Καλάθι

Το επαναστατικό τοπίο που ξεκίνησε ο Φεβρουάριος συνεχίζεται και τον Μάρτιο, έτσι θα πορευθούμε και στο άδειαμα της Σελήνης έως το Σάββατο και με τον ίδιο τρόπο θα πυροδοτήσει το νέο φεγγάρι στους Ιχθείς στις 10 Μαρτίου. Μην ξεχνάμε ότι ο Μάρτιος μας επιφυλάσσει μια Έκλειψη Σελήνης στις 25 Μαρτίου στο ζώδιο του Ζυγού η οποία θα προηγηθεί της Ηλιακής Εκλείψεως της 8ης Απριλίου στον Κριό.

Στα της εβδομάδας η όψη Αφροδίτης-Ουρανού σε τετράγωνο θα κορυφωθεί με το “καλημέρα” ενώ παράλληλα ο Άρης με τη σειρά του αρχίζει να σχηματίζει με τη σειρά του τετράγωνο με τον Ουρανό. Απρόβλεπτες, απροόπτες και τρελές καταστάσεις, αθετήσεις συμφωνιών, αναιρέσεις και αυτοαναιρέσεις. Υδροχοοϊκές καταστάσεις στο φόρτε τους που μπορούν να οδηγήσουν σε εξτρεμιστικές και ανατρεπτικές εξελίξεις.

Αφροδίτη στον Υδροχόο και Ουρανός στον Υδροχόο πάρα το τετράγωνο τους έχουν αμοιβαία υποδοχή, ( ο ένα κυβερνάει το ζώδιο του άλλου) αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αντιδράσεις και αντιρρήσεις σε συνεργασίες, δοσοληψίες, ερωτικά ζητήματα που όμως ξαφνικά οι διαφωνίες θα μετατρέπεται σε συμφωνίες η το αντίθετο. Επειδή της ουσίας πρόκειται βεβαίως για ένα ιδιότυπο καθεστώς συμφωνιών το οποίο ενδέχεται να αλλάξει στη συνέχεια.

Εννοείται ότι η επαναστατική διάθεση χτυπάει κόκκινο και με την όψη Άρη-Ουρανού θα υπάρξουν ακόμα πιο εκρηκτικές καταστάσεις. Μάλιστα στο νέο φεγγάρι φαίνεται να διαμορφώνεται ένα επαναστατικό status ως κοινωνικό ρεύμα με συλλογικές εκδηλώσεις που αποκτούν μαζικό χαρακτήρα που θα εκφραστεί όχι μόνο στο πολιτικό αλλά και με νομικές και δικαστικές κινήσεις. Το ιχθειακό περιβάλλον του 10ου οίκου στη Νέα Σελήνη ότι την κοινωνία την διακατέχει ένα σύμπλεγμα συναισθημάτων που λαμβάνει μαζικές διαστάσεις και αφορά στα κοινά.

Τις τάσεις της Νέας Σελήνης στους Ιχθείς θα τις αναλύσουμε περισσότερο στο επόμενο άρθρο. Ήλιος-Κρόνος σε σύνοδο την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν μια περιοριστική όψη, αρκετά δύσκολη, αγχωτική. Μπήκαν κάποια όρια όμως υπήρξαν και φραγές. Το εξάγωνο του Ήλιου με το Δία εν μέρει μετρίασε την όψη του Κρόνου. Σταδιακά θα φύγει αυτή η αρνητική επιρροή. Μια ακόμα αισθητή όψη του Ήλιου είναι η αντίθεση του με την Λίλιθ, μια αντίθεση στον άξονα της προσφοράς που υπερφορτώνει το εργασιακό πρόγραμμα με αρκετές αγγαρείες και προσφορά έργου που κάποιες φορές είτε μη εκτιμετέο και άλλες πέφτει στο στόχαστρο κριτικής.

Η Λίλιθ βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Ουρανό και φέρνει ερωτικές περιπτύξεις στο χώρο της εργασίας αλλά επίσης εργασιομανία και σχολαστικότητα στη βελτίωση, την καθαριότητα στο εργασιακό περιβάλλον. Αξιοσημείωτη είναι η σύνοδος του Ερμή με τον κυβερνήτη των Ιχθείων, μια σύνοδος που ανεβάζει τη διαίσθηση και τις μαντικές ικανότητες όμως μας κάνει επιρρεπείς και στις ψευδαίσθησεις και την αφηρημάδα.

Προσοχή σε αυτή την όψη γιατί η ονειροπόλα διάθεση δε συνδυάζεται εύκολα με την πρακτικότητα της καθημερινότητας. Είναι μια λήψη περισσότερο καλλιτεχνική και θα ακουστούν όμορφα και ευφάνταστα λόγια που θα συγκινήσουν τον κόσμο για θέματα που αφορούν στα κοινά. Προσοχή όμως στους κόλακες και στις απάτες, Πολιτική πλάνη και απάτες επίσης είναι πιθανές, μαζικές εκδηλώσεις.

Η περίοδος αυτή εξακολουθεί να ενισχύει την κοινωνική δράση και τους κοινωνικούς αγώνες όμως αποτελεί κρίσιμο σημείο το νέο φεγγάρι αφού θα έχει την Έκλειψη Σελήνης στα τέλη του μήνα και μετά τον Απρίλιο να ακολουθεί μια Έκλειψη Ήλιου που θα γίνει αρκετά κοντά στους Δεσμούς της Σελήνης και κοντά στην ημερομηνία ίδρυσης του ΝΑΤΟ. Ορόσημο για τον Απρίλιο είναι η σύνοδος Δία-Ουρανού στον Ταύρο, λίγο πριν ο Ουρανός θα βρεθεί και πάλι στις μοίρες που είχε βρεθεί στην έναρξη του Β’ παγκόσμιου. Όλα αυτά ακουμπάνε σε θέματα πολέμων και παγκόσμιας οικονομίας αλλά και σε νέα συστήματα δοσοληψιών.

G. Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL