Καλάθι

                                                      Οι Όψεις Εβδομάδας

Η Νέα Σελήνη στον Κριό είναι ήδη γεγονός και οδεύουμε ολοταχώς προς την Πανσέληνο στις 16 Απριλίου, μια Πανσέληνος που δεν αναμένεται εύκολη. Η περίοδος του Κριού μας θέλει πάντα αποφασιστικούς και άμεσους, όχι αναβλητικούς- όχι εσωστρεφείς, η δράση μας όμως έχει πάντα άμεση σχέση με τη θέση του Άρη. Ο Ερμής κι αυτός στον Κριό ζητάει αμεσότητα στις προθέσεις μας. Η πορεία προς την Πανσέληνο προς αυτήν έχει και θετικές πλευρές και θα πρέπει να τις δούμε. Θα δώσουμε κάποιες παραμέτρους όπως κάνουμε πάντα δίνοντας έμφαση στις δύο καυτές συνόδους που θα έχουμε το επόμενο διάστημα.

                                                   Σύνοδος Άρη-Κρόνου

       Προσοχή σε ατυχήματα, κακοποιητικές ενέργειες, ατυχείς συγκυρίες.

Τελευταία φορά που είχαμε αυτή τη σύνοδο ήταν ακριβώς πριν δύο έτη, αρχές Απριλίου στην 1η μοίρα του Υδροχόου, τότε όλος ο πλανήτης βρισκόταν σε καραντίνα και πάσχιζε να απελευθερωθεί. Ο Κρόνος βρισκόταν στη μηδενική σχεδόν του Υδροχόου και έβαλε άμεση τρικλοποδιά στη δράση του Άρη, τώρα όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς τα ίδια, ο Κρόνος έχει προχωρήσει πολύ και ο Άρης έρχεται να διεγείρει όλα αυτά τα σημεία που πέρασε ο Κρόνος και να ζητήσει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και ένα πιο ορθολογιστικό μοντέλο κοινωνικής  εκπλήρωσης. Από τη μία απαγορεύσεις από την άλλη σπάσιμο των απαγορεύσεων.  Με Κρόνο στον Υδροχόο υπάρχει ένας περίεργος ετεροχρονισμός που δεν επιτρέπει την εξολοκλήρου θέσπιση πρωτοποριακών συστημάτων και κάποια πράγματα μοιάζουν να είναι μπροστά από την εποχή τους και να πέφτουν στο κενό, όμως ταυτόχρονα μας δείχνουν το μέλλον που έρχεται και είναι ήδη ορατό και μας θέτει κρίσιμα ερωτήματα για το πως θα πορευτούμε με χρονοδιαγράμματα και ημερομηνίες λήξης. Η αφαιρετική διάθεση θα φανεί απαραίτητη για λύσιμο υποθέσεων.

Δύο μεγάλα ερωτήματα, δύο διπλές δοκιμασίες μας θέτει αυτή η εβδομάδα και αφορούν  στο επόμενο διάστημα. Δυο ερωτήματα σημαντικά για την εξέλιξή μας, για τις καρμικές αποδόσεις. Η μία είναι η σύνοδος Άρη-Κρόνου, σύνοδος των “κακοποιών” που η δράση τους μπορεί να προκαλέσει συνέπειες, αναταραχές και ραγδαίες κοινωνικές εξελίξεις, παράλυση και θανάτους. Όψη  που μας καλεί να δράσουμε συλλογικά και εναλλακτικά και καθιστά αμφίβολες τις συνέπειες αφού και δύο αυτοί πλανήτες σχηματίζουν τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, γεγονός που οι  λάθος εκτιμήσεις  μπορεί να προκαλέσουν άσχημες συνέπειες στην κοινωνία. Και από την άλλη πλευρά αν κάποιος θέλει να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας ίσως χρειαστεί να το πράξει με το δύσκολο τρόπο ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια και τις φραγές της όποιας εξουσίας.  Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για κοινωνική δράση. Σε ατομικό επίπεδο ισχύει το ίδιο με τις όποιες διαφορές στους  όρους. και είναι σημαντικό ότι όσο ο Κρόνος θα συγκλίνει σε όψη τετραγώνου με τους.Δεσμούς της Σελήνης τόσο οι καρμικές συνέπειες δυσβάσταχτων υποχρεώσεων θα αυξάνονται, η κόπωση δε θα είναι σύμμαχος και άτομα μεγάλης ηλικίας θα είναι επίφοβα ως προς τις αντοχές τους.

Αυτό ήταν το πρώτο δίλημμα.

Το δεύτερο είναι αυτό που λέμε στην αστρολογία αγαθοποιοί πλανήτες, ο κυβερνήτης του Τοξότη με τον κυβερνήτη των Ιχθείων έρχεται σε σύνοδο εκεί όπου θα δοκιμαστεί η πίστη μας, η μεγαλοσύνη μας, η προσφορά και η απλοχεριά μας. Θα δοκιμαστεί η πίστη μας στις παναθρώπινες αξίες και στο κοινό αίσθημα της συναισθηματικής νοημοσύνης σε μαζικό επίπεδο. Οι δύο τους σε σύνοδο θα βρεθούν σε τρίγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, μια δοκιμασία που επίσης θα μετρήσει πολύ στις καρμικές αποδόσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας, θα εξαρτηθούν πολλά από το πόσο ψηλά μπορούμε να κρατήσουμε τον πήχη. Αυτό το αίσθημα προσφοράς και αυτοδιάθεσης θα λειτουργήσει αυξητικά. Αν καταφέρει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού του πλανήτη να μετουσιωθεί ψυχολογικά στην προς την κατάλληλη κατεύθυνση θα είναι ένα άνοιγα προς την αφθονία, την επάρκεια, το κυριότερο όμως στην βελτίωση της συνολικής φιλοσοφικής στόχευσης του συνόλου γιατί οι πεποιθήσεις καθορίζουν τις επιθυμίες του, οι επιθυμίες τις επιλογές του και οι επιλογές την υλική και απτή πραγματικότητα.

Σύνοδος Δία-Ποσειδώνα

Η τελευταία φορά που υπήρξε αυτή η σύνοδος ήταν το Δεκέμβριο του 2009 στις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου, τότε που κάποιοι επικαλέστηκαν ξανά τη σωτηρία της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού μέσω μηχανισμών στήριξης όπως το διεθνές ταμείο Δ.Ν.Τ. Εκείνο το διάστημα είχε γίνει λόγος για κερδοσκόπους, σας θυμίζει κάτι αυτό; Μήπως ακούσατε κάτι παρόμοιο το τελευταίο μήνα; Για κερδοσκοπία, κάποια έκτακτα μέτρα, για τιμές και αυξήσεις; πολύ σύντομα ίσως αυτά τα δούμε να συνδέονται με χρηματοπιστωτικά,νομισματικά ή χρηματιστηριακά συμφέροντα. Καλό είναι τώρα όμως να γνωρίζουμε διδασκόμενοι από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν του 2009-2010, γεγονότα που έφεραν μια τεχνητή οικονομική κρίση, ειδικά στη χώρα μας οι τότε χειρισμοί άρχισαν να εκτοξεύουν συνεχώς ακόμα περισσότερο το δημόσιο χρέος. Και όλα είχαν ξεκινήσει από μια φούσκα.

Η όψη αυτή μπορεί να φέρει αμύθητα κέρδη, άνθιση στη ναυτιλία,όμως μπορεί να φέρει και μεγάλες απάτες, όμως ο Ουρανός στον Ταύρο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φέρει μεγάλες αλλαγές στην οικονομία. Ο Ουρανός στον Ταύρο θέλει να μας παρακινήσει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους και μεθόδους επιβίωσης, διαβίωσης, οικονομικής ανάπτυξης-οικονομικών σχέσεων, βεβαίως και διατροφής. Είμαστε ακόμα στα μισά  της επταετούς διέλευσής του από τον Ταύρο και σε περιόδους που συμμετέχουν σταθερά ζώδια στις όψεις κάνουν ακόμα πιο τεταμένο το κλίμα στα θέματα που πραγματεύεται, Οικονομία-Οικονομικές σχέσεις-Διατροφή – αγροτικές καλλιέργειες.

Τα εξουσιαστικά συστήματα όμως δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες, λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον για ισχύ και επικράτηση. Η κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας και η αγαθοεργία είναι απλά ένα περιτύλιγμα εφαρμογής των σχεδίων και μια πρόφαση. Οπότε και στις δύο περιπτώσεις των αστρολογικών ζευγών που προαναφέραμε η τυφλή πίστη  και η τυφλή βία θα είναι καταστροφική. Και αυτό θα είναι το κρίσιμο σημείο που θα κρίνει την έκβαση των εξελίξεων από εδώ και μπρος, από εκεί θα εξαρτηθεί αν θα οδηγηθούμε σε μια μεγάλη ήττα ή μια μεγάλη νίκη.

Αφροδίτη

Από την ανεξάρτητη και απελευθερωμένη Αφροδίτη στον Υδροχόο στην ανιδιοτελή με διάθεση προσφοράς και παροχών Αφροδίτη στους Ιχθείς. Αν και ελαφρώς παραπονιάρα και κάποιες φορές απατηλή η Αφροδίτη στους Ιχθείς είναι σίγουρο ότι προσδίδει μιαν άλλη ατμόσφαιρα, πιο γλυκιά, πιο πλούσια, με αρώματα και καλλιτεχνική άποψη. Μέσα στο κλίμα της πολυαστρίας αυτής στους Ιχθείς θα χρειαστεί να μαλακώσουμε τις καρδιές μας και να αισθανθούμε πιο ανθρώπινα, να συμπαρασταθούμε με ειλικρίνεια και ευαισθησία να δούμε την ομορφιά γύρω μας και πλουτοπαραγωγική ανάπτυξη.

Ερμής

Ο Ερμής διανύει με μεγάλη ταχύτητα τη διέλευσή του από τον Κριό, με ευθυκρισία και άμεσες διατυπώσεις προσπαθεί να μας βοηθήσει να κινηθούμε γρήγορα, τέλος της εβδομάδας όμως έρχεται μια άσχημη όψη για αυτόν από τον Πλούτωνα που μπορεί να θελήσει να υποσκάψει τα πλάνα μας. Σε κάθε περίπτωση όμως εώς τότε καλό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να εμπιστευτούμε την αποφασιστικότητά μας έχοντας συντονιστεί σωστά με το ένστικτό μας. Η κούρσα του Ερμή αυτήν την εβδομάδα μπορεί να μας βγάλει ΄΄παλικάρια¨και να κερδίσουμε χιλιόμετρα.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL