Καλάθι

Ο Μήνας των Πεινασμένων Φαντασμάτων

Ξεκινάει φέτος στις 8 Αυγούστου και τελειώνει στις 6 Σεπτεμβρίου με κορύφωση στις 22 Αυγούστου. Θεωρείται ένας μήνας που θέλει πολύ προσοχή καθώς πιστεύεται ότι ανοίγει η πύλη της κολάσεως και βγαίνουν τα φαντάσματα πεινασμένα, στη Κίνα κάθε χρόνο γίνεται festival προς τιμής τους για να μην τους ενοχλήσουν, στο festival τους προσφέρουν τρόφιμα, αντίγραφα χαρτονομισμάτων που τα καίνε και όλο το μήνα προσέχουν να μην κάνουν διάφορα που μπορεί να τα προσελκύσει και να τους κατσικωθούν δημιουργώντας προβλήματα, ατυχήματα και διάφορα άλλα που δεν χρειάζεται καν να αναφερθούν.Η ημερομηνία που ανοίγει η πύλη πέφτει πάντα την 7η Πανσέληνο του έτους που για του Κινέζους ο πρώτος μήνας είναι ο Φλεβάρης, οπότε πέφτει κάθε χρόνο στην Πανσέληνο του Αυγούστου που είναι πάντα ο μήνας του Πιθήκου.

Στην Κινεζική Αστρολογία υπάρχει ένας συνδυασμός που φέρνει ατυχήματα και αυτό είναι όταν ο Τίγρης είναι μαζί με τον Πίθηκο γιατί ο πίθηκος είναι ο στρατιώτης του μετάλλου και κόβει την Τίγρη που είναι ο στρατιώτης του ξύλου, αυτή η σύγκρουση είναι από τις χειρότερες, μοιάζει με τσεκούρι που κόβει ένα δέντρο και το δέντρο συμβολίζει την άνθιση, τη πρόοδο, την ανάπτυξη, τα πόδια, τα χέρια και τον όρθιο άνθρωπο. Η ημέρα σύγκρουσης είναι ημέρα πανσελήνου, γιατί τότε ο ήλιος και η σελήνη βρίσκονται απέναντι στον άξονα Τίγρη-Πιθήκου.

Επίσης το παλάτι του Πιθήκου είναι εκεί που εδρεύει το άστρο 2 της ασθένειες, διασπείρονται λοιπόν από τη σύγκρουση άσχημα πράγματα, το άστρο εκπροσωπεί και τη μάνα και τι γιορτάζουμε στα μέσα του μήνα; Την κοίμηση της πιο σπουδαίας μάνας που υπήρξε ποτέ, της Παναγίας.Αυτή η σύγκρουση στην έδρα του άστρου 2 εξηγεί γιατί γίνονται τόσα ατυχήματα τον Αύγουστο, αφού κάθε Αύγουστο η Πανσέληνος που είναι κοντά στο δεκαπενταύγουστο προκαλεί τα χειρότερα ατυχήματα του χρόνου.Το άνοιγμα αυτής της πύλης θέλει προσοχή και 14 ημέρες πριν τη πανσέληνο και 14 ημέρες μετά, φέτος πιάνει όλον το μήνα του Πιθήκου, αν και τις άλλες χρονιές μικρές αποκλίσεις έχει. Τα 15 βασικά πράγματα που αποφεύγουν όλο το μήνα είναι τα εξής:

1. Δεν σφυρίζουν τη νύχτα γιατί είναι σαν να τα καλούνε

.2. Αποφεύγουν νυχτερινά μπάνια στη θάλασσα, γιατί το βράδυ η θάλασσα είναι σαν καθρέφτης και μπορεί να αντικατοπτρίσει ένα φάντασμα και να κολλήσει σε όποιον το δει.

3. Για τον ίδιο λόγο δεν τραβάνε φωτογραφίες τα βράδια του Αυγούστου, γιατί κάτι μπορεί να εγκλωβιστεί στη κάμερα.

4. Αν βρουν στο δρόμο χρήματα, κέρματα ή κάτι που μοιάζει σημαντικό δεν το πιάνουν και δεν το παίρνουν μαζί τους, γιατί τα φαντάσματα θεωρούν ότι τα έχουν πετάξει για αυτά και ότι τους ανήκουν και αν δουν κάποιον να τα παίρνει τον κυνηγάνε.

5. Δεν σκοτώνουνε αράχνες και πεταλούδες που θα μπουν μέσα στο σπίτι, αλλά τα βγάζουν έξω χωρίς να τα τραυματίσουν γιατί ίσως είναι ψυχές.

6. Αν ακούσουν φωνές όταν είναι μόνοι δεν απαντάνε και δεν μιλάνε φωναχτά μόνοι τους.

7. Δεν αφήνουν πιάτα με φαγητά και το πιρούνι, κουτάλι ή τα chop sticks μέσα στο πιάτο γιατί είναι σαν να τους σερβίρουν. Προσέχουν ούτε στα τραπέζια της βεράντας να αφήσουν ποτήρια το βράδυ.

8. Επίσης δεν αφήνουν απλωμένα ρούχα τη νύχτα.

9. Δεν μετακομίζουν σε καινούργιο σπίτι γιατί μπορεί κάποιο φάντασμα να μπει και να μείνει στη μεταφορά, νομίζοντας πως η μετακόμιση γίνεται για εκείνο.

10. Ούτε ανοίγουν καινούργιες επιχειρήσεις γιατί θεωρούν πως όποιο μαγαζί ή επιχείρηση ανοίξει αυτή τη περίοδο θα παλεύει πάντα με τα φαντάσματα που θα έχουν προσκολληθεί και θα παίρνουν όλη την ενέργεια.

11. Δεν αφήνουν ανοιχτή τη πόρτα της εισόδου για πολύ ώρα.

12. Δεν βάφουν τα νύχια τους μαύρα γιατί το βλέπουν και αυτό σαν κάλεσμα.

13. Αποφεύγουν να οδηγούνε το βράδυ για να μην δουν και πιάσουν κάτι στους καθρέφτες ειδικά κοντά στα μεσάνυχτα

.14. Δεν ακουμπάνε κάποιον στον ώμο για να του τραβήξουν την προσοχή ούτε στη πλάτη γιατί αυτό τρομάζει και αποδυναμώνει πολύ την αύρα και μπορεί το ίδιο να το επαναλάβει μετά κάτι άυλο

. 15. Δεν κοροϊδεύουν ποτέ τίποτα από όλα αυτά γιατί είναι αυτό που τα προκαλεί περισσότερο.

Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL