Καλάθι

                                               Οι Όψεις της Εβδομάδας

Μια ιδιαίτερη αστρολογικά εβδομάδα ξεκινάει σήμερα, με αρκετά σημαντικά αστρολογικά στοιχεία. Ήδη από το πρωί είχαμε την Πανσέληνο στου Διδύμους λίγο πριν την έξοδο του Ήλιου από το ζώδιο του Τοξότη. Επίσης ένα πολύ σημαντικό Αστρολογικό γεγονός που πάντα έχει βαρύτητα είναι αυτό του χειμερινού Ηλιοστασίου στις 21 Δεκεμβρίου. Ο χάρτης των ηλιοστασίων παίζει πάντα ρόλο στην έκβαση του χειμερινού τριμήνου το οποίο όμως πρέπει να συνυπολογιστεί και με άλλα αστρολογικά δεδομένα.

Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο  φέτος μας επιβεβαιώνει όλα όσα έχουμε πει για τα θέματα δικαιοσύνης, η όψη της δικαιοσύνης  είναι έντονα ενεργοποιημένη, η σελήνη στον καρκίνο δείχνει αρκετή ανασφάλεια και ανησυχία για την επιβίωση αλλά και για θέματα ατομικού συμφέροντος όμως δείχνει και  νέα ξεκινήματα με έντονες αναζητήσεις  στον εργασιακό τομέα, τη διαχείριση της καθημερινότητας, τα εκπαιδευτικά ζητήματα. Δεν αποκλείεται να δούμε νέες προτάσεις γύρω από το εκπαιδευτικό σύστημα και μια προσπάθεια να ενδυναμωθεί και να ανοίξουν κάποιες θέσεις εργασίας ή η προσθήκη κάποια νέας μεθόδου στη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η συνεργασίες και οι επικοινωνίες έχουν δυναμικό χαρακτήρα, όμως θα χρειαστεί προσοχή από κρυφές ή φανερές κακόβουλες ενέργειες κυρίως από φαινομενικά φιλικές δυνάμεις. Αυτό το τελευταίο ισχύει κυρίως για εθνικά θέματα, δημιουργείται η ανάγκη κάποιων συνεργασιών που όμως φαίνεται να εμπίπτουν σε κάποιο αυστηρό και κοστοβόρο. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει οικονομικές συμφωνίες ακόμα και σε θέματα ενέργειας. Αλλά είναι δύσκολο να αποδώσει άμεσα καρπούς αφού αρχικά φαίνεται περνάει από μια στενωπό  με πιθανές δεσμεύσεις και δύσκολες αλλαγές, χωρίς όμως να αποκλείεται μια θετική εξέλιξη στην πορεία. Μεγάλη η πιθανότητα ανασχηματισμού της Κυβέρνησης, άσχημο και το χτύπημα της Ηλιακής Εκλείψεως της 4ης Δεκ στο γννέθλιο ωροσκόπιο του Πρωθυπουργού.

 Νόμοι και νομικές υποθέσεις  θα μας απασχολήσουν και είναι πολύ πιθανό να φέρουν κάποιες θετικές εξελίξεις για την κοινωνία, σημαντικές εξελίξεις αναμένονται και σε θέματα ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στην εβδομάδα που διανύουμε λοιπόν έχουμε την ενεργοποίηση της πανσελήνου η οποία με την όψη της θέλει να μας απελευθερώσει επικοινωνιακά, να ταυτιστούμε με την αισιοδοξία και την αλήθεια, να επικοινωνήσουμε και να βγούμε από την παγομάρα, να έρθουμε σε μια άλλη επαφή και να διαχωρίσουμε τα κομμάτια που μας διχάζουν από αυτά που μας ενώνουν. Η αντίθεση της πανσελήνου γεφυρώνεται με το πολύ όμορφο τρίγωνο του Δία με τη Σελήνη και του εξαγώνου του με τον Ήλιο, όψη που μπορεί να μας φέρει αρκετή τύχη, εφορία, να ανακάμψει η διάθεσή μας και να δυναμώσει τα γούρια μας. Όσο και αν επικρατεί η αλήθεια ή το ψέμα στη ζωή μας , το φαινομενικό ψεύδος ή φαινομενική αλήθεια έρχεται κάποια στιγμή που αν αφεθούμε και συντονιστούμε με απλότητα  και με φυσικό τρόπο βρίσκοντας το κέντρο μας θα αντιληφθούμε ότι μπορούμε να νιώσουμε απελευθέρωση από ρόλους που άδικα φορτωθήκαμε. Ελευθερία επιλογής και στάθμιση των αντικειμενικών δεδομένων.

Η όψη των 150 μοιρών του Πλούτωνα με τη Σελήνη (την ώρα της Πανσελήνου) θέλουν προσοχή ιδιαίτερα για τις γυναίκες,  αν και η όψη πάει να σκιάσει το αισιόδοξο κλίμα μπορούμε να πετάξουμε ‘’ομοιοπαθητικά΄΄ καταθλιπτικά ψεγαδια από μέσα μας.

Στι 20 Δεκ έχουμε το ξεκίνημα της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης και μάλιστα σε σύνoδο ακριβείας με τον Πλούτωνα ( έχουμε γράψει πολλά για αυτή τη σύνοδο διαρκείας στα προηγούμενα άρθρα) φέρνει σημαντικές εξελίξεις και σε θέματα συνεργασιών και οριακών σχέσεων. Θα αναπροσδιοριστούν κάποιες σχέσεις ιδιαίτερα σε θέματα εξουσίας ή εξουσιαστικών σχέσεων. Σε κάποιες περιπτώσεις η φθορά θα είναι μεγάλη και ανεπανόρθωτη, αν όμως υπάρχει έστω μια κλωστή που ενώνει κάποιους ανθρώπους με σωστό και ποιοτικό τρόπο τότε αξίζει πράγματι να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να διασώσουμε την επαφή μας.

Ο Άρης ήδη ενεργοποίησε καρμικές καταστάσεις από το παρελθόν και τώρα έρχεται να ενεργοποίση τις  μοίρες της σεληνιακής εκλείψεως του περασμένου Μαϊου και στην πορεία της εβδομάδας να κάνει μια πολύ ωραία θετική όψη εξαγώνου με τον Κρόνο που θα μας βοηθήσει να κινηθούμε γρήγορα και οργανωμένα πετυχαίνοντας έγκαιρα αυτά που θέλουμε κάνοντας ρεαλιστικές υπερβάσεις. Η αντοχή μας θα είναι μεγάλη και το πνεύμα αγωνιστικότητας θα μας ωθήσει σε επιτυχίες.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL