Καλάθι

                                          Οι Όψεις της εβδομάδας

                                                                26  Σεπ-3 Οκτ

Αν και έρχεται ο ανάδρομος Ερμής, η διάθεσή μας να διευθετήσουμε υποθέσεις, να τρέξουμε γρήγορα και να μην αφήσουμε να χαθεί χρόνος είναι έντονη. Να έχουμε το νου μας γιατί όσο κι αν υπάρχει εύνοια για κάτι τέτοιο τα νοητικά μπερδέματα οι βιασύνες και τα στραβοπατήματα παραφυλάνε. Με μεθοδικότητα οι υποθέσεις μας θα προχωρήσουν και μια κρυφή ματιά σε αυτά που δε φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

Μια νέα εβδομάδα ξεκινάει και τα σημαντικότερα αστρολογικά στοιχεία έρχονται να μας δείξουν σαν πρώτο και κυριότερο την ανάδρομη πορεία του Ερμή που ξεκινάει στις 27 Σεπτεμβρίου. Όπως και στις προηγούμενες δύο φορές που αναδρόμησε ο Ερμής ήταν σε αέρινα ζώδια που  έτσι και τώρα που βρίσκεται στο Ζυγό, κι  αυτό θεωρείται κάπως επιβοηθητικό. Η ανάδρομη πορεία δεν έχει αρχικά μεγάλη ταχύτητα και θα έλεγε κανείς ότι το  διάστημα αυτής της εβδομάδας  θα είναι σχεδόν σε στάση.  Γεγονός που  επιμηκύνει τη διάρκεια της όψης τριγώνου  του με το Δία στο Υδροχόο και τετραγώνου με τον Πλούτωνα. Οπότε τόσο η διάθεσή μας για πλούσια και εποικοδομητική επαφή και απόκτηση γνώσης και σωστής πληροφόρησης, εξιχνίαση  μυστηρίων, εμπορικές έρευνες και επεκτάσεις, κοινωνικές εξισορροπήσεις. Είναι βέβαιο όμως ότι τόσο στις μετακινήσεις όσο και στις αποφάσεις θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε καθόλου ότι μέσα στην όψη του Πλούτωνα με τον Ερμή, των υπόγειων και μυστικών διαβουλεύσεων, παρεμβαίνει η Αφροδίτη στο Σκορπιό και ο Άρης στο Ζυγό σε ένα κλίμα που διαμορφώνει νέες ισορροπίες που κρίνονται στα σημεία και τις λεπτομέρειες. ‘’Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη’’, έλεγχος εκατέρωθεν μεταξύ αντίθετων πλευρών που προσπαθεί να αναδείξει τις ορθές γωνίες του αντικειμένου διαφορών και συγκρούσεων. Ο Άρης στο Ζυγό θέλει να γεφυρώσει το χάσμα, η Αφροδίτη στο Σκορπιό όμως βιώνει το πάθος δίχως αύριο. Θα αρχίσει να ανακουφίζεται όμως  όσο η αντίθεσή της με τον Ουρανό που -έφερε κάποιες συναισθηματικές ανατροπές και οικονομικά μπλοκαρίσματα- θα διαλύεται.

Επίσης ενδιαφέρουσα είναι η όψη Ήλιου και Άρη- Κρόνου σε τρίγωνο και Ήλιου –Άρη σε σύνοδο. Η σύνοδος Ήλιου- Άρη φέρνει αρκετή κινητικότητα, έντονη δραστηριοποίηση,  αλλά και αρκετή νευρικότητα που σε συνδυασμό την ανάδρομη πορεία του Ερμή μπορεί να φέρει συγκρούσεις. Το τρίγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο συνεισφέρει στην πειθαρχημένη αντιμετώπιση των πραγμάτων, να επιβραβευτεί η οργανωμένη προσπάθεια, να αποδώσει θετικά το πλήρωμα του χρόνου. Επίσης θετικές όψεις και με τους Δεσμούς της Σελήνης, εύνοια σε κληρονομικά ζητήματα, σε ζητήματα που θέλουμε εδώ και καιρό να πάνε μπροστά.

Η Αφροδίτη στο Σκορπιό αρχίζει να σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον κυβερνήτη των Ιχθείων και να πλησιάζει σιγά σιγά ένα πολύ ενδιαφέρον εξάγωνο με τον Πλούτωνα. Αυτό όμως κορυφώνεται μετά το τέλος της εβδομάδας. Ο ρομαντισμός και πάθος  που εξάπτει τη φαντασία και τις καλλιτεχνικές επιδόσεις.

Η Σελήνη ξεκινάει από τους Διδύμους, εν συνεχεία θα περάσει στον Καρκίνο και τέλος της εβδομάδας θα φτάσει στο Λέοντα. Όταν η Σελήνη βρίσκεται σε κάποια από τα  3 σταθερά ζώδια συμμετέχει σε όψεις είτε με τον Κρόνο είτε με τον Ουρανό ακόμα και με το Δία, γεγονός που προκαλεί την αύξηση πιθανοτήτων για κάποια εκδήλωση γεγονότων.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *