Καλάθι

Νέα Σελήνη επάνω στην εαρινή Ισημερία είναι ο ορισμός μιας έντονης και δυναμικής αφετηρίας, όσο και αν ακόμα ξεκαθαρίζουμε και ξεσκαρτάρουμε υποθέσεις του παρελθόντος, η ανάγκη να γεννηθεί κάτι καινούργιο είναι πολύ ενισχυμένη όταν έχουμε να κάνουμε με μια stelium στην έναρξη της περιόδου του Κριού και μάλιστα με Νέα Σελήνη στην 1° του πρώτου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου.

Η ανάγκη να δράσουμε και να κινηθούμε γρήγορα δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Χείρωνας και ο κυβερνήτης του Τοξότη θα βρεθούν στο ζώδιο του Κριού. Αν και πολλοί θεωρούν τον Κριό ένα ζώδιο με ζωοώδη ένστικτα δεν πρέπει να υποτιμάμε και τις υψηλές πνευματικές του ιδιότητες. Στην παρούσα φάση έχουμε και τον Ερμή στις πρώτες μοίρες του Κριού ο οποίος ευθυγραμμισμένος και αυτός επάνω στην εαρινή ισημερία θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε υψηλή νοητική ταχύτητα. Όσοι ασχολείστε με εσωτερικές μεθόδους και αναζητήσεις μπορείτε να διαλογιστειτε το πρωί της 21ης Μαρτίου συνδεόμενοι με το υψηλό πληροφοριακό πεδίο του Ήλιου και του Ερμή λαμβάνοντας έτσι πνευματική καθοδήγηση ώστε να εστιάσετε αναλόγως και τη δράσης σας.

Η όψη της ισημερίας χρωματίζει όλο τον κύκλο του ζωδιακού έτους, απεικονίζει και φωτογραφίζει όλο τον κύκλο του ζωδιακού έτους, όμως ο χάρτης κάθε ηλιοστασίου επηρεάζει πολύ την τριμηνία της κάθε εποχής. Ο χάρτης λοιπόν αυτός της Άνοιξης του 2023 πέφτει σε μεταβλητά ζώδια στους γωνιακούς οίκους κάτι που δείχνει ότι θα υπάρχουν αρκετές μεταβολές στις συνθήκες το επόμενο διάστημα. Στο χάρτη της Νέας Σελήνης -αν και έντονα κριαρίσιο το σκηνικό των όψεων- η βαρύτητα πέφτει στις συνεργασίες, τις συμμαχίες και τις σχέσεις. Θα δούμε νέες ομάδες και σχηματισμούς. Η νεολαία, οι επαγγελματικές συνεργασίες, η δράση και οι έντονοι καθημερινοί ρυθμοί ανεβαίνουν σε ένταση και σε διάθεση για επιδίωξη και επίτευξη αποτελέματος. Ο παρορμητισμός του Κριού δίνει το έναυσμα για μάχη, οι οικοθεσία όμως ωθεί και στην κοινωνική συμμετοχή και την αλληλοστήριξη. Μας καλεί να λειτουργήσουμε με καρδιά και μυαλό, πάνω απ’ όλα με ευθύτητα και ειλοκρίνεια χώρίς ψευδεπίγραφα “πρέπει”.

Η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο κανει εξάγωνο με την όψη της 21ης Μαρτίου ένα απο τα θέματα που θα θίξει άμεσα είναι ο τρόπους λειτουργίας των συλλογικοτήτων. Τώρα αναμένεται να αναπροσδιοριστούν κάποια σχήματα και θα ακουστούν πολλά για το θέμα αναλογίας αλλά και τα ποσοστά αναλογίας προτιμήσεων. Σίγουρα οι δημοκρατικές διαδικασίες θα περάσουν κρίση γιατί θα φανούν οι αδυναμίες της εφαρμογής τους στην πράξη.

Επί πλέον σε αυτό το διάστημα η πολυαστρία στον Κριό δεν προϋποθέτει ειρηνικές συνθήκες και εξευγενισμένος τρόπος έκφρασης. Ο Άρης στους Διδύμους λίγο πριν μετά από την πολύμηνη παρουσία του στο ζώδιο των επικοινωνιών μας επιφυλάσει εκπλήξεις και τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις τις φυλάει για το τέλος. Μέσα απο δημοσιογραφικές πηγές θα βγουν στο προσκήνιο μεγάλες αλήθειες όμως θα ακουστούν και ψεύδη λόγω της όψης τετραγώνου με Ποσειδώνα η οποία όμως είναι αποκλίνουσα. Η ταυτόχρονη όμως όψη του με Πλούτωνα συνταράσσει το τοπίο ακόμα περισσότερο και αυξάνει το κίνδυνο καταστροφών, κοινωνικών αναταραχών εώς και σεισμικών διεγέρσεων.

Όταν θα μπει ο Άρης στον Καρκίνο θα μας απασχολήσουν πολύ και τα ζητήματα προστασίας, άμυνας από κάθε κίνδυνο και κάθε απειλή. Ο κόσμος θα νιώσει ότι πρέπει να μαχηθεί γι αυτήν την άμυνα που αφορά σε βασικά κεκτημένα του. Είτε αυτά είναι θέματα ασφαλείας, είτε οικονομίας και οικογένειας, κατοικίας κτλ. Μη ξεχνάμε ότι ο Άρης εισερχόμενος στο ζώδιο του καρκίνου θα σχηματίσει άμεσα γωνία 150° με το νεοεισερχόμενο Πλούτωνα στον Υδροχόο ο οποίος θα τον διεγείρει με εμπρηστικό τρόπο. Επιπλέον η ζωδιακή του Καρκίνου απελευθερώνεται μετά από 15 χρόνια όπου ο Πλούτωνας την ταλαιπωρούσε από την απέναντι πλευρά του Αιγόκερω, έτσι ο Άρης στον Καρκίνο είναι σαν να θέλει να αφυπνίσει, να υπενθυμίσει και να επανενεργοποιήσει κάποιες αξίες, τα οικογενειακά ένστικτα, την ανάγκη προστασίας των ριζών, της πατρίδας οι οποίες υπέστησαν κρίση. Κρίσης βεβαίως που σκοπό και αυτή είχε να αναβαθμίσει τα νοήματα των ηθικών αξιών.

Με την τωρινή όψη θα υπάρξει συγκερασμός της αναζήτησης γεφύρωσης της κλασσικής αντίληψης με την είσοδο στην ηλεκτρονική εποχή που θα επιχειρήσει να μας εισάγει σε μια νέα πραγματικότητα. Η όψη αυτή μπορεί να φέρει σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις και θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας θα μας εισάγουν στις αδυναμίες των παγκόσμιων ή εθνικών δικτύων. Η νέα αυτή εποχή δε θα έρθει αναίμακτα γιατί ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα προκαλέσει τη χρήση υπόγειων μέσων τεχνολογίας, χακαρίσματα, παρακολουθήσεις, ηλεκτρονικούς πολέμους, ψηφιακά συστήματα με πιθανές παρενέργειες. Ιδεολογική κρίση και κρίση ελευθερίας και επαναστάσεις κάθε είδους.

Το μεσοδιάστημα του τετραγώνου Άρη-Ποσειδώνα μια όψη απάτης και συγκαλύψεων είναι η κρίσιμη μοιρα 11° του Ταύρου στην οποία θα περάσει ο Ήλιος την 1η Μαΐου. Η Αφροδίτη στο Β.Δεσμό θα βρεθεί σε σύνοδο και στο γρήγορο πέρασμά της από εκεί θα ευνοηθούν οι μοιραίες σχέσεις κι αυτο που λέμε “πεπρωμένο φυγύν αδυνατο” επίσης κάποιες σημαντικές οικονομικές συναλλαγές που σε κάποιους μπορούν να αλλάξουν το βιωτικό τους επίπεδο. Οι Δεσμοί της σελήνης όμως κινούνται αντίθετα και εντός των ημερών θα περάσουν στις πρώτες μοίρες Ταύρου-Σκορπιού. Σε αυτές τις μοίρες θα υπάρξει μια μεγάλη δοκιμασία φτώχειας-πλούτου και δε θα είναι εύκολη γιατί θα περάσει πλουτώνια κρίση με όψη τετραγώνου.

Για αρχή όμως θα ενεργοποιηθεί με όψη τριγώνου από τον Άρη στον Καρκίνο ο οποίος είναι οξύθυμος(δε μένει στα λόγια) και βίαιος ακόμα και αν ξέρει ότι θα χάσει και μέσω φόβου ακόμα μπορεί να βρεθεί σε μάχες. Σε αυτή την περίπτωση ελπίζουμε να είναι επιβοηθητικό και το τρίγωνο Άρη Κρόνου που ίσως βάλει τα πράγματα σε μια σχετική τάξη. Αλλά πόση τάξη να βάλει ένας Κρόνος στους Ιχθείς, το πιο πιθανό είναι η δράση να επηρεαστεί από το συναίσθημα του Άρη στον Καρκίνο και αφού θα έχει προηγηθεί η βίαιη όψη όψη Άρη-Πλούτωνα. Η βία σαν στοιχείο είναι πολύ ενισχυμένη και από το stelium στον Κριό. Ο Άρης (κυβερνήτης τουΚριού) όμως στον Καρκίνο αυξάνει ακόμα περισσότερο το μιλιταριστικό κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση ο Άρης στους Διδύμους μας έχει προσαρμόσει σε μια συγκεκριμένη δράση με λεκτικές κυρίως διενέξεις και τριβές επικοινωνιακού χαρακτήρα. Η είσοδος του θα μας αλλάξει ξαφνικά τις συνήθειες στον τρόπο που δρούμε μετά από τόσους μήνες παραμονή στο ίδιο ζώδιο.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL