Καλάθι

Τελευταία εβδομάδα για το 2022 μια χρονιά που από αστρολογικής απόψεως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακή, οι αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα δεν πρέπει κανονικά να συμπεριληφθούν στα αρνητικά της χρονιάς γιατί οι αποκαλύψεις βοηθούν στην αποκατάσταση. Ο Ν.Δεσμός στο Σκορπιό δε ξεχνάει ποτέ τα θαμμένα μυστικά. Ο Πλούτωνας στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω ταρακουνάει τις τεκτονικές πλάκες του πολιτισμού μας, η ανθρωπιστική κρίση συνεχίζει να μας περνάει από κόσκινο ώστε να επιλέξουμε διαφορετικούς ηθικούς άξονες και κοινωνικοπολιτική στάση. Η αλλαγή του κώδικα αξιών θεωρείται ήδη δεδομένη και πράγματα που φαίνονται ακλόνητα θα κατακρημνιστούν προς χάριν του νέου τώρα που πλησιάζει η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο.

Η Αφροδίτη και πάλι πρωταγωνίστρια αυτή την εβδομάδα, ρυθμιστής των όψεων, τόσο λόγω της κυκλικής μετάθεση με Κρόνο και Ουρανό όσο και της συνόδου της με Ερμή και Πλούτωνα. Ο Ερμής σηκώνει χειρόφρενο και περνάει ανάδρομος ενώ εκείνη θα συνεχίσει για να συναντήσει τον Πλούτωνα την πρωτοχρονιά. Σε ανάλυση όπως είχαμε αναφέρει αυτή είναι όψη αμείλικτης δικαιοσύνης αλλά και βιασμών. Ήδη υπάρχουν περιστατικά που εμπλέκουν και πρόσωπα εξουσίας στο δικαστικό ρεπορτάζ.

Η όψη όμως αυτή επηρεάζει πολύ και τα συναισθηματικά ζητήματα, όψη που βοηθά στον προσδιορισμό και τον ορισμό των ερωτικών θεμάτων. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω θέλει αποκατάσταση, επισημοποίηση, να ξέρει που πατάει και που βρίσκεται και κυρίως να ορίζεται αυτό και σε κοινωνική βάση, το κύρος. Δεν αρέσκεται σε σχέσεις αμφίβολες και αβέβαιες. Σε αυτή τη φάση όμως βοηθάει στη γ γεφύρωση λογικής και συναισθήματος σε βάθος και σε ύψος. Η διαχείριση δύσκολων κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων δημιουργεί άγχος και πίεση, η αυξημένη παρουσία πλανητών στον Αιγόκερω οξύνει το ψυχαναγκασμό για να γίνουν όλα σε σωστό χρόνο και με το σωστό τρόπο. Ο Ερμής όμως τώρα που αναδρομεί κολλάει τις υποθέσεις και τα γρανάζια του χρόνου. Ο Δίας στον Κριό στη 0° θέλει κι αυτός να επιταχύνει αλλά η εκκίνησή του κάνει σπινιαρίσματα, με αποτέλεσμα η διάθεση για δράση να μη δίνει αρχικά σωστή ένταση προδίδοντας την επιθυμία για γρήγορες κινήσεις. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η δύσκολη γωνία της νέας Σελήνης και βέβαια η ανάδρομη πορεία του Άρη. Αυτή την εβδομάδα όμως η όψη Ήλιου Δία θα διαλυθεί.

Η μοίρα που βρίσκεται ο Πλούτωνας (κλείδα Άρη), οι πρώτες μοίρες του Δία στον Κριό καθώς και οι μοίρες που βρίσκεται ο Ν.Δεσμός στο Σκορπιό είναι μιλιταριστικές και μπορούν να φέρουν βία και πολεμικά επεισόδια. Όμως και σε ατομικό επίπεδο η συνεχής προσπάθεια για άμεση δράση και τακτοποίησης θεμάτων οδηγεί σε νευρικές αντιδράσεις που αναστέλλουν την ορθή δράση. Ο ανάδρομος Ερμής δεν θα είναι τόσο “ανάδρομος” αυτή τη φορά γιατί θα βρεθεί σε συνεχή όψη με το Ουρανό (σε ανάδρομη φορά και αυτός) και αυτός θα τον έχει επάγρυπνο.

Είναι.μια καλή ευκαιρία για να εστιάσουμε πιο μεθοδικά και πιο έξυπνα σε αποδοτικές στρατηγικές που αφορούν στην καριέρα ή άλλες σημαντικές υποθέσεις.Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επανεξετάσουμε στρατηγικές που ΔΕΝ απέδωσαν τα δέοντα ή κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διαφοροποιηθούν ώστε να αποδώσουν στο μέλλον. Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε μια προπαρασκευαστική περίοδο όπου αναμένουμε να είμαστε έτοιμοι για έγκυρη δράση από τις 12 περίπου Ιανουαρίου που θα ορθοδρομήσει ο Άρης.

Ευχόμαστε από καρδιάς,

Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους!

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *