Καλάθι

                                              17 Οκτ-24 Οκτ

Ξεκινώντας καλό θα ήταν να σημειώσουμε ότι τόσο ο Πλούτωνας στις 7 Οκτωβρίου όσο και ο Κρόνος στις 11 πέρασαν σε ορθόδρομη πορεία μετά από μήνες ( όπως γίνεται πάντα με τους συγκεκριμένους πλανήτες) και αυτό φαίνεται ότι συντάραξε τα γεωολογικά φαινόμενα. Ως ένα σημείο όμως αυτά φαίνεται ότι ήταν κάπως επιβοηθητικά όμως όπως είχαμε επισημάνει την προηγούμενη εβδομάδα η όψη Ήλιου-Πλούτωνα φέρνει καταστροφές. Αυτή η όψη παραμένει και αυτή την εβδομάδα σε ισχύ και μάλιστα έρχεται να προστεθεί  η διέγερση του Άρη-που ακολουθεί τον Ήλιο- η οποία θα είναι επίσης ισχυρή. Αν σκεφτούμε ότι την ίδια ώρα θα έχουμε ορθοδρόμηση του Δία ο οποίος μεγενθύνει τα πράγματα (σε καλή όμως όψη με Άρη και Ήλιο),  και την όψη της Πανσελήνου που θα γίνει στις 20 του μηνός τότε ίσως δούμε ακόμα πιο έντονα φαινόμενα. Επίσης μαζί την οριθοδρόμηση του Δία θα έχουμε και την ορθοδρόμηση του Ερμή, σε καλή όμως όψη με τον Κρόνο. Με μία λέξη θα μπορούσαμε να πούμε ¨τυχεροί στην ατυχία μας¨

Οι επιβοηθητικές όψεις αντισταθμίζουν κάποιες αρνητικές και η ζημιά μετριάζεται.

Ο συνδυασμός της Αφροδίτης σε εξάγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο και τον Ερμή στο Ζυγό που μεταξύ τους κάνουν  του δημιουργεί πολύ όμορφες συνθήκες επικοινωνίας, όμορφη συναισθηματική έκφραση, όρεξη για ζωή και πειραματισμό. Αυτός ο πειραματισμός εισέρχεται και στο πεδίο των σχέσεων με τον Κρόνο να κρατάει τα μπόσικα χωρίς όμως να εμποδίζει. Η όψη αυτή βοηθάει την έρευνα στο γνωσιακό πεδίο και στην πιο σφαιρική οπτική και κατανόηση κάποιου γνωστικού αντικειμένου. Τα επιχειρήματα θα μπορούν να στηρίζονται και να διατυπώνονται όμως καλό είναι να μην υπάρχουν δογματικές τάσεις γιατί η οροδρόμηση του Ερμή σε συνδυασμό με την Αφροδίτη στον Τοξότη θα μας εμφανίσει οπτικές που μας ξέφυγαν από το τοπίο το τελευταίο διάστημα. Για αυτό καλό είναι να μη βιαστούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα ούτε να παρασυρθούμε από υπέρμετρο ενθουσιασμό μας.

Ο Άρης θα βρει σε όψη τριγώνου το Δία και θα μας ωθήσει δημιουργικά και επεκτατικά στα σχέδιά μας, δίνοντας ταχύτητα και ροή στις δράσεις μας, όμως την Παρασκευή θα κορυφωθεί το τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα το οποίο χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να μας κάνει επιθετικούς, να λειτουργήσουμε υπό πίεση και να χρησιμοποιήσουμε αθέμιτα μέσα ή να παρέμβουμε με αστοχία σε κάποια έκτακτη συνθήκη. Όψη που χρειάζεται προσοχή σε παρορμήσεις και ηθικές αναστολές που ίσως συγκρατήσουμε ή μη με καταστροφικές συνέπειες. Όψη επικίνδυνη για σεισμικη δόνηση. Μάλιστα νωρίτερα θα έχει προηγηθεί  το τετράγωνο Σελήνης Κρόνου και η σύνοδος Σελήνης Ουρανού

.Όλη η εβδομάδα χρειάζεται προσοχή  και για  άλλου τύπου τοπικές και εγχώριες καταστροφές. Ο Άρης στο Ζυγό προσπαθεί να σταθμίσει τις καταστάσεις αλλά λειτουργεί νευρικά, στη θετική του όψη με το Δία ωθείται σε επεκτατικές δράσεις αλλά ο Πλούτωνας του βάζει δύσκολα αν αυτές οι επεκτατικές διαδικασίες δεν έχουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές και κυβερνώνται από άκρατο ενθουσιασμό και πλουραλισμό που ίσως στην πορεία φανερώσει ανεπάρκεια και ελλείψεις. Άρα κάποιος θα εκτεθεί, κυρίως αυτός που δεν έχει ουσία στις κινήσεις του.

                                             Πανσέληνος στον Κριό

                                                             20 Οκτωβρίου 17:55

Μια Πανσέληνος στον Κριό και μάλιστα σε Τ τετράγωνο με Πλούτωνα μόνο ήρεμη δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς, κάθε άλλο. Ο Πλούτωνας ορθόδρομος γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος όμως ευτυχώς η όψη δεν είναι σε ιδιομοιρία και ας ελπίσουμε ότι αυτό μπορεί να αδυνατίσει την επιρροή του. Ο Άρης όμως όπως προ είπαμε θα ενεργοποιεί την όψη τετραγώνου μαζί του οπότε λίγο δύσκολο να μην έχουμε κάποια διέγερση.

Η Πανσέληνος δείχνει ότι έχουμε όψη γάμου, όψη συμφωνιών όμως αυτή η συμφωνία βγάζει εντάσεις, προκαλεί αντιδράσεις και γίνεται στόχος κριτικής. Σε εθνικό επίπεδο αυτό αφορά και στις τελευταίες εξελίξει με τον αμυντικό εξοπλισμό, φαίνεται ότι θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην πορεία και ίσως έχουμε κάποιες υπόγειες επεμβάσεις που να αφορούν στα συγκεκριμένα θέματα.

Η όψη πάντως της Πανσελήνου θα προκαλέσει τριγμούς και κάποια αστάθεια, αρκετή νευρικότητα αλλά και ασυγκράτητη ορμή για εξέλιξη επαγγελματικών θεμάτων. Παρεξηγήσεις σε συνεργασίες είναι πιθανές. Εντάσεις μεταξύ αγαπημένων προσώπων επίσης. Υπάρχει μια ωραία συνθήκη που δημιουργείται για τα επαγγελματικά και οικονομικά θέματα που δεν πρέπει να τη χάσουμε, ο Ερμής με τον Κρόνο και το Β. Δεσμό κάνουν ένα ασθενές μεν αλλά θετικό τρίγωνο που βοηθάει στον εκσυχρονισμό της επαγγελματικής καθημερινότητας, των ηλεκρτρονικών μέσων και της εξάπλωσης κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ερμής όμως λίγες ημέρες αργότερα θα επανέλθει στις μοίρες που κάνουν 150ο όψη με τον Ουρανό και εκεί θα χρειαστεί προσοχή σε ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις και επικοινωνιακά μέσα. Άλλωστε η ώρα που θα ορθοδρομήσει μας βρίσκει σε αντίθεση τον Ερμή με το Χείρωνα γεγονός που χρήζει προσοχή σε ηλεκτρονικά αρχεία ή κάποια βλάβη σε συγκοινωνιακά και επικοινωνιακά μέσα. Μη ξεχνάμε και την όψη που είχε προκαλέσει την πτώση του facebook πριν λίγες ημέρες, πτώση που πιθανώς να οφείλεται σε update λογισμικών. Όπως  και να έχει το ζήτημα είναι ότι οι βλάβες τέτοιου τύπου είναι πιθανές αυτήν την εβδομάδα.

Οι εργασιακές συνθήκες και η καθημερινότητά μας δείχνει να θέλει να μπει σε μια ορθή πορεία και να ισορρoπήσει, αυτό πρέπει να το κρατάμε ως θετικό. Οι οξύνσεις με τη συμμετοχή του Πλούτωνα θέλουν να μας μάθουν να ανοίξουμε την οπτική μας γωνία, να αντιληφθούμε ακόμα περισσότερο το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον και όφελος, να αποφύγουμε τη μικρότητα και τις κοντόφθαλμες αξιολογήσεις. Η καταστροφή του παλιού συνεχίζεται, το τοίχος των ψευδαισθήσεων γκρεμίζεται, το νέο που αναμένουμε έχει ήδη παρουσιαστεί στον ορ;iζοντα για όσους έχουν μάτια να το βλέπουν, το τίμημα των μεγάλων αλλαγών είναι πάντα ακριβό.

G. Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL