Καλάθι

Το πρώτο νέο φεγγάρι του νέου έτους έρχεται στις 11 Ιανουαρίου 2024, στα μισά μιας εβδομάδας που οι κυρίαρχες όψεις είναι το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα, το τρίγωνο του Άρη με το Δία και το εξάγωνο του Δία με τον Κρόνο, ενώ ο Άρης θα κάνει ένα εξάγωνο με τον Κρόνο αρχές τηw εβδομάδας.

Η όψη του Ερμή με τον Ποσειδώνα είναι αρκετά κουραστική, απατηλή με αρκετά νοητικά μπερδέματα,όμως μετά την Τετάρτη θα αρχίσει να διαλύεται σταδιακά. Επιπλέον ο Ερμής βρίσκεται ακόμα στη σκιά της ανάδρομης πορείας του εώς τις 20 Ιανουαρίου όπου θα επιστρέψει ξανά στις μοίρες που ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του.

Το εξάγωνο Δία-Κρόνου και με τη θετική ενεργοποίηση από τον Άρη θα βοηθήσουν στο κτίσιμο με στρατηγική και προοπτική ανάπτυξης με ποιοτικό τρόπο, ειδικά σε κοινωνικά θέματα, ζητήματα καριέρας και επαγγέλματος.

Ας δούμε όμως κάποια χαρακτηριστικά από τη Νέα Σελήνη στις 11-1-÷2024. Ήλιος-Σελήνη-Πλούτωνας και πολύ πιο πίσω ακολουθεί ο Άρης. Μιλάμε για ένα sterlium στον Αιγόκερω όπου Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται αρκετά κοντά στον Πλούτωνα. Όπως έχουμε πει η είσοδός του Ήλιου και του Πλούτωνα στον Υδροχόο συμπίπτουν χρονικά και στην επερχόμενη Πανσέληνο στο Λέοντα θα παίξουν όλοι μαζί ενεργό ρόλο, σε αυτό θα παίξει ρόλο και ο Δίας στον Ταύρο που θα βρίσκεται σε Τ τετράγωνο με Ήλιο και Σελήνη. Σε εκείνη την Πανσέληνο θίγονται και πάλι ζητήματα που αφορούν σε παιδιά, νεολαία, ίσως και την έντονη δραστηριότητα κάποιου νέου κινήματος ή κάποιας νέας πολιτικής δύναμης ή κάποιου επαναστατικού ρεύματος.

Για την ώρα όμως στη Νέα Σελήνη όλο αυτό το sterlium στον Αιγόκερω λειτουργεί σαν σύνοδος που σημαίνει ότι θα διανύσουμε μια περίοδο αναμόρφωσης που αγγίζει σίγουρα το πεδίο των γνώσεων, το νομοθετικό και νομικό περιβάλλον αλλά και τις πνευματικές διεργασίες.

Ήλιος και Σελήνη θα βρίσκονται σε τρίγωνο με τον Ουρανό, ένας Ουρανός ο οποίος θα ορθοδρομήσει δύο ημέρες μετά την Πανσέληνο στο Λέοντα της 25ης Ιανουαρίου. Έτσι μπορούμε να πούμε μπαίνουμε σε μια περίοδο μεταστοιχέιωσης και μεταρρύθμισης στην οποία η ανθρωπότητα θα νιώσει την αλλαγή στο πετσί της. Να σημειώσουμε ότι οι Δεσμοί της Σελήνης θα βρίσκονται σε απόλυτο τετράγωνο με Ήλιο και Σελήνη επισημαίνοντας έτσι ένα βαρύ καρμικό δείκτη που θα έχει καρμικό αντίκτυπο και στον άξονα Κριου(Β.Δεσμός)-Ζυγού(Ν.Δεσμός).

Άρης και Ερμής στον 8ο δείχνουν κάποιες τάσεις για εκτόνωση κρυφών επιθυμιών αλλά και κάποιες επενδυτικές κινήσεις που αφορούν και σε θαλάσσιο εμπόριο η γενικότερα σε πηγές ενέργειας και θάλασσα, τραπεζικές κινήσεις, παγκόσμιες οικονομικές συναλλαγές. Εδώ όμως χρειάζεται καποια προσοχή σε θέματα εγκληματικότητας με τον Άρη και τον Ερμή στον 8ο.

Η Αφροδίτη στον Τοξότη στον 7ο οίκο είναι ρκετλα ενεργεί όμως οη ζωδιακή του Τοξότη είναι εγκλωβισμένη και δεν την αφήνει να επωφεληθεί στο μέγιστο. Την δεσμεύει και την εγκλωβίζει σε συγκεκριμένες συμφωνίες κυρίως επαγγελματικού ενδιαφέροντος. Όμως σαν θέση δείχνει ότι υπάρχει διάθεση για συνεργασία και γάμο τχ ως πρόθεση. Στα ερωτικά ζητήματα η Αφροδίτη στον Τοξότη κυνηγάει την περιπέτεια καιτη δράση και εξιτάρεται όταν νιώθει ένταση και suspens.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε τις αλλαγές που θα διαδραματιστούν αυτό το διάστημα, ακόμα και αν αυτές εμφανείς ή αφανείς θα επηρεάσουν σε βάθος, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω άσκησε μεγάλες πιέσεις στον αξιακό άξονα, στην πολιτική διαχείριση που σχετίζεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρωπιστική κρίση. Τόσο η έξοδός του από τον Αιγόκερω όσο και η είσοδός του στον Υδροχόο σηματοδοτούν το τέλος και την αρχή ενός νέου κύκλου, στην περίοδο αυτή πέραν από τη τεχνολογικές πρόκλησεις του Υδροχόου θα έρθουμε σε επαφή και με τις ιδελογικές οι οποίες αποτελούν πάντα ισχυρό δείκτη διαμόρφωσης της κοινωνίας.

G, Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL