Καλάθι

                                               Οι Όψεις της Εβδομάδας

Η εβδομάδα αυτή ξεκινάει με Νέα Σελήνη στους Ιχθείς, ελπίδα για ένα νέο και αισιόδοξο ξεκίνημα. Αφού Ήλιος-Σελήνη και Δίας συναντιόνται σε αυτή τη Νέα Σελήνη δημιουργούνται συνθήκες που μας βοηθούν να επεκταθούμε και να αναπτυχθούμε αναλόγως, όλη η σύνοδος βρίσκεται σε εξάγωνο με τον Ουρανό-όψη που επιδοτεί την τύχη, τη ραγδαία ανάπτυξη συμφωνιών και εργασιών με πρόοδο έργου με βλέψεις για τεράστιο πλούτο. Η συμμετοχή του Ουρανού ευνοεί τις νέες πρωτοποριακές προοπτικές. Οι απάτες όμως είναι ενεργές, για αυτό ας έχουμε ανοικτά τα μάτια μας. Μια Νέα Σλήνη που έχει το στοιχείο της υπερβολής και ότι καταπιαστούμε μπορεί να πάρει έκταση, ας ελπίσουμε να μην πάρουν και μεγάλη έκταση όσα συμβαίνουν στον πλανήτη.

Επίσης μπορούν να φωτιστούν πολλές αθέατες πλευρές και να αναδειχτούν τα μυστικά που υποθάλπτουν τις εξελίξεις. Το έντονα ιχθειακό σκηνικό δημιουργεί πολλές παραμορφώσεις και συναισθηματικές συγχύσεις με αποτέλεσμα πολύ συχνά να γινόμαστε ακόμα και αρνητικοί αρωγοί δυσάρεστων καταστάσεων λόγω έλλειψης σωστής συναισθηματικής προσέγγισης.  Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν πολλοί υδάτινοι πλανήτες και στην παρούσα φάση το ιχθειακό περιβάλλον μπορεί εύκολα να μας ξεγελάσει και να μας κάνει αμφίθυμους με αποτέλεσμα να γειώνουμε εμείς οι ίδιοι πράγματα άθελά μας. Η εκπομπή θετικών συναισθημάτων σε αυτήν την περίοδο είναι ο καλύτερος σύμβουλος.

Η Νέα Σελήνη έχει δύο πρόσωπα, το θετικό που προαναφέραμε, το οποίο όντως φέρνει ανάπτυξη, η όψη αυτή είναι όψη πλούτου και επέκτασης και αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει ένταση στον πλανήτη. Τέτοιες όψεις ανοίγουν την όρεξη και των πλουσίων για μεγαλύτερη ακόμα επίτευξη πλούτου και εκμετάλλευσης πόρων.Όψεις που δείχνουν και αλλαγή συμμαχιών αφού συμμετέχει ο Ουρανός στον Ταύρο.

   Το δεύτερο πρόσωπο της Νέα Σελήνης είναι η σύνοδος του Άρη-Πλούτωνα, όψη που μπορεί να φέρει ραγδαίες εξελίξεις σε πολλούς τομείς, ένας εξ΄αυτών τα ορυκτά κοιτάσματα, οι βαθιές πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Η Άρης όμως κάνει και υπόγειες επεμβάσεις στα έγκατα, αυτό μπορεί να σημαίνει και μυστικές βάσεις, ή σκοτεινούς κύκλους εξουσιαστικών συστημάτων. όψη που μπορεί να ταρακουνήσει συθέμελα τον κόσμο.

                                  Όψεις του παρελθόντος επανενεργοποιούνται

Έχουν ενεργοποιηθεί και στο παρελθόν και διεγείρονται ανάλογα τις τωρινές όψεις. Οι αλλαγές συμμαχιών πάντα έχουν αντίποινα. Αν ανατρέξουμε στην προ διετίας μεγάλη σύνοδο Δια-Κρόνου –Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα καταλάβουμε ότι εκείνη την κρίσιμη στιγμή φτάσαμε σε μια κόκκινη γραμμή εδραίωσης ολοκληρωτικού καθεστώτος στον πλανήτη όψη αναμενόμενη και κατά τα προβλεπόμενα, την ίδια ώρα όμως υπήρχε και σκοτεινή αναμέτρηση εξουσιών για το ποιος θα είναι το αφεντικό του πλανήτη. Οι παλιές τάξεις εκτρέπονται και δεν μπορούν να το δεχτούν, η αντίδρασή τους μπορεί να προκαλέσει καταστροφές. Η σύνοδος Άρη- Αφροδίτης-Πλούτωνα αυτές τις ημέρες έχουν ενεργοποιήσει εκείνη τη μεγάλη και καθοριστική σύνοδο, όλα τα πεπραγμένα θα ξετυλιχθούν μέσα από το πέπλο της νύχτας με τη Δικαιοσύνη να έχει ανά χείρας το ξίφος της και το φως με το σκοτάδι να αναμετρώνται κατά μέτωπο. Δεν αποκλείουμε να δεχτούμε κάποιο οικονομικό σοκ από αυτή τη σύνοδο.

Μια σύντομη αναφορά στις εξελίξεις, ανα αυτό που βιώνει τώρα ο πλανήτης λέγεται πόλεμος τότε αυτό που θα βιωθεί αργότερα θα λέγεται όλεθρος. Οι όψεις του Δία στους Ιχθείς με Ήλιο και Ουρανό σίγουρα ανοίγουν την όρεξη για επέκταση και απόκτηση, όμως για τους παρατηρητές το ιχθειακό στοιχείο μπορεί να έχει πολλές παραπλανήσεις και εικονικές διαστάσεις ενός θέματος. Οι γαιοπολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές ίσως γνωρίζουν περισσότερα, αλλά βλέποντας τους αστρολογικούς χάρτες των δύο χωρών παρατηρούμε ότι η συναστρία τους δεν είναι και τόσο μα τόσο κακιά, το αντίθετο θα έλεγε κανείς και αστρολογικά θα μπορούσε να γίνει συνεργασία των δύο χωρών με όφελος. Ο προοδευτικός Ήλιος της Ουκρανίας έχει μπει στο ζυγό και αναζητά σίγουρα συμπαραστάτες και στήριξη. Το ΝΑΤΟ όμως είναι διαμετρικά αντίθετο-αστρολογικά- προς τα δική της πορεία και είναι δύσκολο να την ωφελήσει ουσιαστικά.

Θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε ότι σε κάποιο επίπεδο ότι βλέπουμε αυτόν το καιρό ακουμπάει επάνω σε συμφωνίες  που αλλάζουν τις ισορροπίες και επαναπροσδιορίζουν τα κέρδη. Τα γεγονότα έχουν κάποιο απόηχο και συνέχεια από τα έτη 2013-2014 όπου οι δεσμοί της Σελήνης ήταν αντίθετοι, δηλ ο Ν.Δεσμός στον Ταύρο και ο Β. Δεσμός στο Σκορπιό. Και τώρα που είναι αντεστραμμένοι ο Ταύρος θέλει να αποδώσεις καρπούς και υψηλή αξία σε όσους κατέχουν την ενέργεια. Η Ρωσία με το νέος της Ωροσκόπιο 25 Δεκ 1991 θέλει να έχει ηγεσία και να βρίσκεται στην καρδιά των ενεργειακών πόρων, την ενδιαφέρει πλέον να έχει την κινητήρια δύναμη και να είναι δεσποτική και αρχηγική χωρίς να ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τους άλλους. Αυτή τη στιγμή όμως ο προοδευτικός της Ήλιος θα συναντήσει το γενέθλιο Κρόνο της και αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να εδραιώσει και να κατοχυρώσει τα δακαιώματά της αλλά θα συναντήσει σίγουρα και κάποια εμπόδια και  σε επίπεδο συνεργασιών. Επίσης θα επιβάλλει και εκείνη με τη σειρά της κάποιους όρους και είναι πολύ πιθανό να αλλάξει και τα σύνορά της.

Όμως…Η όψη Δία Ουρανού που έχει στο χάρτη της βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξάγωνο στις τρέχουσες διελεύσεις, γεγονός που μπορούσε να ενεργοποιήσει θετικά κάποια σχέδιά της και αυτά να αποδώσουν καρπούς και να της δώσουν τη δυνατότητα να επεκταθούν και να ανεβάσουν τις τιμές των πόρων που κατέχουν. Πάντως ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς σίγουρα τους δημιουργεί κάποια προβλήματα στη δράση, ενώ με τον Άρη και Ερμή στον Τοξότη υπάρχει σαφέστατο ενδιαφέρον και  δραστηριοποίηση στη διαστημική τεχνολογία. Επίσης δείχνει ότι δεν αρέσκεται σε πολλές [περιστροφές επικοινωνιακά.

Για αυτό μην απορρήσουε αν δούμε κάποιον ηλεκτρονικό πόλεμο. Μη ξεχνάμε ότι από το Μάϊο θα δούμε το Δία και τον Άρη να εισέρχονται στον Κριό και εκεί καλό είναι να έχει έλθει κάποια ηρεμία ώστε να μην δούμε πιο εκτεταμένες πολεμικές αναμετρήσεις. Το δεύτερο μισό πάντως του έτους θα είναι αρκετα περιοριστικό για τον κόσμο, ασφυκτικό και θα έχει αρκετές επικοινωνιακές και εμπορικές μάχες που θα μας φτάσουν σε οριακό επίπεδο. Για αρχή πάντως διακρίνουμε ότι θα έχουμε ένα χρηματιστήριο τιμών και ότι θα βγουν στο τραπέζι της προσφοράς ενέργειας και άλλα υγρά καύσιμα σε μια συνεχή μάχη για το κέρδος και την επικράτηση στην αγορά. Αυτό αρχικά θα επηρεάσει την οικονομία και αν δε μοιραστούν αναλογικά τα συμφέροντα τότε στο μέλλον δούμε πολεμικές επιχειρήσεις. Αρχικά θα μας δείξει ο Άρης στον Υδροχόο σε λίγες ημέρες τις αντιδράσεις θα υπάρξουν και βέβαια σημαντική θα είναι η περίοδος Μαϊου και Ιουνίου που Άρης και Δίας θα βρεθούν στον Κριό ή σε δύο χρόνια που θα περάσει ο Β. Δεσμός στον Κριό.

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς, ο Ερμής και ο Ουρανός με κορυφωμένο τρίγωνο είναι κινείται με δυσκολία ψυχραιμίας και βγάζει αρκετή ένταση και θυμό. Η όψη θα χαλαρώσει τις επόμενες ημέρες όμως οι τσακωμοί και οι εντάσεις δύσκολα θα λείψουν. Ο Ερμής με τον Κρόνο όμως σε σύνοδο, η λογική θα πρυτανεύσει. Πιθανά προβλήματα συγκοινωνίες.Η Νέα Σελήνη όπως προαναφέραμε θέλει να μας κάνει να λειτουργήσουμε με αίσθημα προσφοράς και να δούμε την αισιόδοξη και ελπιδοφόρα οπτική της καθημερινότητας και να μην αφήσουμε τη θλίψη να μας υποβάλλει. Θα υπάρξει μαζική συναισθηματική στάση κι κοινό αίσθημα. Η σύνοδος Άρη-Αφροδίτης-Πλούτωνα θα φέρει παρεμβάσες και εξελίξεις σε θέματα Δικαιοσύνης, υποκόσμου, βίας κατά των γυναικών. Η Πανσέληνο στις 18 Μαρτίου θα φέρει πολιτικές εξελίξεις, κοινωνική εξέγερση και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Εκείνο το σημείο θα έχουμε εκρηκτική ατμόσφαιρα. Το πέρασμα του Άρη στον Υδροχόο μεσοβδόμαδα θα μας ωθήσει να απελευθερώσουμε τη δράση μας και να ελευθερωθούμε αρχικά…

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *