Καλάθι

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες μετά την Έκλειψη Ηλίου και ταυτόχρονα στο διάστημα μεταξύ δύο Εκλείψεων για την ακρίβεια το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δύο Εκλείψεις βρίσκεται περίπου στις 7° του Ταύρου στις 28 Απριλίου. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν οι Εκλείψεις επανεργοποιούνται όταν διεγείρονται από όψεις πριν και μετά το φαινόμενο. Ειδικά οι Ηλιακές είναι σημαντικές γιατί υποδηλώνουν μια κατευθυντήρια πορεία εξελίξεων, όμως και στην παρούσα φάση εκδηλώνουν γεγονότα.

υ Όπως είχαμε πει υπάρχει μιλιταριστική τάση βασει της Έκλειψης, μυστικές κινήσεις εγκλωβισμούς και απεγκλωβισμούς. Ήδη είδαμε εγλωβισμούς σε νοσοκομείο του Πεκίνου, εγκλωβισμό Ελλήνων στην Μητρόπολη του Χαρτούμ. Οι μυστικές επιχειρήσεις και οι υπόγειες ενέργειες απο μυστικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν και θα δυναμώσουν τόσο λόγω της όψης του Πλόύτωνα στον Υδροχόο με τους Δεσμούς της Σελήνης όσο και με τις διελέυσεις του Άρη και του Δία οι οποίες θα επαναδιεγείρουν με έντονο τρόπο την Έκλειψη της 20ής Απριλίου στην αναιρετική μοίρα του Κριού, αυτό θα συμβεί στο διάστημα 13-20 Μαΐου και θα βάλει φωτιά στο σκηνικό.

Φωτιά που έχει ήδη ανάψει ο πυριφλεγής Άρης στον Καρκίνο. εδώ είναι το λινκ της προηγούμενης εβδομάδας: Η εβδομάδα ξεκινάει με τους βασικούς ατομικούς πλανήτες να βρίσκονται σε 30° απόσταση ο ένας από τον άλλο, αναλυτικά Ερμής(ανάδρομος) 15°Ταύρου, Αφροδίτη 15° Διδύμων, Άρης στον Καρκίνο στις 15°. Στις 24 και 25 Απριλίου η όψη αυτή θα είναι βοηθητική σε επαφές, σχέσεις και δράσεις. Η δράση ευνοείται και από το επαναστατικό εξάγωνο Άρη-Ουρανού το οποίο όμως είναι και εκρηκτικό, αλλά ενδείκνυται για λεπτούς χειρισμούς και επεμβάσεις. Ο Ουρανός φέρνει κι άλλες ανατροπές λόγω διέγερσης και της Σεληνιακής Έκκειψης που εγινε το Νοέμβριο του 2022 στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, τώρα γίνεται ανάποδα αλλά και πάλι η συμμετοχή του Ουρανού είναι ενεργή. Ανατροπές σημαίνει να αλλάζουν τα δεδομένα 180° από τα διαφαινόμενα.

Η Αφροδίτη και ο Ερμής βρίσκονται στις 30° απόσταση σε αμοιβαία υποδοχή δηλ. ο ένας στο ζώδιο που κυβερνάει ο άλλος. Αν και ο Ερμής είναι αργός στον Ταύρο βοηθάει τις απολαύσεις την καλλιτεχνική έκφραση και γίνεται πολύ γλυκός με αυτή την όψη.

Εκφράζει τα θετικά του συναισθήματα και συνδυαστικά με την Αφριδίτη τις εμπορικές κινήσεις και προωθήσεις. Άρης-Ερμής σε εξάγωνο βοηθάει να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Άρης βέβαια σχηματίζει ένα δύσκολο τετράγωνο με το Χείρωνα διεγείρει την υπερκριτική διάθεση και τους διαπληκτισμούς με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα. Η ανασφάλεια που προκαλεί ο Άρης στον Καρκίνο μπορεί να οδηγήσει σε αντιδράσεις παρορμητικές, ευέξαπτες. Μας κάνει να νιώθουμε ότι παραβιάζονται τα ευαίσθητα δεδομένα μας, τα οικεία πράγματα και πρόσωπα. Είναι γνωστό ότι διεγείερει και τα εθνικά συμφέροντα. Επίσης είναι μια όψη που βγάζει ζημιές και επισκευές. Με Άρη-Ουρανό μπορούν αυτές να γίνουν με επιτυχία και μεθοδικότητα.

Τα σκάνδαλα ενισχύονται όταν υπάρχει η Αφροδίτη στους Διδύμους, όμως τα σκάνδαλα στον πολιτικό χώρο έχουν διεγερθεί και από την Έκλειψη με τετράγωνο Πούτωνα-Ήλιου τετράγωνο που χτυπάει τους πολιτικούς ηγέτες και κομματικούς σχηματισμούς. Δείχνει ξεκάθαρα ότι γίνονται πράγματα εν κρύπτω. Επιπλέον η πολύμηνη παρουσία του Άρη στους Διδύμους ανέπτυξε μεγάλη σκανδαλοθηρία και ουσιαστικά έχει στρώσει το εδαφος στη τωρινή διέλυση της Αφροδίτης στους Διδύμους, μια Αφροδίτη που ούτως ή άλλως βιώνει διπλή πραγματικότητα ενώ ταυτόχρονα της αρέσουν και τα φώτα της δημοσιότητας, η επίδειξη και η προβολή.

Αξιοσημείωτη είναι η σύνοδος του Ήλιου με το Β.Δεσμό, σύνοδος που είναι σημαντική ώστε να επιβιβαστούμε σε μια προοπτική οικονομικής ασφάλειας μέσα από την καριερα μας και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενοι και το εξάγωνο Ήλιου-Κρόνου. Ο Ήλιος επάνω στους Δεσμούς ενεργοποιεί το Βόρειο Δεσμό αλλά σκιάζεται και από το Νότιο στις πρώτες μοίρες του Σκορπιου δυναμώνοντας τις ανησυχίες και τις φοβίες του παρελθόντος, τα υπόγεια σκηνικά. Έτσι τώρα καλούμαστε να περάσουμε με ορμή στο Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο αψηφώντας τις όποιες αναστολές του Νότιου, που σίγουρα θα αναδείξουν παλιές υποθέσεις.

Θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις στιγμές τις οικονομικής κρίσης πριν 9έτη όταν ο Βόρειος Δεσμός βρισκόταν τότε στο Σκορπιό δημιουργώντας ακόμα πιο βαθιά κρίση και εγκληματικότητα. Τώρα όμως συμβαίνει το αντίθετο και εν μέρει με πιο ευνοϊκές συνθήκες όμως Εκλείψεις, Πλούτωνας και ο Ουρανός μπορούν να τα τινάξουν στον αέρα όλο το σταθερό σταυρό. Όσο για την εγκληματικότητα και τις υποθέσεις που σχετίζονται με μυστική δράση οργανώσεων δεν τα έχουμε δει ακόμα όλα. Σ ε αυτήν την περίπτωση θα φανεί ότι υπάρχει δράση από το παρελθόν, δράση που σχετίζεται άμεσα και με οικονομικά συμφέροντα, δε μπορούμε να αποκλείσουμε κάποια οικονομική μετάβαση σε νέο οικονομικό σύστημα γιατί ο Υδροχόος εκδηλώνεται συχνά μέσα από συλλογικές ενέργειες και κοινωνικά γεγονότα.

Μη ξεχνάμε ότι όταν ο Πλούτωνας βρέθηκε ξανά στις αρχές του Υδροχόου ξεκξνησε η Γαλλική επανάσταση, μια επανάσταση που και τώρα έχει ξεσπάσει έχοντας αστρολογική μνήμη. Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο κινητοποιεί τις μάζες να αναζητήσουν ένα πιο αναλογικό σύστημα διαμοιρασμού των κοινωνικών αγαθών, χτυπάει την απέναντι περιοχή του Λέοντα, τον ατομισμό και την πολιτική πλεονεξία μεμονομένων ατόμων. Οι συγκροτημένες ιδεολογικές κινήσεις μπορούν να έχουν κάποια τύχη, οι λιγότερο ποιοτικές χωρίς ουσία είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Έτσι λοιπόν αν και μια περίοδος Εκλείψεων με ανάδρομο Ερμή θεωρούνται πάντα επίφοβες η τρέχουσα εβδομάδα έχει κάποιες ευκαιρίες που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Ο ανάδρομος Ερμής βοηθάει στην επανεκτίμση καταστάσεων και η κοντινή επαφή του με τον Ουρανό δίνουν νέες και εναλλακτικές ιδέες και τηλεπαθητικές ιδιότητες, μετάδοση σκέψης. Το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι πλανήτες είναι ορθόδρομοι με αρκετές θετικές όψεις δίνει μια αίσθηση διαύγειας και καθαρής ματιάς. Τα ευτράπελα όμως του Ερμή μπορούν πάντα να φέρουν λάθος συνεννοήσεις ή λάθος υπολογισμούς για αυτό καλό είναι να επαληθεύουμε τις εκτιμήσεις μας και να ξανατσεκάρουμε προσεκτικά τις κινήσεις και τις αποφάσεις μας.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *