Καλάθι

                                                 Οι Όψεις της Άνοιξης 2021

Πως να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα παράθυρα χρόνου που μας το επιτρέπουν.

 Από τις 20 Μαρτίου 2021 στις 11:37 μπήκαμε στην εαρινή περίοδο η οποία απεικονίζεται στο τριμηνιαίο ωροσκόπιο το οποίο χρωματίζει τις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος και συμψηφίζεται με τις διελεύσεις και τις όψεις που αυτές σχηματίζουν. Τι τρίμηνο αυτό έχει και δύο εκλείψεις: Μία Ολική Σεληνιακή στον Τοξότη  στις 26 του Μαϊου και μία Μερική Ηλιακή στις 10 Ιουνίου στο ζώδιο των Διδύμων. Ενώ Πανσέληνο θα έχουμε στις 28 Μαρτίου στο Ζυγό, στις 27 Απριλίου στο Σκορπιό και στις 26 Μαΐου στον Τοξότη με Έκλειψη.

Πριν δούμε όμως τις σημαντικότερες όψεις ας ρίξουμε μια ματιά στο χάρτη του τριμήνου στον οποίο δεν παρατηρείται κάποια έντονη αντίθεση ούτε στενές συνόδοι. Διακρίνεται μια απόσταση των συνοδικών σχέσεων μεταξύ των πλανητών με έμφαση κυρίως σε μεσοδιαστήματα. Και κάποια σημαντικά τετράγωνα. Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι για όλο σχεδόν το Μάρτιο και τον Απρίλιο θα είναι όλοι οι πλανήτες ορθόδρομοι.  

Η Σελήνη όμως στους Διδύμους βρίσκεται κοντά στο Β.Δεσμό και στις μοίρες που θα έχουμε την Ηλιακή Έκλειψη του Ιουνίου επάνω στο ζώδιο της επικοινωνίας. Η Σελήνη λοιπόν δέχεται όψη τετραγώνου από τον Ποσειδώνα σύγχυση, απογοήτευση,  αλλά και τρίγωνο από το Δία κυρίως όπου φέρνει ευτυχία και μεγάλη τύχη , και Κρόνο που βοηθάει στην ανάληψη ευθυνών και στην διευθέτηση των δυσκολιών. Η κοντινή παρουσία των Ποσειδώνα-Αφροδίτης-Ήλιου απεικονίζουν έναν διάχυτο και άκρατο συναισθηματισμό, και αναζητούν το θαύμα.

Συμπέρασμα είναι πως φαίνεται ότι θα δοκιμαστεί και θα ταραχτεί αρκετά ο ψυχικός μας κόσμος και τα συναισθηματικά μας όρια, και πως θα περνάμε σε μια εναλλαγή συναισθημάτων που θα μας μπερδεύουν και θα φέρνουν διάσπαση και διλήμματα. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε τις νοητικές μας δυνατότητες αλλά και την ενσυναίσθησή μας για να ξεκαθαρίσουμε τι αισθανόμαστε και τι εισπράττουμε συναισθηματικά από τις εξελίξεις και τα γεγονότα. Ίσως χρειάζεται να συμφιλιωθούμε περισσότερο με τη μεταβλητότητα των μεταβλητών ζωδίων ώστε  να  καταφέρουμε να αξιοποιούμε σωστά και στην πράξη την πληροφόρησή μας.   Άνθιση προβλέπεται κυρίως στις γυναικείες πρωτοβουλίες και επαγγέλματα. Οι γυναίκες γίνονται οδγηγοί αυτές τις παράξενες ημέρες. Κάνουν βήματα μπροστά, ηγούνται και απαιτούν, θέλουν να προσφέρουν.

Η ένταση πάντως θα είναι αυξημένη, γιατί και ο Δίας διεγείρει αρκετά τη Σελήνη δημιουργώντας ανάγκη δικαίωσης και εκπλήρωσης, ακόμα και μέσα από δικαστικές οδούς ή κοινωνική δικαίωση. Θα απασχολήσουν ζητήματα που σχετίζονται με τα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις εξετάσεις. Ο Άρης στους Διδύμους φουριόζος σε τετράγωνο ακριβείας με τον Ερμή στους Ιχθείς δε μασάει τα λόγια του, επιδίδεται σε σκληρή κριτική και είναι επίφοβος για επικοινωνιακά αλλά και συγκοινωνιακά ατυχήματα. Προσοχή χρειάζεται και στους ατυχείς χαρακτηρισμούς και τις λεκτικές επιθέσεις.

Η Πανσέληνος της 28ης Μαρτίου έχει τη σύνοδο Ήλιου-Χείρωνα και μας κάνει να μετράμε πληγές και ζημιές από τις ασθένειες. Δεν προβλέπεται να υπάρξει ακόμα ανακούφιση σε αυτόν τον τομέα. Η όψη Ουρανού-Κρόνου τετράγωνο μας συνοδεύει μήνες τώρα, όμως έχουμε βγει το τελευταίο καιρό από τη ιδιομοιρία και αυτό κάνει λίγο την όψη αυτή πιο υποφερτή. Αυτό ίσως φέρει χαλάρωση των μέτρων αλλά όχι λιγότερη αυστηρότητα. Οπωσδήποτε όμως είναι μια όψη που ασκεί βίαιh ανατροπή στη ροή της ζωής μας και στις υποχρεώσεις μας.

 Αν και ο Ερμής τώρα είναι στους Ιχθείς θέση που κατ΄εξοχήν του δημιουργεί νοητικη σύγχυση παρα ταύτα θα φορτίσει αρκετά το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του κόσμου για τις κοινές ανησυχίες και τα κοινά προβλήματα που μας απασχολούν. Πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο κυρίως. Ο Ερμής θα εισέλθει στις 4 Απριλίου στο ζώδιο του Κριού όπου θα βρίσκεται είδη η Αφροδίτη. Σε αυτό το διάστημα οι θετικές όψεις εξαγώνου Κριού-Υδροχόου μπορούν να επιταχύνουν την αποφασιστικότητά μας και να φέρουν θετικές εξελίξεις.  Στις 12 Απριλίου θα έχουμε νέα Σελήνη και stellium στον Κριό ιδανική περίοδος για ξεκινήματα και περισσότερη μαχητικότητα. Σίγουρα το πρώτο εικοσαήμερο του Απριλίου θα επιταχυνθούν οι εξελίξεις. Θα ακουστούν δυνατές και η ηχηρές φωνές. Περίοδος που θα είναι λίγο πιο ξεκάθαρη στα μάτια μας. Θα κατανοήσουμε περισσότερο το πεδίο της μάχης που πρέπει να δώσουμε και τα προτάγματά της, καλό είναι να προωθήσουμε τις υποθέσεις μας εκείνο το διάστημα.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για αυτό το τρίμηνο είναι η προωρινή είσοδο του Δία στους Ιχθείς ο οποίος όμως ενώ διασχίζει με ταχύτητα το ζώδιο του Υδροχόου θα παραμείνει στο ζώδιο των Ιχθείων από τις 14 Μαΐου εως τις 28 Ιουλίου. Ουσιαστικά θα είναι σχεδόν σε στάση για αυτό το διάστημα αφού θα μείνει σχεδόν στάσιμος στις δύο πρώτες μοίρες των Ιχθείων. Ανάδρομος πλέον θα επιστρέψει και πάλι στον Υδροχόο.

Η Πανσέληνος στο Σκορπιό στις 27 Απριλίου θα προσπαθήσει να ζωτικοποιήσει και να τονώσει την ενέργειά μας, τις προσωπικές μας σχέσεις και να φέρει περισσότερη υγεία και ενδυνάμωση. Η παρουσία του Ουρανού στην όψη της Πανσελήνου μπορεί να ενεργοποιήσει και απρόοπτα καιρικά φαινόμενα. Ο Πλούτωνας και ο Κρόνος θα πιέσουν για κοινωνικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες όμως μπορεί να φέρουν αυταρχισμό ή κάποιες όχι τόσο ευχάριστες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες με αρκετή πίεση. Στην Αλλαγή του μήνα θα έχουμε και μια πρόσκαιρη όψη τετραγώνου Ήλιου-Κρόνου  που χρειάζεται προσοχή για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και  Ήλιου-Ουρανού σε σύνοδο όψη ανατρεπτική και με εντάσεις. Σε αυτή την περίοδο όμως φαίνεται η όψη τριγώνου της Αφροδίτης στον Ταύρο με τον Πλούτωνα  θα ξεμπλοκάρουν κάποιες εκταμιεύσεις οι οποίες καθυστερούσαν εξαιτίας του Πλούτωνα και του Κρόνου στον 8ο οίκο του χάρτη της εαρινής ισημερίας. Αυτό είναι πιθανό να συμπέσει με κάποιον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Το οικονομικό πλέον έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Σε αυτό το σημείο θα τεθεί και το ζήτημα περί δίκαιης κατανομής των πόρων.

Δύσκολο μπορεί να χαρακτηριστεί και το διάστημα μετά την Έκλειψη της 26 Μαϊου και ύστερα όσο πλησιάζουμε και στην Ηλιακή, η όψη του Κρόνου με τον Ουρανό ισχυροποιείται ξανά (με τον ανάδρομο πλεόν Κρόνο), ο Ερμής έρχεται κι αυτός ανάδρομος στους Διδύμους. Το σκηνικό οξύνεται πολύ και η αντίθεση του Άρη στον Καρκίνο με τον Πλούτωνα η οποία μπορεί να φέρει σκληρότητα αλλά και ανατροπή σε χρηματοοιικονομικής φύσεως θέματα από 28 Μαΐου εώς 10 Ιουνίου. Η καλή όψη όμως του Άρη με τον Ποσειδώνα θα ενεργοποιήσει ίσως κάποια καλά νέα σε σχέση με κάποιο φάρμακο ή κάποιο εμβόλιο. Επίσης μπορεί να δούμε κάποια ανθρωπιστική δράση που θα κάνει εντύπωση και θετικές εξελίξεις σε θέματα καλλιτεχνικού ενδφιαφέροντος.

Το σκηνικό θα προσπαθήσει να το γλυκάνει το τρίγωνο Ήλιου-Κρόνου που ίσως βοηθήσει στη λήψη σωστών αποφάσεων. Ο Δίας και ο Κρόνος θα κάνουν καλή όψη με τον Ερμή και την Αφροδίτη στους στους Διδύμους στου μεγαλύτερο μέρος του Μαΐου 10-30 του μηνός, αλλά και αργότερα παρά την ανάδρομη πορεία του Ερμή. Αυτές οι όψεις θα συμβάλουν σίγουρα στην ανάδειξη κρίσιμων θεμάτων, στη σύναψη φιλικών και εμπορικών  σχέσεων, ερωτικές γνωριμίες, με προσοχή όμως και σε εξαπατήσεις εξαπατήσεις λόγω του τετραγώνου με Ποσειδώνα 15-25 Μαΐου. Για το διάστημα 10-20 Μαϊου το τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα θα φέρει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις. Το διάστημα των πρώτων ημερών  του Ιουνίου αν και με ανάδρομο Ερμή, ο Ήλιος-Κρόνος σε τρίγωνο θα μας βοηθήσει να τακτοποιήσουμε εκκρεμότητες και να διευθετήσουμε θέματα κληρονομιάς.

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποια μικρά διαστήματα για αυτό το τρίμηνο στα οποία δίνεται κάποια ανάσα αλλά και αυτά όχι σε όλους του τομείς. Καλό είναι όμως να αξιοποιηθούν ώστε να βγει κάτι καλό μέσα σε αυτά τα παράθυρα χρόνου. Τα ζητήματα υγείας δεν θα εγκαταλείψουν ακόμα το σκηνικό. Θα ξεκαθαρίσουν όμως μέσα μας αρκετά ζητήματα περί αυτού του θέματος. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δείτε στα άρθρα μας για τις πανσελήνους και τις Εκλείψεις εώς το θερινό ηλιοστάσιο.

G.Christopoulos

Feng Shui Road


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *