Καλάθι

                                            Εβδομαδιαίες όψεις

Βαδίζουμε ολοταχώς για την Πανσέληνο της επόμενης Κυριακής 22 Αυγούστου, μιας σίγουρα έντονης Πανσελήνου.

Η όψη που κυριαρχεί αυτήν την εβδομάδα είναι η αντίθεση του Ήλιου με το Δία η οποία κορυφώνεται στις 20 Αυγούστου και Άρη-Ουρανού στις 22 που είναι και πανσέληνος. Οι δυο αυτές όψεις θα είναι ενεργές όλη την εβδομάδα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Άρης στην Παρθένο ενεργοποίησε τόσο τη Σεληνιακή Έκλειψη στα τέλη Μαϊου και μέσα στο μήνα θα ενεργοποιήσει και την Ηλιακή του Ιουνίου.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού πέρασε πλέον και δεν θα μας απασχολήσει. Είδαμε όλοι όμως πόσο δύσκολο ήταν. Έφερε αναστάτωση και πολλά γεγονότα σε θέματα αέρος και πτήσεων. Η όψη ήταν εξαιρετικά ακόμα και για αεροπορικά ατυχήματα. Τώρα μέσα σε όλες τις επόμενες ημέρες υπάρχει διπλή γωνία 150ο για τον Ήλιο όπου φέρνουν αρκετά διλήμματα-κυρίως ηθικής φύσεως- μια ασάφεια και κίνδυνο χωρισμών. Οι χωρισμοί δεν αφορούν τόσο σε ερωτικές σχέσεις αν και υπάρχουν και εκεί μπερδέματα, αλλά περισσότερο σε κάποιο διαχωρισμό μεταξύ προσώπων εξουσίας ή τη ρίξη κάποιας διοίκησης.

Η σύνοδος του Άρη με τον Ερμή διατηρείται για όλη την εβδομάδα, θα ειπωθούν αλήθειες…σκληρές αλήθειες. Κάποιοι θα ενοχληθούν.

Ο Κρόνος σε ανάδρομη πορεία σχηματίζει τρίγωνο με το Β.Δεσμό της Σελήνης, διαρκεί αρκετό καιρό αυτή η όψη, ανταμείβει όποιον κινείται οργανωμένα στο χώρο της καριέρας κάνοντας βήματα μπροστά, και την ορθή οργάνωση κοινωνικών δομών. Ο Β. Δεσμός ανοίγει ένα θετικό παράθυρο στο μέλλον με αυτήν την όψη. Η πειθαρχία επιβάλλεται (με την καλή έννοια της λέξης).

Σημαντική αναφορά της εισόδου της Αφροδίτης στο ζώδιο του Ζυγού, ισχυρή θέση που εστιάζει στο κάλλος, τις δημόσιες σχέσεις και τη φροντίδα σε θέματα ομορφιάς. Ο Άρης στην παρθένο και ειδικά σε όψη τριγώνου με τον Ουρανό όλη την εβδομάδα ωφελεί επεμβάσεις αισθητικής και όχι μόνο. Ο Ερμής κι αυτός σε σύνοδο με τον Άρη για όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, βοηθάει στις σχολαστικές εργασίες, που θέλουν λεπτομερή παρατήρηση και επίμονη προσπάθεια, τελειομανία. Όμως είναι τρομερά ερειστική η όψη και αυξάνει την αυστηρή και χοντροκομμένη κριτική. Με την Αφροδίτη στο ζυγό η ευθιξία είναι πάντα πιθανή, για αυτό καλό είναι να βλέπουμε τα ελαττώματα αλλά να προσέχουμε πως τα υποδυκνείουμε σε κάποιον. Επίσης η διάθεση προσφοράς είναι απαραίτητη και αναγκαία. Ο κόσμος θα συνεχίσει να ευαισθητοποιείται παρά τις αντιξοότητες.

  Κυριακή  15/8

Η  Σελήνη βρίσκεται στο Σκορπιό, η κυρια όψη της ημέρας είναι το απόγευμα  όπου γίνεται ένα σύμπλεγμα όψεων με τη Σελήνη συμμετέχουσα. Σελήνη- Ήλιος τετράγωνο, και παράλληλα τρίγωνο με της Σελήνης με τον κυβερνήτη των Ιχθείων και εξάγωνο με το κυβερνήτη του Σκορπιού. Όψη που δημιουργεί μια μυστηριακή και φαντασιακή ατμόσφαιρα. Μας κάνει να νιώθουμε ένα γλυκόπικρο αίσθημα μιας απτής αλλά μαζί και άπιαστης ονειρικής πραγματικότητας. Ίσως να μην είναι τόσο αξιόπιστο αυτό που ζούμε, να αισθανόμαστε εξασθένηση,  τώρα όμως τα συναισθήματα αυτά θα μας κάνουν να ανοίξουμε ονειρικούς δρόμους . Η έντονη παρουσία της παρθένου με τρεις πλανήτες βάζει ορθολογισμό στις σκέψεις και τις πράξεις μας. Όμως η ανάγκη μας για απελευθέρωση και οραματισμό θα ψάξει διεξόδους.  Η τριπλή παρουσία Άρη-Ερμή-Αφροδίτη στην Παρθένο μας δίνει γείωση και πρακτικότητα να εργαστούμε παράλληλα, με λεπτομέρεια και αποτελεσματικότητα.  Ίσως και μια δόση ψυχαναγκασμού.

Ο προγραμματισμός είναι καλός σύμβουλος, όμως  υπάρχει πιθανότητα ακυρώσεων και μεταβολών λόγω ανωτέρας βίας, ειδικά αν το πρόγραμμα είναι φορτωμένο. Καλό είναι να εκμεταλλευτούμε την τελευταία ημέρα της Αφροδίτης στην Παρθένο για κάποιες ρυθμίσεις στον εργασιακό τομέα, και σχετικά  γραφειοκρατικά θέματα. Η Αφροδίτη θα μπεί στο Ζυγό το πρωί της Δευτέρας.

Δευτέρα 16/8

Οι περισσότερες όψεις της εβδομάδας ισχύουν και σήμερα, η Σελήνη μετά από μια ερωτική βραδιά με το εξάγωνο της με την Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο του Τοξότη  και μας ενεργοποιεί μια πιο adventure διάθεση, πιο κινιτική. Στη διάρκεια της Ημέρας από το απόγευμα και μετά θα κάνει όψη τετραγώνου τόσο με τον Ερμή- παρανοήσεις ασυνεννοησία- όσο και με τον Άρη- όξυνση θυμού- θα μας γεμίσει ένταση και άγχος όμως το εξάγωνο της με τον Κρόνο θα μας βοηθήσει φέρουμε εις   πέρας κάποιες υποθέσεις ακόμα και αν αυτές πάνε κόντρα. Μη ξεχνάμε ότι ο Άρης συγκλίνει κάθε μέρα που περνά προς το τρίγωνο ακριβείας με τον Ουρανό όψη που βοηθά τη σωστή μεθόδευση.

Σήμερα το πρωί  η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο του Ζυγού, θέση ισχυρή για την Αφροδίτη, ιδανική για ομορφιά, φως και λάμψη. Ξεκινάει η είσοδό της με ένα γλυκό εξάγωνο με τη Σελήνη, μας προσθέτει μια γλύκα στη διάθεσή μας στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Η αντίθεση του Ήλιου με τον κυβερνήτη του Τοξότη έχει αρχίσει ήδη να ενεργοποιείται, λόγω Σελήνης στο Τοξότη, μια προσοχή στις υπερβολές και τη σπατάλη χρειάζεται. Αν και θα χρειαστεί προσπάθεια όμως θα έχουμε θετικά αποτελέσματα εώς το τέλος της εβδομάδας. Αυτή η όψη μας ωθεί να μην εγκαταλέιπουμε.

Τρίτη 17/8

Αν και δευτερεύουσα η όψη 150ο  ο Ήλιος στο Λέοντα με τον Πλούτωνα σήμερα κάνουν αυτή την ιδιαίτερη γωνία, που σίγουρα επηρεάζει σε κάποιο βαθμό τα πράγματα. Κυρίως αφορά σε θέματα εξουσίας και την προσπάθεια επιβολής κάποιας Αρχής, με την αντίθεση του Ήλιου με το Δία ενισχύεται η βιασύνη της άμεσης επιβολής. 

Η Σελήνη σήμερα προχωρά στο δεύτερο μισό του Τοξότη μετά το μεσημέρι. Πρώτα θα έχουμε ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα που φέρνει συναισθηματικές εντάσεις, όμως ύστερα ενεργοποιείται ωραίο τρίγωνο Ήλιου- Σελήνης που αποσυμφορεί την ατμόσφαιρα και δημιουργεί συνθήκες για μια ευχάριστη βραδιά με απελευθερωμένη διάθεση και ζωηράδα.

Η σχετική σύνοδος Άρη-Ερμή συνεχίζεται κανονικά και σήμερα. Απότομες και κοφτερές εκφράσεις. Σκληρή κριτική.

Τετάρτη 18/8

Μετά τα μεσάνυκτα εώς το ξημέρωμα διατηρείται η καλή όψη Ήλιου-Σελήνης. Η ΄συνοδος Άρη-Ερμή συνεχίζεται, το ίδιο και του Ήλιου με το Δία. Μεταμεσονύκτια θα σχηματιστεί και ένα σύντομο εξάγωνο Σελήνης-Δία που αυξάνει την ευδιαθεσία…και την πειραματική διάθεση ειδικά για όσους είναι σε διακοπές αλλά και εκείνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν αυξητικές συνθήκες .Ιδανική όψη για γρήγορη σύλληψη μωρού.

Σήμερα η Σελήνη περνάει στο πιο συγκρατημένο ζώδιο του Αιγόκερω περίπου 09:30 το πρωί. Αμέσως βρίσκει την Αφροδίτη σε τετράγωνο και στα θέματα σχέσεων και ερωτικών περιπτύξεων ίσως υπάρξει ένας προβληματισμός. Ο ενθουσιασμός της προηγούμενης μέρας είναι λογικό με τη Σελήνη στον Αιγόκερω να έχει περισσότερο ένα χαρακτήρα σοβαρότητας. Και κάποιο συναισθηματικό άγχος εδραίωσης μιας σχέσης  ή κάποιος προβληματισμός αν είμαστε αποδεκτοί στους άλλους και αν υπάρχει αληθινή ερωτική ανταπόκριση.  Η όψη κορυφώνεται στις 14:00 αλλα κρατάει εως νωρίς το βράδυ. Μη ζητήσετε σήμερα ομολογία αγάπης ή οποιαδήποτε επιβεβαίωση, γιατί ο Άρης με τον Ερμή σε σύνοδο τα λένε έξω από τα δόντια.

Και ο Ήλιος με το Δία εξακολουθούν να εκβιάζουν τις θετικές εξελίξεις.

Πέμπτη 19/8

Σήμερα η μέρα ξεκινάει με ένα μαγικό μεγάλο τρίγωνο στα γήινα ζώδια.  Σελήνη στον Αιγόκερω, Άρης-Ερμής στην Παρθένο και Ουρανός στον Ταύρο. Με πραγματισμό και αποφασιστικότητα- είναι και καθημερινή- ευνοούνται εργασιακά θέματα και δραστηριότητες  που απαιτούν υλοποίηση άμεση. Ουσιασαστική προώθηση των υποθέσεών μας. Να προσέξουμε να είμαστε ερειστικοί λόγω της συνόδου του Ερμή με τον Άρη και η βιασύνη μας να πιάσει τόπο. Όσο πλησιάζει η Πανσέληνος θέματα που μας καίνει μας κάνουν να νιώθουμε ότι έρχεται η ώρα ‘’0’’ και ότι δεν υπάρχει αύριο. Σιγουρα αυτή η Πανσέληνος συμβολίζει την κορύφωση της αύξησης θετικών αποτελεσμάτων, όμως αυτό δε σημαίνει επιπολαιότητα. Ας εκμεταλλευτούμε τη μεθοδικότητα και την επίτευξη κάποιων αλλαγών που χρειαζόμαστε για να αισθανθούμε ικανοποίηση. Καλό είναι να ξεκινήσουμε τη μέρα μας από νωρίς, αν έχουμε δουλειές σε υπηρεσίες επίσης ή οποιαδήποτε άλλη τακτοποίηση και μεταβολή δραστηριοτήτων.

Θα δουλέψει καλά αυτή η όψη, εώς τις 17:00 το απόγευμα.

Προς το βράδυ χρειάζεται περισσότερη προσοχή στη σύνοδο Σελήνης-Πλούτωνα. Σε τέτοιες όψεις πρέπει να προσέχουμε ψυχικές επιθέσεις και τα υπόγεια κτυπήματα.

Παρασκευή 20/8

Η όψη της Σελήνης-Πλούτωνα κορυφώνεται στις  03:00 μετά τα μεσάνυχτα, και τέτοιες όψεις δημιουργούν μυστήρια ατμόσφαιρα και κλίμα, έντονα συναισθήματα και βοηθάει όταν θέλουμε να μετασχηματίσουμε τον ψυχισμό μας. Επίσης είναι μια όψη που συχνά εμπλέκει μυστικές ενέργειες σε θέματα εξουσίας, κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Κάποιο μυστικό έλεγχο. Την ίδια ώρα κορυφώνεται και η περιβόητη αντίθεση Ήλιου στο Λέοντα- Δία στον Υδροχόο.

Σήμερα λοιπόν η ημέρα εστιάζεται στην κορύφωση  της  περιβόητης  αντίθεσης Ήλιου στο Λέοντα- Δία στον Υδροχόο, στην είσοδο της Σελήνης στον Υδροχόο στις 11:00 το πρωί που βρίσκει σε τρίγωνο την Αφροδίτη και αργότερα την ίδια ημέρα το απόγευμα στη σύνοδό της με τον Κρόνο. Στις 22:00 κορυφώνεται και το τρίγωνο Ερμή- Ουρανού και φέρνει μια νότα ανανέωσης και αναπαραγωγής προτότυπων ιδεών. Σύλληψη κάποιας μεγάλης ιδέας.

Η μέρα ενδείκνυται για καλλιτεχνικές συνευρέσεις, κοινωνικές επαφές με πολλά οφέλη  επαγγελματικά, οικονομικά, ακόμα και συναισθηματικά.  Μπορούμε να έλθουμε σε επαφή με ανθρώπους που μας ενδιαφέρει η γνώμη τους και μπορούν να συντελέσουν  θετικά. Να μας φανερωθεί κάτι χρήσιμο. Το βράδυ ιδανικό για κοινωνικές συνευρέσεις, καλές επαφές κάποια διαδικτυακή εκδήλωση ή παρουσίαση. Ιδανική και για δραστηριότητες που αφορούν σε γυναικείο αντικείμενο. Ομορφιά, αισθητική, κόσμημα κτλ

Σάββατο 21/8

Το Σάββατο στις 02:30 κορυφώνεται η σύνοδος Σελήνης-Κρόνου, η όψη αυτή είχε ενεργοποιηθεί ήδη από το βράδυ της Παρασκευής. Πάντα υλοποιητική αυτή η όψη. Η Σελήνη βέβαια στον Υδροχόο φέρνει συχνά ανατροπές, στη διάρκει της ημέρας θα σχηματιστεί τετράγωνο ακριβείας στις 12:00 το μεσημέρι. Πολύ προσοχή για ακραίους καυγάδες, ταραχές ή εντάσεις που μπορεί να προξενήσουν  χωρισμό ή  κάποια διαφωνία που μπορεί να χαλάσει τις σχέσεις. Προσοχή στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών-βραχυκυκλώματα.

Ήδη όμως από τις 10:00 το πρωί έχει κορυφωθεί το τρίγωνο Άρη-Ουρανού, μας βοηθάει να κάνουμε καίριες επεμβάσεις και τομές είτε σε θέματα υγείας, οικονομικά, λογιστικά, νέες τεχνολογίες και μηχανήματα.

Γενικώς ολοκληρώνεται μια εβδομάδα που αναζητάμε το maximum με την όψη Ήλιου-Δία η προσμονή αυξάνεται. Θα πάει και στην Πανσέληνο αυτό το πλανητικό σκηνικό. Θα αναφερθούμε λεπτομερώς. Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι για το χάρτη της Ελλάδας έχουμε τον Ουρανό σε τετράγωνο με τον Ήλιο μας αλλά και το γενέθλιο Κρόνο μας στο Λέοντα. Θα χρειαστεί να είμαστε επάγρυπνοι στα θέματα εξουσίας και παιδιών. Η υπευθυνότητά μας δοκιμάζεται και πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα. Ο ανάδρομος Δίας θα κάνει τρίγωνο με τη γενέθλια   Σελήνη της Ελλάδας και εκεί ευελπιστούμε σε μαζική αφύπνιση και κοινωνική κινητοποίηση.

G. Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL