Καλάθι

Ο Ήλιος μπήκε στους Διδύμους, η λάμψη, η φήμη, η επικοινωνιακή διάθεση, η εξωστρέφεια πάντα αυξάνεται αυτήν την περίοδο, όμως ας δούμε συνολικά τι κλίμα αστρολογικό διαμορφώνεται γιατί έχουμε την είσοδο του Άρη στον Κριό αυτές τις ημέρες, την επιστροφή του ανάδρομου Ερμή στον Ταύρο και την είσοδο της Αφροδίτης στον Ταύρο τέλος της εβδομάδας.

Βρισκόμαστε στο άδειασμα της Σελήνης μετά από δύο διαδοχικές Εκλείψεις, την Ηλιακή στον Ταύρο και τη Σεληνιακή στο Σκορπιό. Η Ηλιακή με Ουράνια επιρροή έδωσε το έναυσμα να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία στον τρόπο που συναλλασόμαστε και επιδιώκουμε να επιβιώσουμε. Η σεληνιακή -σε περίοδο με ανάδρομο Ερμή- διατάραξε τα νερά και το αίσθημα της ανασφάλειας. Μας δημιουργεί ακόμα φόβο και ανησυχία, αβεβαιότητα για το αύριο. Ευτυχώς ο Πλούτωνας είναι ανάδρομος και αυτό είναι εν μέρει καλό γιατί η ανησυχία μπορεί να μην επιβεβαιωθεί, όμως σε ψυχολογικό επίπεδο μας τρώει σαν σαράκι εώς ότου καταφέρουμε να καθαρίσουμε τη ρίζα της αδυναμίας μας και οτιδήποτε μας κάνει τρωτούς.

 Το τρίγωνο Ήλιου Πλούτωνα ήταν ένα βοήθημα για να βρούμε κάποια πρακτικά μονοπάτια επίλυσης των θεμάτων που μας δημιουργούν υλικούς φόβους, μας διευκόλυνε να βρούμε τι θα θυσιάσουμε για να εξασφαλίσουμε κάποιο πιο σταθερό όφελος. Η Σελήνη παράλληλα μας ώθησε σε μια ψυχική μετάλλαξη, που τη νιώθουμε έντονα να συμβαίνει μέσα μας, είναι μυστηριακή, έβγαλε θανατηφόρους ρόγχους σαν να έρχεται το τέλος.

Ουσιαστικά έρχεται ένα τέλος και είναι τώρα που καλούμαστε να γίνουμε “αγνώριστοι” και να μεταλλαχτούμε σε βάθος, να αλλάξουμε το ψυχολογικό μας υπόβαθρο για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε διαφορετικά την ένωσή μας με την εποχή που εισερχόμαστε. Η θυσία απαραίτητη και αναγκαία. Τα υγρά στοιχεία του σώματός μας σε πλήρη διέγερση δημιουργούν επιπλέον διαταραχές που προκαλούν και μια αληθινή μετάλλαξη.

Ο Ερμής ανάδρομος επιστρέφει στον Ταύρο, εκεί είναι πιο αργός και βαρύς, φέρνει σκέψεις που προκαλούν προβληματισμό, λογιστικές ανησυχίες, μάλιστα θα βρεθεί περίπου στις μοίρες του άξονα που πραγματοποιήθηκε η Έκλειψη…γεγονός που δείχνει ότι εκεί θα γίνει μια συνειδητοποίηση θεμάτων που αφορούσε αυτή η Σεληνιακή Έκλειψη. Όμως φαίνεται ότι θα μας πονοκεφαλιάσει και θα μας προβληματίσει. Τρίγωνο με Πλούτωνα, εξάγωνο με Ποσειδώνα, τετράγωνο με Κρόνο. Μεταφυσικές και διαισθητικές προσεγγίσεις αλλά καΙ δυσκολία συγκέντρωσης με τον Κρόνο να πιέζει με υποχρεώσεις. Καλύτερα να μην πάρουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις τώρα, αλλά είναι μια σημαντική ευκαιρία να δούμε τα απαισιόδοξα σενάρια και τις στατιστικές των δεδομένων ώστε να έχουμε και αυτήν την εκδοχή ως πιθανή. Δηλ να προετοιμαστούμε για το χειρότερο αλλά να επιδιώξουμε το καλύτερο.

Επίσης ευκαιρία να εντοπίσουμε τα κακώς κείμενα και να δούμε πως θα τα επιδιορθώσουμε. Πάντως θα έχουμε εικόνα από αρνητικούς στατιστικούς δείκτες απόδοσης. Ο Ερμής εκεί θα συνεχίζει να δημιουργεί καθυστερησεις και εμπορικές αρρυθμίες, το ίδιο σε συγκοινωνίες-επικοινωνίες. Οι επισκευές σε πρώτο πλάνο, και σε ηλεκτρικές συσκευές. Είναι απορίας άξιον, ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να ξεκινήσουν με το “ασημένιο βέλος” τη νέα σιδηροδρομική γραμμή μεγάλης ταχύτητας με ανάδρομο Ερμή. Κάθε μέρα παρουσιάζει προβλήματα. Μήπως να αρχίσουμε να τα βλέπουμε αυτά;

Άρης στον Κριό σε σύνοδο με Δία, εκρηκτική είσοδος του Άρη στον Κριό φέρνει γρήγορες και δραστικές κινήσεις, αποφασιστικότητα σε όσους είναι σε εγρήγορση και λειτουργούν με τόλμη. Όψη που μπορεί να αλλάξει το σκηνικό γιατί λειτουργεί με απαίτηση την επικράτηση χωρίς πολλές διαπραγματεύσεις. Λειτουργεί με βιασύνη αλλά στοχεύει στο κέντρο. Είχαμε πει πριν δύο μήνες ότι το πολεμικό κλίμα θα αυξηθεί όταν μπει ο Άρης και ο Δίας στον Κριό, μια επιβλητική όψη που ωθεί κάποιον να λειτουργήσει επεκτατικά χωρίς να διστάσει να χρησιμοποιήσει βία ή σκληρότητα. Η κλείδα βίας και πολέμου ενεργοποιείται ξανά από τον Πλούτωνα που βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία. Επισημαίνουμε το τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου ως μία Άκρως Επικίνδυνη περίοδο ξεσπάσματος κάποιου άσχημου πολεμικού επεισοδίου ή κάποιου βίαιου γεγονότος.

 Στις προσωπικές μας υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε γρήγορα βήματα σε κάτι που είμαστε καλοί, τα ένστικτα γίνονται καλοί καθοδηγητές, μπορούν να προωθήσουν υποθέσεις με ταχύτητα.  

Στην περίοδο που πέρασε ο Άρης στους Ιχθείς είχαμε πει για αλλεργίες και επικινδυνότητα στη χορήγηση φαρμάκων, βλέπουμε ότι αυτό συνδυάστηκε και με τη μετάλλαξη της Σεληνιακής Έκλειψης. Μη ξεχνάμε ότι Ποσειδώνας και Πλούτωνας βρίσκονται σχεδόν σε όψη εξαγώνου (άλλοτε στενή-άλλοτε όχι) επί δύο έτη. Ασθένειες,, χημικές ουσίες και θανάτοι συνδυάζονται μέσα από αυτούς τους δύο πλανήτες.

Αφροδίτη στον Κριό σε τετράγωνο με Πλούτωνα στον Αιγόκερω, δύσκολο τετράγωνο που προκαλεί αδικίες και κακοποίηση, θέματα που αφορούν σε γυναίκες, ανεπιθύμητες σεξουαλικές πράξεις και βιασμοί. Δικαστικό και αστυνομικό ρεπορτάζ, θα χρειαστεί να είμαστε προσεκτικοί και σε θέματα περιουσιακά ώστε να μην έχουμε μεγάλες απώλειες οικονομικές. Σε αυτήν την όψη υπάρχει κίνδυνος να επιχειρηθεί απόσπαση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων και ενεργειακών και ορυκτών πόρων. Λόγω Αφροδίτης αυτό μπορεί να προκληθεί είτε με μυστικές επαφές, είτε με εκβιαστικές υπεξαιρέσεις. Καλό είναι να προφυλαχτούμε αυτήν την εβδομάδα και να περάσει αναίμακτα. Στα τέλη της εβδομάδας το κλίμα θα γίνει καλύτερο με την Αφροδίτη να μπαίνει στο χώρο που κυβερνάει και να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά της.

Σε μια σύνοψη, σίγουρα επικρατεί προβληματισμός και κάποιες αναστολές στην εύρυθμη λειτουργία, υπάρχει αυτό που λέμε ”μάγκωμα” όμως ταυτόχρονα με επιδιορθωτικές κινήσεις και κάποιες αποφασιστικές στοχευμένες δράσεις μπορούμε να επωφεληθούμε. Όταν θα επιστρέψει ο Ερμής στους Διδύμους θα μπορέσουμε να σκεφτούμε πιο έξυπνα και τότε θα έχουμε περισσότερα δεδομένα στη διάθεσή μας. Για την ώρα η ενστικτώδης δράση θα είναι πιο αποτελεσματική από το σκεπτικισμό, όμως και αυτός ο προβληματισμός θα μας βοηθήσει ως ένα σημείο να δούμε τι δεν αποδίδει όπως έπρεπε και να το διορθώσουμε.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL