Καλάθι

Έχουμε μπει σε μια Αστρολογική περίοδο στην οποία τα alarm είναι ενεργοποιημένα και καλούμαστε και εμείς να είμαστε πιο επάγρυπνοι καθώς έχουμε εκτός από τις Εκλείψεις που θα ακολουθήσουν έχουμε μια έντονη Πανσέληνο εντός της εβδομάδας στις 16 Απριλίου. Την περασμένη εβδομάδα κάναμε εκτενή αναφορά στις δύο συνόδους Άρη-Κρόνου και Δία-Ποσειδώνα,σήμερα θα δώσουμε ακόμα περισσότερα στοιχεία για αυτές αλλά και για τις υπόλοιπες όψεις που ακολουθούν.

 Βρισκόμαστε στον απόηχο της συνόδου του Αρη με τον Κρόνο, μια όψη επικίνδυνη για ατυχήματα και μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και μια όψη νομοτελειακής ακρίβειας. Μια όψη δίκοπο μαχαίρι που όπλισε το χέρι της κοινωνίας με διπλή χρήση: η μία αυτή του κακοποιού που με νευρικότητα κάνει χρήση ενός επικίνδυνου  όπλου και η άλλη αυτή της καίριας και εύστοχης επέμβασης την πιο κρίσιμη ώρα, την ώρα 0 που πλέον δε δίνονται πολλά περιθώρια και αναβολές στα μεγάλα κοινωνικά θέματα.

 Είναι θέμα λεπτών διαχωριστικών γραμμών και ικανότητας διακρίσεων. Απελευθερωμένος πλέον ο Άρης από το Κρόνο θα απελευθερώσει τη δράση του -χωρίς τις δεσμεύσεις του Κρόνου -αλλά με τις επιταγές του- για να αποτινάξει το ζυγό από πάνω του και να βαδίσει σε εναλλακτικές οδούς, διαφοροποιημένες.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι πλησιάζουμε αυτές τις ημέρες  σε μια όψη τετραγώνου η οποία είναι τουυΚρόνου με το Β Δεσμό της Σελήνης, το τέλος ενός πολιτικού καθεστώτος, μιας πολιτικής δύναμης, μιας εξουσίας. Το τετράγωνο αυτό δημιουργεί το αίσθημα του ‘Ως Εδώ και μη παρέκει’’, κορεσμό και τέλος χρονικών ορίων.

Ερμής στον Κριό-Πλουτωνας στον Αιγόκερω σε τετράγωνο επίσης (Αν και ο Ερμής την Τρίτη πλέον περνάει στον Ταύρο, όσο θα είναι στον Κριό επηρεάζει κι θέματα με αδέλφια),

 όψη που συμμετέχει στα κρόνια ζητήματα αφού ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του Αιγόκερω. Οι μυστικοί κωδικοί ανίχνευσης, η αποκωδικοποίηση και η εξιχνίαση του μυστηρίου, η βαθιά αποκρυπτογράφηση σημαντικών στοιχείων , όλα αυτά έρχονται στις τελευταίες μοίρες των δύο αυτών παρορμητικών ζωδίων εκεί που θα διαδραματιστεί και η Πανσέληνος της 16ης Απριλίου, μιας Πανσελήνου που ίσως τινάξει στον αέρα όλες αυτές τις ισορροπίες τρόμου που διατηρούνται με ακροβασίες τόσο καιρό. Η μία όψη θα επηρεάσει την άλλη, όχι μόνο σε επίπεδο αποκαλύψεων αλλά και σε επίπεδο συμφωνιών και σχέσεων, ίσως δούμε προδοσίες και έντονες συμπεριφορές, δυσαρμονικές. Κίνδυνος αεροπορικών δυστυχημάτων.

Ο Ερμής την ημέρα της Πανσελήνου θα έχει προχωρήσει γρήγορα όπου θα πλησιάσει με σύνοδο τον Ουρανό, όψη που δίνει σύγχρονα τεχνολογικά οφέλη και εφευρετικές ιδέες. Αυτή η σύνοδος θα μας φέρει κάποια νέα εφαρμογή στην εργασιακή μας καθημερινότητα, κάποιες νέές μεθόδους σε οικονομικές δοσοληψίες και εμπορικές σχέσεις.

Η σύνοδος Διά-Ποσειδώνα στους Ιχθείς είναι ιστορικής σημασίας, έχει να συμβεί από το 1856, η ιστορία δε ξεχνάει όπως επίσης και η Αστρολογία,  πραγματικά είναι εντυπωσιακή η Αστρολογική ταύτιση κάποιων γεγονότων γιατί αν ανατρέξει κανείς σε γεγονότα εκείνης της εποχής θα βρει τη  ‘’Συνθήκη Παρισίων’’.

Η Συνθήκη με την οποία τερματίστηκε ο Κριμαϊκός Πόλεμος υπογράφτηκε στο Παρίσι στις 30 Μαρτίου 1856. Η συνθήκη υπογράφτηκε μεταξύ Ρωσίας, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Πεδεμοντίου και Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Description: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6e/Treaty_of_Paris_1856_-_1.jpg/300px-Treaty_of_Paris_1856_-_1.jpg

Υπογραφή της Συνθήκης. Χαρακτικό του 1856 στο Magazin Istoric

Με βάση τη συνθήκη ο Εύξεινος Πόντος μετατρεπόταν σε ουδέτερη ζώνη, απαγορευομένης της εισόδου πολεμικών πλοίων και οχυρώσεως των παραλίων, εξαιρώντας μόνο τα οθωμανικά εδάφη. Επίσης οι Παραδουνάβιες ηγεμονίες ετέθησαν υπό καθεστώς συλλογικής προστασίας, απ’ όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, παραμένοντας υπό ονομαστική οθωμανική επικυριαρχία. Επίσης αποδόθηκε στη Μολδαβία η νότιος Βεσσαραβία, που είχε καταληφθεί από τους Ρώσους με τη συνθήκη της Αδριανουπόλεως (1828). Τέλος η Ρωσία υποχρεώθηκε να παραιτηθεί των δικαιωμάτων της ως προστάτιδος των Ορθοδόξων.

Οι κυριότερες συνέπειες της συνθήκης ήταν η ένταξη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στη χωρία των Ευρωπαϊκών δυνάμεων (Ευρωπαϊκή Συναυλία) και η προσωρινή, όπως αποδείχθηκε, ανάσχεση της ρωσικής επεκτατικής πολιτικής. Παράλληλα αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις των Οθωμανών με τους Γάλλους.

https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7_%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD_(1856)?fbclid=IwAR2QWriMKN_4Lj4lY2frwvWITIZh5PxLtzfHSFW8eQrvUrxf_YCJa2Yv9Mw

Όπως επισημάναμε και σε προηγούμενες αναφορές η όψη αυτή επηρεάζει τη ανάπτυξη της ναυτιλίας, την κερδοσκοπία και την κερδοφορία. Όμως είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι αναδεικνύει ομάδες με ιδεολογική ταύτιση που θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο αφού υπάρχει τριγωνική όψη με το Β.Δεσμό της Σελήνης. Εν ολίγοις ο Κρόνος θέτει ένα τέλος για κάποιους αλλά η όψη του Δία με το Β. Δεσμό φέρνει κάποιες άλλες δυνάμεις στο προσκήνιο.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για εμάς αυτήν την περίοδο είναι τα ζητήματα πίστης, όχι μόνο της Θρησκευτικής αλλά και της πίστης στη θετική έκβαση, στις παναθρώπινες αξίες και στις υψηλές συναισθηματικές δονήσεις. Η Αφροδίτη έχει μπει ήδη στους Ιχθείς και είναι πλουσιοπάροχη-τέλος της εβδομάδας θα κάνει εξάγωνο με τον Ουρανό, όψη με πολύ υψηλές αποδόσεις για οικονομικά και συναισθηματικά θέματα-, σε λίγες ημέρες θα μπει και ο Άρης, το παιγνίδι των συναισθημάτων θα κρίνει την πορεία των πραγμάτων. Θα χρειαστούμε έναν ‘’βομβαρδισμό’’ θετικής διάθεσης ώστε να μη γίνουμε αυτόχειρες λόγω φόβου ή εκφοβισμών δυσάρεστων εξελίξεων. Ο Άρης στους Ιχθείς δεν είναι σε ισχυρή θέση, μπορεί εύκολα να προκαλέσει σύγχυση, αλλεργίες,τσιμπήματα, δηλητηριάσεις με χημικά κτλ. Προσοχή και στους εθισμούς λόγω όλου αυτού του stellium  στους Ιχθείς. Γενικώς χρειάζεται προσοχή να μην διολισθήσουμε.Η έντονη παρουσία των Ιχθείων μπορεί να φέρει μεγαλύτερες εντάσεις στο θέμα των υγρών καυσίμων,  καταιγιστικές λόγω και της Πανσελήνου.

Θα επιμείνουμε στην άποψη ότι τα καταστροφολογικά σενάρια έχουν βάση και μπορούν να βρουν έδαφος, όμως δεν είναι μονόδρομος σε καμιά περίπτωση και ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί λύση σε μια περίοδο που κάποιοι πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι και κάποιες θετικές όψεις για αυτό καλό είναι επηρεάζουμε δραστικά τα γεγονότα και να μην είμαστε απλά θεατές.

G.Christopoulos

Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL