Καλάθι

Η μετάβασή μας στην επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζεται από την ενεργοποίηση της Ηλιακής Έκλειψης του Απριλίου από τον Άρη ο οποίος εν συνεχεία περνάει στο Λέοντα ενεργοποιώντας το περιβόητο Τ τετράγωνο. Επίσης χαρακτηρίζεται από τη Νέα Σελήνη που ξεκίνησε την Παρασκευή και φυσικά την ορθοδρόμηση του Ερμή που όμως ακόμα βαδίζει στη σκιά της ανάδρομης πορείας του.

Η έλευση του Ήλιου στο ζώδιο των Διδύμων είναι γεγονός και έρχεται να σπάσει την απολυτότητα των σταθερών ζωδίων, μια απολυτότα που εκφράζει αμετακίνητες και απόλυτες θέσεις που σε μια όψη Τ τετραγώνου – όπως αυτό που συμβαίνει τώρα και έχουμε αναφέρει στα τελευταία τέσσερα άρθρα- όψη αρκετά σκληρή και αδυσώπητη.

Ο Ήλιος λοιπόν έρχεται να κάνει όψη και με τους τρείς πλανήτες που συμμετέχουν στο Τ τετράγωνο, στις όψεις του Ήλιου προστίθεται και το τετράγωνο που θα κάνει με τον Κρόνο.

▪︎Όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα, όψη

▪︎Όψη εξαγώνου με τον Άρη ▪︎Όψη 30° με το Δία και το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης.

Η έλευση του Ήλιου στους Διδύμους συμπίπτει με την είσοδο του Άρη στο Λέοντα αλλά ας δούμε εκδηλώνεται αυτό το σύμπλεγμα των όψεων. Η όψη αντίθεσης Άρη Πλούτωνα είναι εκ των πραγμάτων σεισμογενής και δημιουργεί αντίθεση ανάμεσα στον ατομισμό και την ομαδικότητα. Ζητήματα ατομικής πρόθεσης έρχονται να συγκρουστούν με το συλλογικό συμφέρον. Η όψη αυτή λειτουργεί και με υπόγεια και σκοτεινά κτυπήματα. Ύπουλες και βίαιες παρεμβάσεις.

Οι όψεις τετραγώνων δεν είναι εύκολες στην αυτοσυγκράτηση και πολλές φορές βγάζουν μια ξέφρενη υπερβολή και μοιραία λάθη κυρίως από βιασύνη, πείσμα και ανυπομονησία. Μοιραία διότι υπάρχει και η όψη με τους καρμικούς Δεσμούς της Σελήνης, υπερβολική και βιαστική και λόγω της συμμετοχής του Δία στο Τ τετράγωνο. Ο Δίας ενισχύει την επιρροή δυνάμεων από το εξωτερικό που εκπροσωπούν και το διεθνές κεφάλαιο.

Επίσης σε τέτοιες όψεις η ένταση μπορεί να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις γιατί Άρης και Δίας είναι πυροκροτητές και διεγέρτες και πυροδοτούν τις όψεις. Στην παρούσα φάση εννοείται ότι πυροδοτούν εξουσιαστικές και ορέξεις. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι το τετράγωνο Άρης και Δία (πολύ υψηλή τάση ενέργειας όψη) φέρνεί είτε βίαιη διάσπαση είτε βιαστικές συμφωνίες. Όμως σίγουρα σε περιστάσεις όπως οι τωρινές της εκλογικής αναμέτρησης έρχονται όλοι οι πλανήτες να θέσουν τα αιτήματπα τους παρά τις αντιθέσεις και τις αντιδράσεις. Αυτό σημαίνει ότι βγάζουν απόλυτες τάσεις διεγερμένοι από διαφορετικές κατευθύνσεις και διαφορετικά αιτήματα. Γεγονός που δείχνει ότι θα επιχειρηθούν συνεργασίες που δε θα φαίνονται ομοιογενείς και αρμονικές.

Αυτό μπορούμε να το παρατηρήσουμε και στην όψη της Νέας Σελήνης. Όμως υπάρχει σίγουρα κλίμα έντασης και σύγκρουσης και αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εκδηλωθεί. Ο Ήλιος στους Διδύμους με τις όψεις που θα κάνει κατά την είσοδό του στο ζώδιο που κυβερνάει ο Ερμής ωθεί σε μια τάση που θα θελήσει να επιβάλει την αρχηγία και την εξουσία, μπορεί να φέρει ακόμα και εξαπάτηση και προσδοσία. Μπορεί κάλλιστα να δείχνει κάτι άλλο από αυτό που εκπροσωπεί και να κλείνει κρυφά το μάτι σε άλλες επιλογές. Με Ήλιο Πλούτωνα η επιβολή της εξουσίας αποκτάει ισχύ και μεθοδεύεται ακόμα και ιδεολογικά σε ένα τρίγωνο σε αέρινα ζώδια όπως αυτό.

Ο Πλούτωνας ανάδρομος- ο φόβος του αγνώστου αναστέλει τις αλλαγές εξ΄ολοκλήρου, προς το παρόν. Με λίγα λόγια ο Πλούτωνας στον Υδροχόο ήρθε για να φέρει αλλαγές όμως κινείται ανάδρομος στα πρώτα λεπτά του Υδροχόου και θα επιστρέψει στον Αιγόκερω. Αυτή η επιστροφή αναστέλει προσωρινά τη διάθεση της κοινωνίας να προχωρήσει σε βαθιές τομές και αλλαγές γιατί αυτή η ανάγκη δεν έχει ακόμα συνειδητοποιηθεί πλήρως. Η καρμική όψη του Πλούτωνα θα είναι τόσο ισχυρή και πιεστική που αναπόφευκτα θα προβληματίσει τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα δημιουργώντας καρμικές εμπλοκές στη διαμόρφωση των κοινωνικοπολιτικών θεσμών.

Στο Τ τετράγωνο δημιουργείται Στη Νέα Σελήνη βλέπουμε ‘Ηλιο και Σελήνη στον 7ο οίκο, όψη που φέρνει γάμο και συνεργασίες. 12 μοίρες πιο πίσω βρίσκεται ο Ουρανός ο οποίος υποχρεώνει σε ιδιότυπο καθεστώς τέτοιων συμφωνιών. Ο Ερμής στον Ταύρο βρίσκεται ακόμα στη σκιά της ανάδρομης πορείας του, έχει ορθοδρομήσει όμως ακόμα δεν έχει πιάσει τις μοίρες που ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του, γεγονός που σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργεί νοητική σύγχυση και φαινόμενα που έχουν διπλές και αντιφατικές εκδηλώσεις.

Το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο χρειάζεται επίσης προσοχή γιατί δημιουργεί εξάντληση και προβλήματα αυτοπεποίθησης. Ο Κρόνος στους Ιχθείς δυστυχώς αυξάνει τη λήθη και τα επαναλαμβανόμενα λάθη και το κυριότερο μεταφέρει βαριά κληρονομικά ζητήματα, σε μια περίοδο σαν αυτή των εκλογών το κληρονομικό βάρος πρότερων ζητημάτων επιβαρύνει με αυξημένη βαρύτητα τη νέα περίοδο που θα ακολουθήσει.

Η εβδομάδα λοιπόν αυτή θα συνεχίσει να έχει ένταση, ένταση αυτή θα αρχίσει από το τέλος της σταδιακά να υποχωρεί και να ηρεμεί κάπως το τοπίο.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *