Καλάθι

Μια σημαντική Αστρολογική εβδομάδα ξεκινάει με Πανσέληνο στις 18 Μαρτίου λίγο πριν την Εαρινή Ισημερία στις 20 του μηνός. Η Πανσέληνος είναι στις τελευταίες μοίρες του άξονα Παρθένου- Ιχθείων και θα επηρεάσει πολύ και τα εργασιακά θέματα, τον εργατικό τομέα, τις εργατικές συνθήκες. Η όψη της Ισημερίας πάντως δείχνει θετική εξέλιξη σε σχέση με τις θέσεις εργασίας και την απασχόληση γενικότερα. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το επόμενο τρίμηνο.

                                                                Εαρινή Ισημερία  

                                                                      20/03/2022

Σημαντική εξέλιξη φαίνεται να υπάρχει σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όμως το τετράγωνο του Ουρανού με τον Άρη είναι αρκετά επικίνδυνο και εκρηκτικό με το μεσοδιάστημά του να βρίσκεται επάνω στον Ποσειδώνα. Αυτό δείχνει ότι σε τοπικό επίπεδο είναι πολύ πιθανό στην προσπάθειά  μας να βρούμε συνεργάτες να πέσουμε θύματα εξαπάτησης ή απογοήτευσης. Πολύ σημαντικό επίσης ότι αυτή η κρίσιμη μοίρα του μεσοδιαστήματος βρίσκεται στο Ν. Δεσμό της Σελήνης της χώρας και θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα μην υπάρξει υφαρπαγή θαλάσσιων και οικονομικών πόρων η παραπλήσιες απώλειες. Η ανάγκη μας να εκμεταλλευτούμε τους παραδοσιακούς πόρους θα είναι αυξημένη και αποδοτική όμως υπάρχει κίνδυνος απόπειρας εξαπάτησης από φίλους και εχθρούς. Ο ‘Ηλιος στον Κριό στον 7ο οίκο της Ισημερίας δείχνει ότι κάποια ισχυρή δύναμη θα μας πλησιάσει, πιθανώς για συνεργασία.

Η Σελήνη στην τελευταία μοίρα του Ζυγού χτυπιέται βάναυσα από τον Πλούτωνα και ο φόβος για οικονομική καταστροφή παραφυλάει, αυτό θα φέρει αρκετό οικονομικό άγχος και νευρικότητα στην αγορά. Όψη που ακόμα και αν δεν φέρει οικονομική καταστροφή θα φέρει τόσο άγχος και ανασφάλεια για τα οικονομικά, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει οικονομικές και ψυχολογικές απώλειες λόγω φόβου. Σε κάθε περίπτωση είναι όψη που θα έχει suspens και αγωνία και γενικότερα μια ταραχώδης ατμόσφαιρα. Ατμόσφαιρα που επηρεάζει πολύ το μητρικό αρχέτυπο της Σελήνης με όλα τα συναφή που σχετίζονται με ανθρωποκτονίες, βασανισμούς, θέματα που σχετίζονται με γυναίκες και παιδιά. Στη χώρα θα έχουμε αυξημένες γεννήσεις, όμως θα χρειαστεί προσοχή στις εγκυμονούσες λόγω της όψης με τον Πλούτωνα.

  Πρώτα όμως ας  δούμε πως αυτά επηρεαστούμε  ξεκινώντας από τις τωρινές όψεις.

Η όψη Ήλιου- Ποσειδώνα κορυφώνεται τώρα και όσο προχωράμε ο Ήλιος θα προπορεύεται και στο Ηλιοστάσιο θα αφήσει το ζώδιο των Ιχθείων. Σε αυτό το σημείο θα αρχίζει να ξεδιαλύνει λίγο το τοπίο και η ασάφεια, μπορεί κάποιο να μιλούν με βεβαιότητα για την επικαιρότητα όμως αυτή θα μας αποκαλύψει και άλλες οπτικές που εώς τώρα λειτουργούν παραμορφωτικά ειδικά μέσα από το ποσειδώνιο φίλτρο. Η θέση του Δία που προσεγγίζει σε σύνοδο τον Ποσειδώνα αυξάνει  ακόμα περισσότερο τις τιμές αυξάνοντας την κερδοσκοπία και την εκμετάλλευση με αθέμιτα ή θεμιτά μέσα. Λέμε θεμιτά, γιατί όντως σε αυτή τη φάση θα μπορούσαμε να δούμε και θετικά κάποια απόπειρα να εκμεταλλευτούμε με σωστό τρόπο τις ενεργειακές μας πηγές. Αυτό αφορά και στις προσωπικές μας υποθέσεις αλλά και σε ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο αξιοποίησης πόρων. Η όψη αυτή μπορεί να λειτουργήσει και θετικά. Όμως είναι σίγουρο ότι σε παγκόσμιο επίπεδο διεξάγεται κάποιο είδος απάτης το οποίο όμως δεν αποκλείεται να αναδείξει κέρδη στο μέλλον όταν ο κόσμος θα δει με άλλο μάτι άλλα πεδία ενεργειακής εκμετάλλευσης.

Θα επιμένουμε σε αυτό που λέμε το τελευταίο διάστημα ότι διανύουμε όψεις ανάπτυξης, η ψυχολογία γίνεται ο βασικός αρωγός στη διάθεσή μας να αναπτυχθούμε. Η πολυαστρία στους Ιχθείς είναι δίκοπο μαχαίρι, αν παρασυρθούμε από την απογοήτευση μπορούν να προκληθούν καταστροφές με θετική ψυχολογία μπορούν να γίνουν θαύματα. Τόσο οι όψεις της Πανσελήνου όσο και η θετική όψη του Ήλιου και του κυβερνήτη των Ιχθείων σε τρίγωνο με το Β. Δεσμό δείχνουν ότι υπάρχει σημαντικό μέτωπο δημιουργίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θέλουν να υποστηρίξουν τις πληττόμενες ομάδες από την  οικονομική και κοινωνική αλυσίδα. Το τρίγωνο αυτό ανοίγει ένα θετικό παράθυρο για τη μοίρα της ανθρωπότητας και το μαζικό όφελος. Ίσως δούμε νέες πολιτικές δυνάμεις. Επίσης θα υπάρξουν μεγάλες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Ο Ερμής πέρασε στο ζώδιο των Ιχθείων, χρειάζεται  πάντα προσοχή όταν ο Ερμής επισκέπτεται τα υδάτινα ζώδια, γιατί η σύγχυση και το θυμικό αυξάνονται, μπορεί εύκολα να παρασυρθεί η σκέψη από τα συναισθήματα και να υπάρχει ντόμινο λανθασμένων συμπερασμάτων χωρίς αυτά να ανταποκρίνονται σε αποδείξεις. Η διαίσθηση βέβαια δουλεύει στο φουλ, ο Ερμής ταχύτατος θα πλησιάσει προς την Ισημερία και το Δία, θα ειπωθούν μεγάλα λόγια-μεγαλοστομίες- που όμως καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Αυτό θα έχει και τη μορφή δημόσιων δηλώσεων.

Ο Άρης και η Αφροδίτη συνεχίζουν με σύνοδο χέρι χέρι, όψη που την έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, όμως σε αυτή τη φάση είναι κρίσιμο το γεγονός και οι δύο τους χτυπιούνται με ένταση από τον Ουρανό και αυτό μπορεί να δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες. Σε μετάφραση θα μπορούσαμε να πούμε ότι η απόπειρα αυτών των δύο για συνεργασίες έρχεται και χτυπιέται από άλλα συμφέροντα ή άλλες ομάδες συμφερόντων. Αυτό έχει κυρίως οικονομικό έρεισμα. Όμως τόσο η επαναστατικότητα και οι αντιδράσεις, ο ανταπαντήσεις στις προκλήσεις, θα φέρουν μεγάλες εντάσεις και αντίμετρα και εξτρεμιστικές ενέργειες.

Το ίδιο θα συμβεί και σε συναισθηματικό επίπεδο, διαπροσωπικό, προσοχή στην εκτροπή των αισθηματικών  ζητημάτων, ειδικά σε νέες γνωριμίες που μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω και να φέρουν αναστάτωση και χωρισμούς. Αργότερα τόσο ο Άρης όσο και η Αφροδίτη (τέλος Μαρτίου-Αρχές Απριλίου) θα πλησιάσουν τον Κρόνο και θα φέρουν περιορισμό των εκδηλώσεων.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *