Καλάθι

Μπαίνουμε σε μια εβδομάδα όπου βαδίζουμε στον απόηχο της Πανσελήνου, με βασικότερο γεγονός την ανάδρομη κίνηση του Ερμή που βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού. Σε αυτή τη θέση ο Ερμής δημιουργεί την πεποίθηση της συμφωνίας των απόψεων και πως ότι και αν σκεφτόμαστε θα βρίσκει σύμφωνους τους άλλους. Δεν είναι όμως απόλυτο ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Στα θέματα σχέσεων πολλές φορές λειτουργεί παραπλανητικά γιατί δεν διατυπώνονται εύκολα οι διαφωνίες, δηλ υπάρχει συγκατάβαση που μοιάζει βολικά αλλά μπορεί να κρύβει άρνηση, ανασφάλεια και αμφιβολία. Πάντως με ανάδρομο Ερμή είναι δύσκολο να ισχύσουν όσα ανακοινώνονται και οι πιθανότητες λάθους είναι αυξημένες. Μη ξεχνάμε ότι ο Δίας θα βρίσκεται ακριβώς απέναντι στον Κριό γεγονός που επηρεάζει και τις μετακινήσεις.

Βέβαια ο Άρης που βρίσκεται στους Διδύμους δεν αφήνει κουβέντα να πέσει κάτω και δε διστάζει να διατυπώσει κάποιος τη γνώμη του, εώς την περασμένη εβδομάδα σε τρίγωνο με τον Ερμή γινόταν με κάποιο τακτ και κάποια διπλωματία,, τώρα όμως ο Άρης κάνει τετράγωνο με την Αφροδίτη και ίσως να μην είναι τόσο φιλικός στα διαπροσωπικά ζητήματα. Το τελευταίο χρόνο Άρης και Αφροδίτη είχαν αρκετά συχνά θετική γωνία μεταξύ τους, γεγονός που μας βοήθησε πολύ σε ερωτικά θέματα, οικονομικά, στην επίλυση διαφορών και στη διατήρηση μιας αρμονικής και ειρηνικής συνθήκης καλές συνεργασίες.

Τώρα όμως ύστερα από αρκετό καιρό έχουμε τετράγωνο το οποίο θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα και δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Θα δημιουργήσει αρκετό άγχος στη διαχείριση υποθέσεων που απαιτούν συνεργασία. Επίσης σε μια τέτοια όψη τα παιχνίδια σε διπλό ταμπλό συνηθίζονται. Οι σχέσεις θα περάσουν δύσκολα σημεία και δεν αποκλείονται ακόμα εντάσεις και τσακωμοί. Η Αφροδίτη σε όψη 150° με το Χείρωνα θα έχει την τάση να μας βγάλει παράπονο και αίσθημα αυτοϋποτίμησης και συναισθηματικού πόνου. Και αυτή η όψη επηρεάζει και το φυσικό πόνο, αντίθετα σε πιο θετική γωνία ο Άρης με το Χείρωνα μπορεί κάπως να ανακουφίσει μέσα από ενέργειες που προϋποθέτουν γνωσιακή στόχευση. Η Αφροδίτη στην Παρθένο βοηθάει πολύ σε θεραπείες, φροντίδα ομορφιάς, δίαιτες και κάθε είδους προσφοράς στο συνάνθρωπο. Επίσης ευνοούνται καλλιτεχνικές και δημιουργικές εργασίες και εκθέσεις, με τον Άρη στους Διδύμους να βοηθάει και στην προβολή θεαμάτων.

Μεγάλη θα είναι η εστίαση του ενδιαφέροντος σε ιατρικά θέματα και ιατρικές πράξεις. Ο Ήλιος διανύει το τελευταίο 10ήμερο στην Παρθένο και θα έρθει σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, εδώ θα χρειαστεί προσοχή σε λάθη και αποπροσανατολισμό του σκοπού μας, εξαπατήσεις ή φαινόμενα που μπορεί να είναι ψευδή. Προσοχή σε σημαντικές αποφάσεις και κινήσεις. Όταν υπάρχει έντονο το στοιχείο της Παρθένου λειτουργούμε υπεραναλυτικά και σχολαστικά νομίζοντας ότι τα έχουμε εξετάσει όλα τα δεδομένα αλλά πολλές φορές χάνουμε τη μεγάλη εικόνα.

Για το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού έχουμε αναφερθεί στα προηγούμενα άρθρα, απλά να επισημάνουμε ότι στα μέσα Οκτωβρίου το τετράγωνο θα κορυφωθεί και με τον Κρόνο να περνάει σε ορθόδρομη πορεία λίγο αργότερα. Οπότε σε εκείνη τη φάση θα δούμε το πιο σκληρό πρόσωπο της όψης (γεγονός που συμπέφτει και με την Ηλιακή Έκλειψη της 25ης Οκτωβρίου) που όμως γρήγορα θα αρχίσει να χαλαρώνει, έτσι η εκτίμησή μας είναι ότι ύστερα δεν θα λειτουργήσει πιεστικά και περιοριστικά αφού θα βρίσκεται σε διάλυση.

Ο Άρης στους Διδύμους θα παραμείνει αρκετούς μήνες σε αυτή τη ζωδιακή θέση, το αστρολογικό περιβάλλον θα συνεχίσει να είναι πρωτίστως Ερμητικό οπότε γνώση και επικοινωνία και συγκοινωνίες θα είναι στην κορυφή των ενδιαφερόντων, θέματα φήμης, διαφήμισης, εμπορίας θα απασχολούν συνεχώς. Όσο και αν υπάρχει τρόμος η εποχή έχει να αποδώσει πολλά θετικά στοιχεία, ο Β. Δεσμός βρίσκεται στον Ταύρο και αναζητάει να μας δώσει κάτι σταθερό σε αυτή στη ζωή αρκεί να καταλάβουμε και εμείς σαν κοινωνία τι αληθινά εστί αφθονία στη σύγχρονη εποχή, και τότε ίσως τα καταφέρουμε. Από αυτό το σημείο θα εξαρτηθεί σε ποια ακριβώς κατάσταση θα είμαστε όταν ο Β.Δεσμός περάσει στον Κριό, πόσο ειρηνικές θα είναι οι συνθήκες;

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *