει κάποια παλιά κατάσταση και μας βάλει σε περισυλλογή. Η νέα οικονομική συνθήκη έχει ήδη αρχίζει να ενεργοποιείται από την Ηλιακή Έκλειψη αλλά δεν είναι 100% ορατή. Ο Ουρανός συμμετείχε στην πρόσφατη Ηλιακή Έκλειψη όμως έστω και από απόσταση στρατηγικά θα συμμετάσχει και στη Σεληνιακή, η Σελήνη πριν την Πανσέληνο θα κάνει πρώτα αντίθεση με τον Ουρανό. Στο σύνολό της η όψη της Πανσελήνου θα έχει καρμικό σχηματισμό που συμπεριλαμβάνει και τον Ουρανό και κατ΄επέκταση και ουράνια δηλ. ξαφνικά γεγονότα.

Ο Ερμής ισχυρός στους Διδύμους, αλλά ανάδρομος ουσιαστικά στάσιμος στην ίδια μοίρα για όλη την εβδομάδα μας βάζει να εστιάσουμε με αφοσίωση σε συγκεκριμένα θέματα και να τα επεξεργαστούμε με επιμονή. Όπως πάντα επηρεάζει σε ατυχήματα, σε μέσα μεταφορά και επικοινωνίας.

Είναι σημαντικό να δούμε μέσα μας με ειλικρίνεια τι είναι αυτό που πιστεύουμε ότι αξίζουμε και δικαιούμαστε, να εκτιμήσουμε και συναρτήσουμε σε αντικειμενικό επίπεδο με τις δυνατότητες και τις ανάγκες της φύσης, των συνανθρώπων μας, του περιβάλλοντος. Να δούμε τη δική μας διάθεση για αυτοδιάθεση οικονομική-ψυχική και να απαιτήσουμε από την πολιτική διαχείριση των πραγμάτων τα δέοντα. Αυτό από μόνο του θα είναι μια μύηση που με τόλμη θα μας οδηγήσει στην οδό της αυτάρκειας.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL