Καλάθι

                                              30 Ιαν – 6 Φεβ

Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στην αρχή της εβδομάδας κι η ορθόδρομη πορεία του Ερμή στα τέλη είναι αναμφισβήτητα δύο σημαντικά αστρολογικά γεγονότα των επόμενων ημερών. Όμως η όψη που ήδη δείχνει τα δόντια της είναι το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό η οποία κορυφώνεται σήμερα, όψη που φέρνει μεγάλες αντιδράσεις, ένταση και επαναστατική δράση που  αψηφά τους κινδύνους και τις τιμωρίες. Όμως καθώς θα αποκλίνει η όψη θα πλησιάζει με σύνοδο τον Κρόνο και εκεί θα πρέπει να σταθεί με υπευθυνότητα στις συγκυρίες. Παράλληλα φέρνει απομονωτικές τάσεις κυρίως λόγω κοινωνικών συνθηκών και δυσκολιών ένταξης. Όψη που χρειάζεται προσοχή γιατί μειώνει τις σωματικές αντοχές ειδικά μετά και τις αντιξοότητες που έφερε και φέρνει ακόμα η όψη Ήλιου Ουρανού. Αυτές οι ημέρες βρίσκονται στον αντίποδα του εκρηκτικού πενθήμερου του Αυγούστου με τις πυρκαγιές.

Σημαντική εβδομάδα για τον Αστρολογικό Χάρτη της χώρας και την Ηλιακή επιστροφή του χάρτη στο γενέθλιο Ήλιο  στον οποίο διαφαίνεται ότι θα υπάρχουν οικονομικές εξελίξεις που φαίνεται ότι θα φέρουν βελτίωση, όπως επίσης και καλές εξελίξεις αναμένονται στον εκπαιδευτικό τομέα. Επίφοβο όμως είναι το  θέμα των υδάτων με πιθανές πλημμύρες που ίσως είναι άνευ προηγουμένου. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας περιουσιών λόγω φυσικών καταστροφών και τα υπόγεια ύδατα φαίνεται να επηρεάζουν τις συνθήκες του υπεδάφους. Σε κάθε περίπτωση τα γεγονότα θα φέρουν ομοψυχία και συμπόνια.

 Ενέργεια-Κόστος-Ρευστότητα-Εμπόριο-Μετακινήσεις και μεταφορές θα απασχολήσουν πολύ, καταμερισμός οικονομικών και κοινωνικών πόρων με πιο δίκαιο και άμεσο τρόπο επίσης.

Απαγκίστρωση από τα συνηθισμένα και τις δεσμεύσεις λόγω συνθηκών. Επιβάρυνση των πολιτικών ευθυνών, υποχρεωτική κρίση προσώπων και θέσεων. Δημιουργείται έντονα η ανάγκη εύρεσης λύσεων που αφορούν την πραγματική οικονομία και το εμπόριο και στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και των μεταφορών. Θα δοθούν γενναιόδωρες λύσεις, επιδόματα, αποζημιώσεις, θέματα που αφορούν στην αφθονία και στην αυτάρκεια θα είναι στο κόκκινο. Θα κριθεί αναγκαία η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η βελτίωση των συνθηκών που ενισχύουν τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, μέσα σε αυτό θα τεθεί και το θέμα βελτίωσης  της πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης. Γενικότερα κάποια πράγματα δείχνουν ότι θα κριθεί αναγκαία η ανασύσταση των θεμελιωδών βάσεων.

Η Νέα Σελήνη την 1η του μήνα σηματοδοτεί μια δυναμική εκκίνηση, συνταρακτική, αναιρέσεις και αυτό αναιρέσεις. Έντονα γεγονότα με αφυπνιστική επίδραση όμως στα κοινωνικά δρώμενα, μας ανοίγουν μια διαφορετική οπτική, μας βγάζουν από την αδιαφορία και μας φορτίζουν με ευθύνες που ουσιαστικά μας προσφέρουν το πρώτο στάδιο της ελευθερίας του Υδροχόου που συνοδεύεται από τη διαχειριστική ιδιότητα του Αιγόκερου, η παρουσία του Άρη και της Αφροδίτης, του Ερμή  εκεί ωθούν σε πρακτικές λύσεις. Οι καταστάσεις θα μας ωθήσουν να νιώσουμε το αίσθημα της ευθύνης και της ανάγκης να λειτουργήσουμε για το κοινό καλό. Τα στραβά και ανάποδα μας δείχνουν την αλλαγή πορείας, μιας νέας πορείας, αναπόφευκτης.

 Ο αέρας όμως του Υδροχόου δίνει αέρα ελευθερίας έστω μέσα από ανατρεπτικές συνθήκες θα φέρει στην επιφάνεια ατοπήματα και ατασθαλίες, η σύνοδος Ερμή-Πλούτωνα θα αναδείξει από τα τρίσβαθα αθέατες πλευρές της αλήθειας. Εκκαθαρίσεις στο περιβάλλον του υποκόσμου και σε άτομα που υπονομεύουν καταστάσεις. Θα δούμε τη βαθύτερη σημασία του νοήματος, θα αποκατασταθούν οι έννοιες και η σημασία τους. Επίσης οι βλάβες, οι οποίες όμως θα είναι πολλές και σίγουρα η εβδομάδα αυτή θα ταλαιπωρήσει μέχρι να μπει ο Ερμής σε ορθόδρομη πορεία και να περάσει ο Ήλιος μπροστά από τις μοίρες του Κρόνου. Εμπόδια, δυσκολίες, καθυστερήσεις, νευρικότητα στην κίνηση, κτλ.

Σε γενικές γραμμές εστιάζοντας κυρίως στα θετικά αυτής της εβδομάδας θα δούμε ότι η ορθόδρομη πορεία της Αφροδίτης πραγματοποιείται σε καλή συγκυρία που βοηθά τις καλές συνεργασίες και την αλληλοστήριξη και συμπαράσταση. Εξακολουθεί να βρίσκεται σε  τρίγωνο παρατεταμένης διάρκειας – όψη που ενισχύει και τις νέες συναναστροφές και γνωριμίες – ενώ παράλληλα δημιουργείται ένα πολύ ωραίο διπλό εξάγωνο που κάνει ο Δίας με τόσο με τον Ουρανό όσο και με την Αφροδίτη. Την όψη έρχεται να πυροδοτήσει με ακόμα πιο θετικό τρόπο και ο Άρης. Όλη αυτή η συνθήκη βοηθάει να ξεπεραστούν προβλήματα, να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση θεμάτων. Ενέργειες που θα επιχειρηθούν αυτό το διάστημα θα ευοδώσουν και θα έχουν συνέχεια.

Δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι για τη συνέχεια, οι ανατροπές – όταν πράγματα δεν πάνε σωστά- μπορούν να έχουν θετική επίδραση στη ροή των εξελίξεων. Η συμμετοχή μας στα κοινά ενδείκνυται αυτήν την περίοδο και θα προσθέσει θετικό πρόσημο στις συνθήκες κοινωνικής διαβίωσης. Η συναισθηματική απαγκίστρωση επιβάλλεται για να βγούμε από το γύψο και την αρτηριοσκλήρωση των περιοριστικών συνθηκών που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη. Η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου είναι πρόσκαιρη, θέλει να μας κάνει να εμπεδώσουμε το μάθημά μας και σύντομα θα μας αφήσει να ρολάρουμε και να βαδίσουμε με ταχύτητα σε νέες ατραπούς με περισσότερη τόλμη και γενναιότητα.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *