Καλάθι

                                               Πανσέληνος 24-06-2021 

Το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιουνίου πραγματοποιείται η πρώτη Πανσέληνος της θερινής περιόδου. Αστρολογικά ενισχύεται αυτό το γεγονός γιατί γίνεται μόλις τρεις ημέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο και σχεδόν ταυτόχρονα με την ορθοδρόμηση του Ερμή ο οποίος συνεχίζει την παρουσία του σε ισχυρή θέση στο ζώδιο των Διδύμων. Η ανάδρομη πορεία του αυτή τη φορά δεν είχε μεγάλη ταχύτητα και  δεν ήταν τόσο αιφνιδιαστικός και αντιλειτουργικός όσο άλλες φορές. Αν εξαιρέσουμε βέβαια την όψη διαρκείας που δέχτηκε από τον Ποσειδώνα που επιχείρησε να θολώσει λίγο τα νερά και την κρίση μας. Σε αυτή τη φάση πάντως ορθοδρομεί έχοντας θετική όψη με τον Κρόνο που βοηθάει να εφαρμοστεί αυτό που λέει ο λαός: ¨κοντά στο νου και η γνώση¨. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι Ο Ερμής στους Διδύμους που  είναι κυβερνήτης τους κάνει αποκλίνον τρίγωνο με το Κρόνο στον Υδροχόο όπου είναι παραδοσιακός κυβερνήτης και συγκλίνον  τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς που είναι και αυτός σε θέση που κυβερνάει (Ιχθείς).

 Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι όταν υπάρχουν τρεις κυβερνήτες βάζουν ισχυρά προτάγματα στην όψη αυτή. Αν θέλαμε πάντως να την ξεκαθαρίσουμε κάπως θα λέγαμε ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Ερμή σε  θέματα γνώσεων κατόπιν ορθολογιστικής προσέγγισης μέσα από την οποία προκύπτει και η προφητική ικανότητα η πρόβλεψη, και να μην τον εμπιστευτούμε τόσο σε θέματα επικοινωνίας ή συγκοινωνίας. Ο 5ος οίκος όπου θα βρίσκεται ο Ερμής αγγίζει την ψυχαγωγία μας, τα παιδιά  και τη δημιουργικότητά μας και οι χλιδές. Επίσης πολλές ευκαιρίες! Λίγη προσοχή όμως γιατί ίσως προκύψουν αυξημένα έξοδα και σπατάλες λόγω του Ποσειδώνα στον 2ο οίκο.

Η Πανσέληνος  όμως  αυτή θεωρείται πολύ λαμπερή αφού η σελήνη βρίσκεται στην πιο κοντινή απόσταση από τη γη και στις πρώτες μοίρες των ζωδιακών. Γεγονός που δυναμώνει την ένταση τη σελήνης λόγω και της νυχτερινής ώρας  της κορύφωσης της.  Επανατοποθέτησης προτεραιοτήτων και συναισθηματική επανασύνδεση ενεργοποιεί η όψη της πανσελήνου. Άλλωστε η Αφροδίτη στον Καρκίνο και ο Άρης στο Λέοντα εντός του 7ου οίκου δείχνουν την προστασία και την ανάγκη για σχέσεις. Σίγουρα θα έχουμε αρκετές τοποθετήσεις σχετικά με τα θέματα γάμων και συμβολαίων. Η πανσέληνος αυτή θα φέρει αρκετούς γάμους και συμβιώσεις. Η Σελήνη στον Αιγόκερω εντός του 12ου είναι μοναχική αλλά δε σχεδιάζει να απομονωθεί εκεί για πάντα. Θα πρέπει να κάνει τον απολογισμό της και να ελέγξει τα στοιχεία των συμπεριφορών που μας οδηγούν όλους στη συναισθηματική απομόνωση. Το ίδιο θα συμβεί και σε πιο κοσμικό επίπεδο αφού η διαχείριση των υγειονομικών θεμάτων θα πρέπει να κάνει έναν απολογισμό και μια αναπροσαρμογή που να μην αποκλείει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από την ενεργή δράση. Ο Ήλιος στον 6ο οίκο θέλει να προστατέψει τα κεκτημένα της εργασίας και την ασφάλεια της διαβίωσης. Θα χρειαστεί όμως να δείξουμε πειθαρχία στη κατάχρηση του ΄΄εγώ’’ για να επωφεληθεί το΄΄ εμείς΄΄.

Ο Δίας σε πολύ καλή όψη με τον Ήλιο και τη Σελήνη μέσα από το δεύτερο οίκο υπόσχεται πληθώρα θετικών οικονομικών εξελίξεων και αναμένεται να φέρει τεράστια τύχη και εύνοια. Αισιοδοξία και  επιβεβαίωση θετικών εξελίξεων σε θέματα όπου έχουμε ανάγκη. Μεταξύ αυτών και της υγείας, της οικονομίας, των επαγγελματικών.

Θα πρέπει να κάνουμε όμως μια αναφορά στην όψη Αφροδίτη-Πλούτωνα αντίθεση και Άρη-Κρόνου πάλι αντίθεση. Στην πρώτη περίπτωση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα θα συνεχίσουν να μας απασχολούν θέματα βιασμών,προβλήματα των γυναικών και καλό είναι να ελεγχθούν τα γυναικολογικά ζητήματα υγείας. Επίσης προσοχή σε οικονομικές καταστροφές. Στην περίπτωση Άρη- Κρόνου δοκιμάζονται επίσης πάρα πολύ οι αντοχές μας αλλά  διεγείρονται και βίαιες καταστάσεις που όμως όπως αναφέραμε και παραπάνω ¨το μαζί¨ φαίνεται ότι είναι μια καλύτερη λύση σε αυτές τις όψεις αρκεί να μην ξεπερνιούνται κάποια όρια που μας θέτουν σε κίνδυνο. Ο Άρης με το Χείρωνα στον 3ο οίκο  φαίνεται να θέλει να λειτουργήσει θεραπευτικά παρά τις ατυχείς συγκυρίες που ίσως προκύψουν. Θα προκύψουν βεβαίως από την Όψη Άρη σε τετράγωνο με τον Ουρανό πολύ οξεία όψη, ανατρεπτική και εξτρεμιστική. Μπορεί να ενεργοποιήσει ακόμα και σεισμικές δονήσεις γιατί βρίσκεται στο σημείο ic που μπορεί να φέρει κάποια εγχώρια ταραχή.  Όψη που ενεργοποιεί και το περιβόητο τετράγωνο που μας απασχολεί αρκετό καιρό τώρα Ουρανού –Κρόνου. Οποιοσδήποτε διεγέρτης ακουμπάει αυτήν την όψη στον σταυρό των σταθερών ζωδίων το ενεργοποιεί ακόμα περισσότερο. Ο Άρης είναι πολύ δυνατός διεγέρτης οπότε θα μας δείξει ξανά γεγονότα στην τρέχουσα επικαιρότητα και κυρίως σε αυτό που αφορά στις νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται.

  Μια σύντομη αναφορά στο τετράγωνο Ουρανού- Κρόνου   

   αλλά απαραίτητη ώστε  να καταλάβουμε τι διεγείρει.

Ουρανός-Κρόνος η συγκεκριμένη όψη μας ταλαιπωρεί αρκετό καιρό τώρα και πρέπει να επισημάνουμε δυο σημεία. Το ένα έχει να κ;aνει με τις πτήσεις, η όψη αυτή είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των πτήσεων και αυτό σχετίζεται με ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις ή αεροπορικά ατυχήματα. Θα ακουστεί περίεργο όμως τα lockdowns και ο περιορισμό ταξιδίων έχει μειώσει τις πιθανότητες τέτοιων ατυχημάτων. Κάτι που ενισχύεται από το Νότιο Δεσμό της Σελήνης  στο τοξότη και τις εκλείψεις που έχουν γίνει εκεί.

.

Δεύτερον επηρεάζει τη δόμηση συστημάτων και δη ηλεκτρονικών γιατί σαν Ουρανός Κρόνος τετράγωνο περισσότερο αποδομεί παρά δομεί σωστά  τις καταστάσεις. Η δόμηση νέων ηλεκτρονικών συστημάτων που αφορούν κοινωνικούς αυτοματισμούς  αυτή τη στιγμή είναι κάπως βεβιασμένη καθώς πιέζει μια κοινωνία που βρίσκεται σε  δυσμένεια να τις αφομοιώσει.  Βέβαια  ενεργοποιήθηκε με τη σύνοδο της 20ετίας οπότε εκεί βασίζεται και όποια πιθανή θετική εξέλιξη και διάρκεια αυτών των συνθηκών ακολουθήσει.

G. Christopoulos

Feng Shui Road


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *