Καλάθι

Μπαίνουμε σε μια εβδομάδα που κορυφώνεται με την Πανσέληνο στο τέλος της εβδομάδας. Μια Πανσέληνος που έχει πολλά πρόσωπα, είναι δύσκολη όμως έχει και πολλά να δώσει. Οικονομικά, συναισθηματικά, υγεία, αλλά και εγκληματολογικά περιστατικά είναι θέματα που θα απασχολήσουν. Τα ατυχήματα θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή. Η πανσέληνος είναι ανατρεπτική αφού το στοιχείο του Ουρανού κυριαρχεί στις όψεις με τα φώτα- Ήλιο και Σελήνη- και με τον Κρόνο πολύ έντονα. Όταν έχουμε συνόδους Σελήνης-Κρόνου οι πιθανότητες εκδήλωσης εξωτερικών γεγονότων αυξάνονται, στην παρούσα φάση χτυπιέται με τετράγωνο από τον Ουρανό ενώ και ο Άρης διεγείρει οριακά γιατί πλέον έχει αρχίσει να σπομακρύνεται από την όψη σκληρού τετραγώνου.

Όμως έχει και αυτός ήδη ενεργοποιήσει τις αλλαγές και την επαναστατικότητα. Όλοι νιώθουν την ανάγκη να αντιδράσουν αν κάτι περνάει τα όριά τους και κανείς δε θέλει να συμβιβαστεί σε ανεπιθύμητες καταστάσεις, αντιδρώντας με τρόπο αποτελεσματικό και ξεκάθαρο, απότομο και αποφασιστικό. Δε θέλουν να μονιμοποιηθούν και να παγιωθούν στο χρόνο ούτε με τη μορφή υποχρέωσης. Όλα αυτά ισχύουν και σε ατομικό επίπεδο. Είτε αφορά στο διαπροσωπικό είτε σε οικονομικές διαφορές και δοσοληψίες, χρέη ή υποχρεώσεις.

Επάνασταση με κάθε κόστος Όμως και σε συλλογικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο φαίνεται να υπάρχουν εξελίξεις, ο Άρης με τον Ουρανό στον 11ο οίκο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ανασχηματισμό, γενικά επειδή υπάρχει αρνητική όψη του Ήλιου με το Β. Δεσμό η προσπάθεια να συνταχθεί κάποια ομάδα μπορεί να έχει άδοξο τέλος και να είναι προσωρινή. Μια άλλη ερμηνεία θα μπορούσε να είναι ότι είναι πιθανό να αρχίσει η διάλυση κάποιας ηγετικής ομάδας.

Σε ακραία φάση μπορεί να δούμε και συνέργεια αντιπάλων λόγω φόβου ευθυνών και πολιτικού κόστους. Στο κομμάτι των αισθηματικών ο Άρης και η Αφροδίτη κάνουν όψη με τον κυβερνήτη των Ιχθείων και δημιουργούν ρομαντική ατμόσφαιρα που αγγίζει το ιδεατό και συνοδεύεται από πάθος και ονειρική διάθεση με κινηματογραφικές προεκτάσεις, λουκούλια γεύματα, μουσική και διασκέδαση. Η Αφροδίτη πολύ ευαίσθητη στον Καρκίνο με εξιδανικευμένα συναισθήματα έντονα και φουσκωμένα φέρνει κτητικότητα (σε συνδυασμό και με τον Άρη στον Ταύρο που συμμετέχει στις όψεις) και αρκετή ανασφάλεια λόγω της αντίθεσης με τον Πλούτωνα. Φόβο απώλειας της μαγικής στιγμής, του ιδανικού έρωτα, όλα στην κόψη του ξυραφιού, πάθος που λειτουργεί σαν δίκοπο μαχαίρι και λειτουργεί εκβιαστικά, δίνοντας μια αίσθηση ότι θα χαθούν τα πάντα. Ο Άρης στον Ταύρο ωθεί σε μονομανίες και το πείσμα προς την κατεύθυνση του μονόδρομου. Ή αυτό ή τίποτα, σταθερά και με επιμονή στον ένα και μοναδικό στόχο, το τρίγωνο του με τον Πλούτωνα τον κάνει μεταφυσικά δυνατό ικανό για απίστευτες υπερβάσεις. Να μη ξεχνάμε όμως ότι ο Ν.Δεσμός είναι στο Σκορπιό και οι μεθοδολογίες της νύχτας και του εγκλήματος είναι πολύ ενεργές ειδικά με όψεις Άρη-Πλούτωνα.

Οι καρμικές εξελίξεις σε επίπεδο σχέσεων συνεχίζονται, όπως προείπαμε υπάρχει πλούσιο έδαφος ανάπτυξης του συναισθηματικού τομέα. Η Αφροδίτη μέσα στην εβδομάδα θα περάσει στο Λέοντα και εκεί φαίνεται ότι θα πάρει αυτό που θέλει αν και θα θέλει να προκαλέσει με εντυπωσιασμούς. Εκεί θα αρχίσει να σχηματίζει σταδιακά ένα ωραίο τρίγωνο με τον κυβερνήτη του Τοξότη ενισχύοντας τις ευκαιρίες στα αισθηματικά και τα οικονομικά. Αυτή η όψη θα βοηθήσει πολύ και την αγοραστική διάθεση, την ομορφιά τη ψυχαγωγία. Οι απολαύσεις θα έχουν την τιμητική τους. Η τουριστική κίνηση επίσης θα είναι αυξημένη. Επίσης καλή είναι η θέση του Ερμή που από τέλος της εβδομάδας θα κάνει τρίγωνο με τον Ουρανό για να βοηθήσει να δοθούν οι σωστές και μεθοδευμένες λύσεις σε επιστημονικά και ενεργειακά θέματα.

Γενικότερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι επί του παρόντος διανύουμε μια καλή περίοδο, που όμως έχει επικινδυνότητα στο θέμα μακροημέρευσης και διάρκειας, ζωής και θανάτου. Ο Κρόνος με τον Ουρανό ήδη συγκλίνουν σε όψη τετραγώνου και θα αυξήσουν ξανά τις κοινωνικές πιέσεις, η διαφορά είναι ότι πλέον ο κόσμος έχει περάσει πρόσφατα από τέτοια όψη και έχει κάπως εκπαιδευτεί οπότε πολύ πιθανό να μην υποκύψει τόσο πολύ στις πιέσεις αυτές. Σε κάθε περίπτωση οι κοινωνία θα συμπιεστεί και πάλι και θα κληθεί να πάρει αποφάσεις. Θα γίνει πολύ λόγος και θα υπάρξουν αρκετές διπλωματικές μάχες όταν θα μπει ο Άρης στους Διδύμους.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL