Καλάθι

Η Νέα Σελήνη μετά το θερινό Ηλιοστάσιο είναι σημαντική Αστρολογική ημερομηνία, στην αρχαιότητα ήτα κάτι σαν πρωτοχρονιά. Φέτος βρίσκεται σχετικά κοντά ημερομηνιακά και αυτό δίνει περισσότερη ένταση στο νέο φεγγάρι. Η Νέα Σελήνη γίνεται στον Καρκίνο με τη Λίλιθ να βρίσκεται επάνω της. Μας δημιουργεί έντονη το αίσθημα και την ανάγκη να λυτρωθούμε, να κάνουμε κάτι για την αυτοπροστασία μας, δίνει αρκετά ασυγκράτητη παρόρμηση και η Λίλιθ υπερμεγενθύνει αυτή την ανάγκη ανοίγοντας ένα είδος συναισθηματικής τρύπας που ρίχνει ένα σκοτεινό πέπλο στη διαίσθησή μας.

Όλη αυτή η όψη μας φέρνει σε επαφή με τα πρωτόγονα ένστικτα και έναν αγώνα επιβίωσης που συνοδεύεται ισχυρή θέληση και παρόρμηση. Όλα αυτά είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί αφενός δείχνουν σημάδια έντονης ζωτικότητας και διάθεση να βγούμε από καταστάσεις που απειλούν τη φυσική μας ακεραιότητα, όμως συνοδεύεται από τον κίνδυνο να βγάλουμε άγριες πλευρές του εαυτού μας χωρίς να το καταλάβουμε. Αυτό κυρίως στην προσπάθειά μας να υπεραμυνθούμε των κεκτημένων μας και ενώ πάμε για μαλλί να βγούμε κουρεμένοι. Ο Δίας σε τετράγωνο στον Κριό αυξάνει με λανθασμένο τρόπο την επεκτατική μας διάθεση, την παρόρμηση και τη βιασύνη.Καλό είναι να μη λειτουργήσουμε ανεύθυνα.

Οι συναισθηματικές εκδηλώσεις μας ίσως να είναι πολύ έντονες καΙ ασυγκράτητες, θα διεκδικήσουμε σε έκταση το συμφέρον μας λέγοντας..”ως εδώ, δεν πάρει άλλο”. Αυτό μπορεί να επιδράσει και στις σεξουαλικές και ερωτικές παρορμήσεις και όλα αυτά μάλιστα την ώρα που Ερμής και Αφροδίτη στους Διδύμους αυξάνουν τη διάθεση για φλερτ και παράλληλες ιστορίες. Ο Άρης-Πλούτωνας σε τετράγωνο δεν κάνει κάποια όψη με Ήλιο και Σελήνη όμως μπορεί να δώσει έκτακτο γεγονός το οποίο θα επηρεάσει τη Νέα Σελήνη άλλωστε αυτή θα δώσει καρκινίσιο τόνο σε ότι συμβεί και την ανάγκη να διασωθούμε από ότι μας απειλεί.

Πλούτωνας– Η ανοικοδόμηση των πολιτικού και του κοινωνικού στερεώματος

Ο Πλούτωνας βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω από το 2008 και ήρθε για να θίξει σε βάθος την πολιτική διαχείριση, τα ήθη, τη σχέση πολίτη-εξουσίας αλλά και την καριέρα μας. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι δημιούργησε μια κρίση στην επαγγελματική σταδιοδρομία των ανθρώπων ανεβάζοντας συνεχώς τις απαιτήσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Ο Πλούτωνας θέτει υπό αμφισβήτηση όλες τις αξίες, τους νόμους, το κοινωνικό στερέωμα και τις κοινωνικές διαστρωματώσεις.

Τώρα λοιπόν μετά από 14 χρόνια διανύουμε τις τελευταίες μοίρες του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, έχοντας επηρεάσει όλους τους προαναφερόμενους τομείς και κυρίως τους θεσμούς και τα ανθρώπινα διακαιώματα ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις που αφορούν στο τι θα κρατήσουμε και τι όχι, σε ποια γραμμή θα κινηθούμε, ποια ταυτότητα θέλουμε να κρατήσουμε σαν ανθρώπινο είδος, ποια ήθη αισθανόμαστε ότι πρέπει να διατηρήσουμε και ποια όχι. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει εώς το 2024. Τα 2 αυτά έτη μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε εώς επιδιορθωτικά όλης αυτής της 15ετίας που όμως δεν αποκλείεται να βιώσουμε και μια τελική ισοπέδωση του παλιού συστήματος, η αλλαγή αυτής της περιόδου θα είναι θορυβώδης.

Κάθε φορά που διεγείρεται αστρολογικά από τον Άρη, το Δία ή τα φώτα, εκλείψεις, πανσελήνους κτλ. συμβαίνουν ραγδαίες εξελίξεις μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα. Μια τέτοια λοιπόν διέγερση έχουμε και τώρα, μια όψη που διεγείρεται από τον Άρη αρχικά σε ένα μανιασμένο τετράγωνο που φέρνει βίαιες αλλαγές και με βίαιο τρόπο τις παραπάνω μεταρρυθμίσεις. Σεισμικές διεγέρσεις, χρήση όπλων, μάχες, πολεμικές συγκρούσεις ακόμα και εξελίξεις γύρω από οικονομικά θέματα της εποχής. Ενημερωθείτε για τις τρέχουσες όψεις στα εβδομαδιαία άρθρα της ιστοσελίδας μας όπου υπάρχουν αναφορές σε μελλοντικές όψεις πέραν της μιας εβδομάδας. Ερμής και Αφροδίτη στον 12ο οίκο.

Εντύπωση προκαλεί πως οι δυο αυτοί εξωστρεφείς πλανήτες στο ζώδιο των Διδύμων βρίσκεται μέσα στο 12ο, μας δείχνει ειδησιογραφία από το παγκόσμιο σκηνικό, ειδήσεις στα θέματα υγείας, θέματα που αφορούν σε δημοσιογραφικά πρόσωπα. Στην 13 Ιουλίου θα έχουμε Πανσέληνο με τη συμμετοχή του Πλούτωνα, αναμένεται και αυτή κάπως δύσκολη. Ευτυχώς δε θα διεγείρεται πλέον από τον Άρη, ο οποίος θα περάσει στον Ταύρο -τυραννική θέση- εκεί θα διεγείρει θέματα διατροφής, οικονομίας και του πρωτογενούς τομέα. Θα επηρεάσει σημαντικά τις χρηματικές συναλλαγές.

Ο Ουρανός όπως έχουμε ξαναπεί πλησιάζει όλο και περισσότερο το Β.Δεσμό του Ταύρου ωθώντας σε μια ραγδαία χρηματοπιστωτική μετάβαση και σε μια νέα ηλεκτρονική εποχή. Δίας στον Κριό, τόσο στον Κριό όσο και στον Ταύρο υπάρχει μια τάση για μοναρχικά καθεστώτα ή καθεστώτα που μοιάζουν πιο ατομικιστικά δηλ απολυταρχικά μέσα. Η παγκοσμιοποιήση περνάει από διάφορα στάδια εκ των οποίων για κάποιες χώρες με πιο ακροδεξιά χαρακτηριστικά δηλ όχι τόσο ανοικτά και ανεκτά προς τους ξένους.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL