Καλάθι

Προηγμένες διεργασίες νοητικής φύσεως, αλλά και παράτολμες εμπειρίες.

Μιας και βρισκόμαστε στο μήνα του Τοξότη ας προσεγγίσουμε με περισσότερη φιλοσοφική διάθεση τις όψεις. Υπάρχουν πολλές μορφές πολέμου σε αυτή τη ζωή και ένας από τους κυριότερους και πιο σημαντικούς είναι ο νοητικός πόλεμος, ο νοητικός πόλεμος είναι αυτός που εκδηλώνεται πρώτος, πριν εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο. Άλλωστε σε κάθε πόλεμο εκτυλίσσεται παράλληλα κι ο πληροφοριακός πόλεμος.

Γιατί τα λέμε αυτά; Από τους καλοκαιρινούς μήνες και μετά ο Άρης βρίσκεται σε πολύμηνη παρουσία στο ζώδιο των Διδύμων σε ορατή θέση στον ουρανό τις νύχτες δηλ. σε κοντινή απόσταση από τη Γη. Αυτή η παρατεταμένη παρουσία του Άρη στους Διδύμους ο οποίος αν και ανάδρομος πρωταγωνιστεί αυτήν την περίοδο συμμετέχοντας σε πολλές όψεις δίνει Ερμητικό χρώμα σίγουρα κάτι θέλει να μας πει και να μας διδάξει., επίσης να θυμίσουμε ότι διεγείρει με αμείωτη ένταση τις Ηλιακές Εκλείψεις του 2021 στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Από αυτή την εβδομάδα όμως η ανάδρομη πορεία του θα είναι πιο γρήγορη δίνοντας περισσότερη έμφαση στην όψη του με τον Κρόνο αλλά και την αντίθεσή του με την Αφροδίτη. Οι Δηλώσεις και προθέσεις μας θα χρειαστεί να αποδειχτούν όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις.

Ο σημαντικότερος πόλεμος της ερμητικής αυτής περιόδου είναι η νοητική αναμέτρηση με τον ίδιο μας τον εαυτό και η δύναμη της πληροφορίας, η μετάδοση, ο στόχος και η στόχευση αυτής. Μέσα λοιπόν από τον Άρη στους Διδύμους δοκιμάζεται και σε ατομικό επίπεδο και σε μαζικό η ευθυκρισία μας, η ικανότητά μας να εκτιμήσουμε και να κρίνουμε καταστάσεις, να συγκρίνουμε καταστάσεις, να σχεδιάσουμε και να αιτιολογήσουμε τις κινήσεις μας. Να επιχειρηματολογήσουμε και να επικοινωνήσουμε. Η εξωστρέφεια του διδυμίσιου στοιχείου δημιουργεί μια αίσθηση ότι τα πάντα είναι ορατά μπροστά στα μάτια μας, δημοσιευμένα και κοινοποιημένα και όλοι έχουν τη διάθεση να τα εκθέσουν σε κοινή θέα. Μεγάλο ρόλο παίζει σε αυτό και ο Ν. Δεσμός της Σελήνης στο Σκορπιό. Όλη αυτή η τάση φέρνει στην επιφάνεια ειδήσεις και σκάνδαλα και όλοι καλούμαστε να πάρουμε θέση και να τοποθετηθούμε. με γνώμονα το περί δικαίου αίσθημα.

Η μεγάλη δοκιμασία έγκειται στην ικανότητά μας να ξεδιαλύνουμε και να αποφύγουμε την παραπλάνηση, να ξεχωρίσουμε τη φαινομενική αλήθεια από την εξόφθαλμη και αποδεδειγμένη αλήθεια. Ποσειδώνας στους Ιχθείς σε τετράγωνο με Άρη στους Διδύμους ζώδια δισυπόστατα και με διπλή φύση μας δίνουν διπλά μηνύματα και διπλές εικόνες δημιουργώντας placebo effects. Και σε αυτό το σημείο η δοκιμασία μεγαλώνει γιατί ενώ φαίνεται ότι όλο αυτό το το εφφέ φαίνεται ότι τον καθένα από εμάς μας συμπεριλαμβάνει επικουρικά στο κάδρο, έρχεται η όψη του Κρόνου με τον Άρη σε τρίγωνο και μας ζητάει να αναλάβουμε κοινωνική ευθύνη και συμμετοχή στη δράση και να ταχθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ποια είναι όμως η σωστή πλευρά; Αυτή που φαινομενικά μας ευνοεί ή κάποια άλλη; Μέγα το δίλημμα, ο Κρόνος στον Υδροχόο- Άρχοντας- μας ζητάει να ταυτίσουμε ιδεολογικά τη δράση μας- Άρης- και η διπλή φύση των Διδύμων λειτουργεί σαν δίκοπο μαχαίρι και αυτό είναι που κάνει τη μάχη με τον εαυτό μας ακόμα πιο σημαντική γιατί ενώ υπάρχει φαινομενικό εύρος επιλογών η όψη Άρη Κρόνου μας υποχρεώνει να υποστηρίξουμε και στην πράξη τις επιλογές μας, συμμαχώντας με αυτούς που θεωρούμε σωστούς και έγκυρους. Η πρακτική εκδήλωση έρχεται να ενισχυθεί με την παρουσία του Ερμή και της Αφροδίτης απέναντι στον Τοξότη που αρέσκεται σε πειραματισμούς, δηλ πειράματα στην πράξη. Ουσιαστικά όμως και από την πλευρά θα τεθεί το ίδιο δίλημμα, αφού Ερμής και Αφροδίτη επηρεάζονται με τις ίδιες όψεις -τετράγωνο με Ποσειδώνα, εξάγωνο με Κρόνο. Έτσι λοιπόν και εδώ τίθεται θέμα πλάνης και απάτης, ψεύδους και επικίνδυνων σχέσεων. Όμως και πάλι έρχεται ο Κρόνος να γεφυρώσει επιβοηθητικά την αντίθεση Άρης στους Διδύμους με Ερμή και Αφροδίτη στον Τοξότη.

Ο Κρόνος και πάλι εδώ θα κρατήσει τα ζύγια της παραπλάνησης και της αποπλάνησης για προστασία από ψευδεπίγραφα βιώματα και ψευδεπίγραφες εμπειρίες. Αυτή την εβδομάδα θα έχουν όμως όψη περισσότερο με τον Κρόνο ο οποίος θα βοηθήσεις στον καλό σχεδιασμό, την πειθαρχία. Οι μετακινήσεις και οι επικοινωνίες θα χρειαστεί περισσότερη προσοχή και όσο πλησιάζουμε στην Πανσέληνο ακόμα περισσότερο. Λόγια θυμού και υπερβολικές εκφράσεις λόγω αντίθεσης Άρη-Ερμή, αλλά και γλυκιά έκφραση λόγω συνόδου Ερμή-Αφροδίτης. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μην παρασυρόμαστε εύκολα γιατί υπάρχει στάχτη στα μάτια και πλάνη. Είναι εύκολο να ταχθούμε χωρίς να το καταλάβουμε σε αντίθετες από το συμφέρον μας συμπεριφορές.Η διπλωματία των Διδύμων μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με τον αυθορμητισμό του Τοξότη και “γλώσσα λανθάνουσα αλήθειες λέει”. Τη συνταγή όμως επιτυχίας την αναλύσαμε παραπάνω.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL