Καλάθι

Οι Όψεις της Εβδομάδας

                                                               10-17 Οκτωβρίου 2021

Διανύουμε μία ακόμη εβδομάδα που ο Ερμής βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία με τη Σελήνη να είναι σε γέμισμα. Ξεκινάμε με Σελήνη στον Τοξότη σε μία πολύ ωραία σύνοδο με την Αφροδίτη, αισιόδοξη και αλέγκρα και θα καταλήξει τέλος της εβδομάδας στον Υδροχόο αφού πρώτα περάσει μεσοβδόμαδα από τον Αιγόκερω.

Η εβδομάδα χαρακτηρίζεται από μία πολύ ωραία αστρολογική συνθήκη με τους Ήλιο και Άρη στο Ζυγό  να προσεγγίζουν με τρίγωνο το Δία στον Υδροχόο και να δημιουργούν μια φερέλπιδα ατμόσφαιρα για επέκταση εργασιών, μεγάλη κοινωνική εξάπλωση και ενεργοποίηση των σχεδίων ανάπτυξης. Μπορούμε να ατενίζουμε πιο αισιόδοξα όσο και να επενδύουμε λίγο παραπάνω στην εύνοια. Να οραματιστούμε με φαντασία και θετικισμό και να βρούμε λύσεις επιθυμητές και όχι καταναγκαστικής προσγείωσης. Οι κοινωνικές  ανάγκες φαίνεται να βρίσκουν μια κοινή συνισταμένη ταύτιση και σύγκλιση. Σωματική και πνευματική υγεία μας βοηθούν με αρκετή ενέργεια και τύχη.

Βέβαια όλα αυτά ακούγονται ιδανικά, όμως θα πρέπει να δείξουμε προσοχή σε δύο σημεία. Το ένα είναι το τέλος της εβδομάδας που θα αρχίσει να ενεργοποιείται το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα που μπορεί να βγάλει αρκετά δυσάρεστα και επικίνδυνα γεγονότα, ακόμα και σεισμό(χρονικά όμως  εστιάζεται  περισσότερο περίπου στις 22 Οκτωβρίου, ) και το άλλο είναι Η Σελήνη τόσο στο πέρασμά της από τον Αιγόκερω θα κάνει τετράγωνο με το stelium στο Ζυγό που θα απαιτήσει κοινωνική υπευθυνότητα και διεκπεραίωση υποθέσεων και ύστερα το πέρασμά της στον Υδροχόο που όπως έχουμε πει πρέπει να έχουμε πάντα το νου μας όταν η Σελήνη βρίσκεται στον άξονα των σταθερών. Αυτό συμβαίνει λόγω του Ουρανού στον Ταύρο, επίφοβη πάντα για ανατροπές και απότομες συναισθηματικές εντάσεις.

Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο θα μας βοηθήσει να κάνουμε λογικές οικονομικές κινήσεις και να διαχειριστούμε με ρεαλισμό τα συναισθηματικά μας. Η αντίθεση που θα σχηματιστεί με τον ανάδρομο Ερμή και το Χείρωνα θα φέρει κάποια διάσταση στις απόψεις μας ή ακόμα και υποτιμητική τάση στην προσπάθειά μας να σταθμίσουμε κάποιες αποφάσεις. Η όψη του Ερμή επηρεάζεται και από την πρόσκαιρη όψη των 150ο από τον Ουρανό που εκεί θα χρειαστεί προσοχή να μην παρασυρθούμε σε άσχημες συμπεριφορές και με τη χρήση σκληρής κριτικής διαταράξουμε φιλικές ή αδελφικές σχέσεις.

Στο τέλος της εβδομάδας αρχίζουμε να μπαίνουμε σε μια επικίνδυνη περίοδο με την όψη Ήλιου-Πλούτωνα σε τετράγωνο, η όψη αυτή κορυφώνεται αρχές της επόμενης εβδομάδας όμως θα αρχίσει να γίνεται αισθητή στις 16 Οκτωβρίου. Κίνδυνος για φυσικές καταστροφές αυξημένος, όμως σε αυτές τις σκληρές όψεις λόγω και της θετική όψεως του Ήλιου με το Δία θα υπάρχει τάση να ρισκάρουμε και να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για να ικανοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας και τους στόχους μας ακόμα και αν υπάρχουν αναποδιές και εμπόδια. Όμως σίγουρα δεν θα το βάλουμε κάτω.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *