Καλάθι

Βρισκόμαστε ήδη στο τρίτο δεκαήμερο του Αιγόκερω και στο γέμισμα της Σελήνης που ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου ενώ η Πανσέληνος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 27 του μήνα στην 6η μοίρα του Λέοντα όταν Ήλιος και Πλούτωνας πλέον θα έχουν βρεθεί στον Υδροχόο.

Για την Πανσέληνο θα μιλήσουμε περισσότερο την επόμενη εβδομάδα, όμως γνωρίζουμε ότι το γέμισμα του φεγγαριού πραγματεύεται θέματα που προκύπτουν από το χάρτη της επερχόμενης Πανσέληνου. Όπως είχαμε πει είναι μια Πανσέληνος που αγγίζει έντονα τα ζητήματα που αφορούν στα παιδιά, τα νομικά και νομοθετικά ζητήματα, την εγκληματικότητα. Φυσικά όσο πλησιάζουμε προς την κορύφωση της τα θέματα αυτά θα γίνονται πιο αισθητά και θα προκαλέσουν αντιδράσεις.

Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στην εβδομάδα που ξεκινάει βλέπουμε να κυριαρχούν κυρίως καλές όψεις, όψεις που βοηθούν στην αξιοποίηση σχεδίων και πλάνων με σωστή τήρηση των χρονοδιάγραμμα και αρκετή αποτελεσματικότητα, ενώ εύνοια υπάρχει παράλληλα στα γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ας δούμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Δίας στον Ταύρο και Κρόνος στους Ιχθείς κάνουν σημαντικό εξάγωνο που βοηθάει τις υποθέσεις ανάπτυξης να έχουν πρόοδο, όψη που είναι ήδη θετικά ενεργοποιημένη από την περασμένη εβδομάδα από τον Άρη ( στον Αιγόκερω) που βρίσκεται σε τρίγωνο με τον κυβερνήτη του Τοξότη και τώρα έρχεται και ο Ερμής να προστεθεί στη λίστα των γήινων ζωδίων αφού περνάει και αυτός στον Αιγόκερω κάνοντας τρίγωνο με το Δία και ταυτόχρονα μια σύνοδο με τον Άρη ο οποίος όμως προπορεύεται. Αυτό σημαίνει ισχυροποίηση των προταγμάτων και των θέσεων, ισχυρή και βάσιμη επιχειρήματα λόγια, επιθετικό και αποφασιστικό λόγο με λογική βάση και ερευνητική ματιά.

Ήλιος και Ουρανός βρίσκονται ήδη σε τρίγωνο βοηθώντας τη μεθοδικότητα και την αλλαγή σωστής πλεύσης. Ήλιος, Άρης, Ερμής, Πλούτωνας στον Αιγόκερω, μιλάμε για ένα sterlium σε παρορμητικό ζώδιο, ενώ καλό θα είναι μεσοβδόμαδα να δείξουμε λίγη προσοχή στις μοίρες που η Σελήνη θα βρεθεί στο επίσης παρορμητικό ζώδιο του Κριού, γεγονός το οποίο μπορεί να προκαλέσει συμπεριφορικά ατοπήματα τα οποία λόγω Άρη – Ερμή μπορούν εύκολα να έχουν προσβλητικές και επιθετικές διατυπώσεις. Ο Άρης στον Αιγόκερω διεγείρει τις Εκλείψεις που προηγήθηκαν και που έπονται στο μέλλον στον άξονα Κριού-Ζυγού.

Αργότερα όμως όταν η Σελήνη περάσει στον Ταύρο θα υπάρξει μια αρκετά καλή αρμονία με πολλά υλικά οφέλη, σημαντικές εξελίξεις σε εμπόριο- καριέρα, ταξική άνοδο με επαφές με άτομα κύρους. Η Αφροδίτη στον Τοξότη μας τα χαλάει λίγο λόγω της όψης τετραγώνου που δέχεται από τον Ποσειδώνα, απατηλές σχέσεις και απατηλά συναισθήματα, περιπέτειες που μπορούν να οδηγήσουν σε ναυάγιο. Χρειάζεται να μπει ένα φίλτρο προστασίας σε αυτήν την όψη ώστε να μην οδηγηθούν τα συναισθηματικά ζητήματα σε απογοητεύσεις. Η Αφροδίτη στον Τοξότη βέβαια δε φημίζεται για την ικανότητα να βάζει όρια όμως με τις υπόλοιπες όψεις που αναφέραμε πιο πάνω μπορούν να μπουν οι απαραίτητες οριοθετικές γραμμές.

Αν και οι όψεις είναι καλές, παρατηρούμε από τώρα ότι στον 7ο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου υπάρχει Κρόνος και Ποσειδώνας, αυτό μπορεί να προκαλέσει μπλοκαρίσματα και εξαπατήσεις σε γάμους και συμφωνίες, ΄όμως η στήριξη των όψεων που κυριαρχούν είναι αρκετά καλή για την ώρα. Επίσης άλλη μια παρατήρηση από το χάρτη της Πανσελήνου είναι η έντονη παρουσία πλανητών στον 5ο οίκο ο οποίος αγγίζει τα παιδιά και τη νεολαία.

Στις 20 Ιανουαρίου το βράδυ, περίπου στις 20:00 Πλούτωνας και Ήλιος θα βρίσκονται πλέον στον Υδροχόο. Η συλλογική έκφραση και η δημιουργική ανανέωση ζητούν επιγόντως έδαφος για να εκδηλωθούν, η ανθρωπότητα αλλάζει σελίδα και οι ανάγκες τις πλέον μετατοπίζονται σε πιο ουσιώδεις διεργασιες. Αφήνει τα προτάγματα των αιγοκερίσιων ζητημάτων και περνάει στα υδροχοϊκά όπου θα τεθεί υπό το πρίσμα της κρίσης οι η συμμετοχή του κόσμου στις συλλογικές δρασεις και τις νέες κοινωνικές ανάγκες και το ιδεολογικό υπόβαθρό τους που σε μεγάλο βαθμό θα σχετιστεί με την πνευματική αναγέννηση και το νέο φως που έρχεται. Ουσιαστικά κάθε πέρασμα του Πλούτωνα σε άλλο ζώδιο είναι αποκαλυπτικό και φανερώνει τις καλά κρυμμένες αδυναμίες της κάθε ζωδιακής, και συνήθως δεν το κάνει με ήπιο τρόπο.

G. Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL