Καλάθι

Η εβδομάδα που ξεκινάει έχει σαν σηματοδότη την Πανσέληνο στις 8 Δεκεμβρίου, μια Πανσέληνο στους Διδύμους και μάλιστα με σύνοδο ακριβείας με τον Άρη, αυτή η σύνοδος προκαλεί εριστικές συμπεριφορές αλλά και αγώνα δικαίου. Αυτό γιατί γίνεται στον 7ο οίκο και σε τετράγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο (3ο οίκο), όψη που εγείρει την ανάγκη για διαμαρτυρία που αφορά σε κοινωνικά θέματα.

Το είχαμε ήδη γράψει ότι θα πληγεί το περί κοινού δικαίου αίσθημα, η αδικία πνίγει τον κοινωνικό ιστό ο ποίος όμως έχει τα “αστρολογικά εργαλεία” να δράσει αν και εφόσον βρει τα κατάλληλα επιχειρηματολογικά πατήματα. Το γαϊτανάκι των όψεων αγγίζει την οικονομία, τις επαγγελματικές παροχές, την κάλυψη βασικών αναγκών. Ο Άρης (ανάδρομος ασχολείται και με θέματα του παρελθόντος) )όμως ζητάει οπωσδήποτε δικαίωση και θέλει να μας κάνει να υπερασπιστούμε τους αδύναμους. Εν ανάγκη θα προκαλέσει και με απειλές, εννοείται ότι θα διασπείρει τις απόψεις του παντού.

Η Πανσέληνος ενοχλεί πολύ και τις συζυγικές σχέσεις και γενικότερα το διαπροσωπικό τομέα. Θα υπάρξει τάση για λόγια βαριά, λόγια διαμαρτυρίας που κρύβουν πάθος και αλήθεια, τα εσώψυχα. Σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξει και υπεράσπιση μεταξύ φίλων, συνεργατών και συζύγων για υποθέσεις που χρειάζονται βοήθεια ώστε να βρουν το δίκιο τους. Σε άλλες περιπτώσεις θα εκδηλωθούν ανοικτά έχθρες που μέχρι πρότινος κρατούσαν τα προσχήματα.

.Σε μια Πανσέληνο με με όψη Άρης Σελήνη είναι πολύ εύκολο να ύπαρξη εκτόνωση θυμού, έντονης λογομαχίας με ενοχλητικές διατυπώσεις. Αυτό μπορεί να εκθέσει όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν καταστάσεις, γιατί η όψη του Κρόνου λειτουργεί καθοριστικά ως προς την ορθή και ρεαλιστική μας προσέγγισή στα πράγματα και κάνει τα στοιχεία να μιλούν από μόνα τους. Παρ’ όλα αυτά θα υπάρξουν και κάποιοι που θα επιχειρήσουν να αδικήσουν και να περάσουν τη γραμμή τους χρησιμοποιώντας λογικοφανή επιχειρήματα.

Η Αφροδίτη στον Τοξότη είναι σε τετράγωνο αρχικά με τον Ποσειδώνα και εν συνεχεία με τον Δία που διανύει την τελευταία μοίρα των Ιχθείων, όψη που φέρνει δύσκολες απόπειρες σε οικονομικά και συναισθηματικά ζητήματα. Πιθανό να νιώσουν κάποια ανάμεικτα συναισθήματα , θα υπάρξουν όμως και άλλοι που με.πολύ κόπο θα πάρουν αυτό που θέλουν παρά τις αντιστάσεις και τις αντικειμενικές δυσκολίες. Τα οικονομικά δυστυχώς βγάζουν ζημιές με τον Πλούτωνα στο 2ο οίκο.

Με πολύ προσπάθεια μπορεί να βοηθήσει όμως με κάποιες δευτερεύουσας σημασίας θετικές όψεις του. Ενώ και ο Ουρανός στον 6ο οίκο ταράζει τα νερά της καθημερινότητας. Λόγω των όψεων της Πανσελήνου Θα υπάρχουν προβλήματα σε επαφές και συναντήσεις, όμως σε περιπτώσεις που κάποιος κινηθεί οργανωμένα. Ο Δίας με.το Ποσειδώνα στους Ιχθείς συνεχίζουν να κάνουν σχήμα διόγκωσης και υπερβολής, στον 4ο .οίκο έντονο το στοιχείο του νερού, ξεχειλίζει.

Σε μια συνολική αποτίμηση, και αυτή η εβδομάδα έχει ερμητικό και διδυμίσιο χρώμα, όμως είναι περίοδος δράσης και περιπέτειας, τα ένστικτα είναι πολύ ενεργά και τα συναισθήματα δεν μπορούν να καταπιεστούν, βράζουν ξεχειλίζουν και θέλουν να εκφραστούν. Κυρίως όμως χρειάζεται προσοχή στις συμπεριφορικές ακρότητες, ο Ερμής που θα περάσει στον Αιγόκερω δεν είναι και τόσο ήπιος στις εκφράσεις του.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL