Καλάθι

Νέες ιδέες, ανανέωση και αδελφοσύνη

Βαδίζουμε ολοταχώς σε μια εβδομάδα που το μεγαλύτερο highlight είναι η Ηλιακή Έκλειψη στις 30 Απριλίου τη νύχτα. Πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα δούμε στις πρώτες ημέρες της εβδομάδας και τη Σελήνη στους Ιχθείς να προστίθεται σαν πέμπτος πλανήτης στην πολυαστρία των Ιχθείων, με το ρομαντισμό να χτυπάει κόκκινο, τα συναισθήματα να γίνονται πλούσια με πλουραλιστική έκφραση και καλλιτεχνική διάθεση. Το έντονο ιχθειακό στοιχείο έχει τονώσει με μια όμορφη υπερβολή την άνθιση της Άνοιξης.

Αυτή όψη δυναμώνει την προετοιμασία για την Ηλιακή Έκλειψη η οποία σε ένα μεγάλο μέρος της αφορά στη διάθεσή μας να αισθανθούμε και να βιώσουμε ένα μεγαλείο αφθονίας  πνευματική-υλικής και έμψυχης, μια Έκλειψη που μας ζητάει να αδελφοποιηθούμε, να ενωθούμε, να μοιραστούμε πράγματα με ανθρώπους που ασπάζονται τις αξίες μας . Η έντονη παρουσία Ιχθείων και Ταύρου τονίζουν τις έννοιες της καλλιτεχνικής και ποιητικής θέασης των πραγμάτων, θέλουν να μας επανενώσουν μετά από καιρό και να ξαναδούμε αυτήν την ένωση με άλλο μάτι.

Τα παραπάνω ισχύουν ως ένα επίπεδο, ας δούμε όμως και κάποιες άλλες διαστάσεις του θέματος που είναι εξίσου σημαντικές. Στις όψεις της Έκλειψη λοιπόν υπάρχουν κάποια έντονα χαρακτηριστικά που πρέπει να εστιάσουμε. Ένα από αυτά είναι η συμμετοχή του Ουρανού σε σύνοδο με του Ήλιο-Σελήνη, αυτή η όψη δείχνει μια νέα αρχή και ένα νέο ξεκίνημα στις οικονομικές συνθήκες και συναλλαγές, φαίνεται να έχει τη διάθεση να ανοίξει ένα νέο οικονομικό  κύκλο, πιο σύγχρονο και πιο ομαδοποιημένο. Αυτό το γεγονός έρχεται σε συνάρτηση με την πολύ καλή σύνοδο Αφροδίτη-Δία η οποία θεωρείται θαυματουργή στις τελευταίες μοίρες των Ιχθείων, μια δυνατή σύνοδο αφθονίας και θαυμάτων και αυτό είναι σημαντικό να το θυμόμαστε διότι λίγες μοίρες πρίν βρίσκεται ο Ποσειδώνας ο οποίος ίσως ανακάτεψε λίγο το συναισθηματικό κόσμο και τη διάθεση ευφορίας αφού Αφροδίτη και Δίας έκαναν και κάνουν πέρασμα από τις 24ο που βρίσκεται. Στη διάρκεια της Έκλειψης όμως θα έχουν περάσει και οι δύο αυτές τις μοίρες και τα θαύματα θα είναι πιο πιθανά, η αισιοδοξία περισσότερο ορατή για όσους έχουν κάνει καλή ψυχολογική προετοιμασία και κάθαρση, ώστε να τη δεχτούν με ανοικτές αγκάλες.

Όπως έχουμε πει και στις περασμένες αναφορές για την παρουσία των πλανητών στου Ιχθείς που κάνουν τρίγωνο με το Β.Δεσμό της Σελήνης στον Ταύρο δείχνει ότι ευνοούνται οι ομαδικές και ιδεολογικές κινήσεις για όφελος των πολλών. Εδώ όμως πρέπει να αναφέρουμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο θα επιχειρηθούν τέτοιου τύπου ενώσεις οι οποίες εμπεριέχουν τη διάθεση κέρδους. Γι αυτό λοιπόν είναι σημαντικό τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα να δουν πως θα συντονίσουν την ενέργειά τους και τις ανάγκες τους σε μια συλλογική κάλυψη. Οι όψεις περνούν και να δεν τις εκμεταλλευτούμε…δεν ξανάρχονται, καλό είναι να τις αξιοποιούμε σωστά και στο σωστό χρόνο.

Στην παρούσα φάση είναι σημαντικό και κρίσιμο να βρει ο κόσμος ένα σωστό σημείο ταύτισης μέσα από το οποίο θα εισπράξει κάποια οφέλη, αν οι προθέσεις δεν είναι οι κατάλληλες ο Ουρανός στον Ταύρο θα τις διαταράξει και αντί να δούμε αδελφοποίηση, θα δούμε ακριβώς το αντίθετο. Η εκτίμησή μας όμως για τα πράγματα έχει αρκετά θετικό πρόσημο για την ώρα και σίγουρα ανοίγει την όρεξη για συμμετοχή στον πλούτο. Αυτή η διάθεση όμως και το άνοιγμα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν κάποιον εγκλωβισμό και ένα σφήνωμα μέσα στο δεύτερο οίκο, μια φραγή που προκύπτει από διαχειριστικούς μηχανισμούς και εξουσίες και την παρακράτηση. Ο Κρόνος σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης μας ζητάει να κατανοήσουμε με σκληρό τρόπο  μαθήματα που σχετίζονται με το παρελθόν και να μυηθούμε στη γνώση ώστε να μην πέφτουμε από τα σύννεφα χάνοντας τη ψυχραιμία μας.

Η Έκλειψη Ηλίου λοιπόν σε βραδινή ώρα και με τη συμμετοχή του Ουρανού δημιουργεί συναισθηματικές εντάσεις, εντάσεις που αφορούν σίγουρα και σε οικονομικές συναλλαγές και συνθήκες, ακόμα και κοντινές αδελφικές ή φιλικές σχέσεις. Σε πιο κοσμικό επίπεδο δημιουργείται η ανάγκη να αναπτυχθεί μια αλυσίδα παραγωγής η οποία όμως λόγω του Ουρανού-αν και δίνει μια ενέργεια δυναμικής εκκίνησης- αυτή μπορεί να παρουσιάσει ανωμαλίες και εκτροχιασμούς.

 Η βραδινή ώρα της Έκλειψης δυναμώνει τη σεληνιακή επιρροή δημιουργώντας κάποια συναισθηματική-υλική ανασφάλεια και άγχος εξαπάτησης. Επίσης μπορεί να δημιουργήσει κρυφές ανάγκες συνοδευόμενες από κάποιο δημιουργικό άγχος ή νευρικότητα, νευρικότητα που μπορεί να επηρεάσει και το χρηματιστήριο αξιών με διακυμάνσεις και το στήσιμο μια νέας απάτης βασισμένη είτε σε τιμές, είτε σε κάποια έλλειψη πρώτων υλών. Σε παγκόσμιο επίπεδο μας δείχνει την έναρξη εργασιών, εγκαινιάζονται νέα εμπορικά μονοπάτια.

Σε εθνικό επίπεδο θα έχουμε έντονη την παρουσία της αντιπολίτευσης η οποία θα προσπαθήσει να βγει στο προσκήνιο και να δείξει το νέο της προφίλ και το ζήτημα ενέργειας θα είνια στο επίκεντρο.

Ο Ερμής θα εισέλθει στου Διδύμους στο Ζώδιο που κυβερνάει, ισχυρός έρχεται να μας δώσει έξυπνες λύσεις και εμπορική εύνοια, καλό είναι να τον αξιοποιήσουμε κατάλληλα για΄στις 10 Μαϊου θα γίνει ανάδρομος. Σε εκείνο το σημείο θα δούμε άλλα πράγματα γιατί την ίδια ώρα θα περάσει ο Δίας στον Κριό και πλέον θα έρθουμε αντιμέτωποι και με την Σεληνιακή Έκλειψη που θα χρειαστεί κάποια προσοχή. Σε περιόδους Εκλείψεων η αναστάτωση θεωρείται δεδομένη. Η πρώτη είσοδος του Δία στον Κριό είναι ένα πρώτο crash test πριν την οριστική είσοδο του το Δεκέμβριο. Θα παραμείνει όμως για μεγάλο διάστημα στον Κριό και εκεί είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε πιέσεις και βία εκ νέου.

Για την ώρα δε χρειάζεται να εστιάσουμε σε αυτήν την όψη, οι δημιουργικές όψεις είναι ενεργές αυτόν τον καιρό, μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε και να κινηθούμε αναπτυξιακά βάζοντας αγάπη και συναίσθημα σε ότι κάνουμε.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *